[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Filtrare (deficitara)  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
darser
Junior member

IP:

Salut tuturor , din nou : Nano de 25 l brut (estimez cam 20 net)am un filtru intern Claro 300 (cica 300l pe ora )nu pot spune ca apa ii tulbure dar impuritati vad tot timpul , buretele ii ala default , negru cu pori mari, cam minuscul (zic eu) , un burete clasic ar fi mai eficient? la pompa sumersibila as-i putea adapta un burete (fara carcasa de plastic)gen bolborositor?sa iau alt filtru? sa pun un trenurici de ala extern (care il am pe undeva)cu filtre de burete? Am vazut un tutorial pe Youtoobe cu sticla de jumatate de litru cu burete si imi pare mai util de cat ce am eu, impedimentul major ar fi zgomotul produs de pompa externa.Va multumesc anticipat pentru rabdarea de a fi citit ..apistola.
volts
Member
[Avatar]

IP:

Salut, un filtru Hang-on (cascada) cred ca ar rezolva problema mult mai eficient decat "tremuriciul".
Ai un acvariu micut, daca pui o sticla taiata in el, o sa il aglomerezi si mai mult; cel mai util va fi un filtru cascada, deoarece sta in exteriorul acvariului

Natura face toti banii !
0760 436 110
[Email] [Yahoo!]
darser
Junior member

IP:

Nu am posibilitatea sa pun asemenea filtru;1 din cauza capacului ;2 acvariul e in vitrina mobilei
takawachinchila
Member
[Avatar]

IP:

Salut,
Eu am folosit filtre interne AquaEl la doua nano-uri. Le-am scos insa carcasele de plastic care inconjurau buretii. Am vazut rezultate mai bune. Vezi daca poti lasa buretele expus. Sau daca poti, baga filtrare cu material gen Siporax in locul buretelui. Am inteles ca ar da rezultate mai ok. Pune o poza cu acvariul, mai da niste detalii.

cand vrei plantele pe care le doneaza cineva, tu esti cel ce trebuie sa isi miste c***'!
darser
Junior member

IP:

Cam asta ar fi , scuze de calitatea slaba a pozei ( muzeum sa nu bage blit)
[Thumb - DSCN1747.JPG]

takawachinchila
Member
[Avatar]

IP:

Incearca sa orientezi evacuarea din filtru in lungul acvariului, ca sa se ventileze mai bine acvariul.
Eu as schimba pietrisu ala, ori cu unu cat mai natural, inert ori cu unu mai bun de la pet shop.
Daca le dai pestilor prea multa mancare, surplusul ramane in apa, pe pietris, curentul puternic il agita, posibil de aia sa ai problema cu apa. Cum spuneam, incearca sa scoti capacu de la filtru, sa fie buretele expus. Daca curentul e prea puternic, vezi ca filtrul tre sa aiba un robinet cu care reglezi debitul.

cand vrei plantele pe care le doneaza cineva, tu esti cel ce trebuie sa isi miste c***'!
darser
Junior member

IP:

takawachinchila(Incearca sa orientezi evacuarea din filtru in lungul acvariului, ca sa se ventileze mai bine acvariul. )-debitul de apa e orientat in lungul acvariului , spraybar (se vede un pic cam greu).
(Eu as schimba pietrisu ala, ori cu unu cat mai natural, inert ori cu unu mai bun de la pet shop.)-substratul e de la pet shop si contine Aquabasis plus 24 si pietris granulatie 2-3 mm.
(Daca le dai pestilor prea multa mancare, surplusul ramane in apa, pe pietris, curentul puternic il agita, posibil de aia sa ai problema cu apa)-putin probabil
foarte putina mancare uscata crril fulgi tetramin asta cand nu le dau mancare congelata , in special larve de tantari.
(Cum spuneam, incearca sa scoti capacu de la filtru, sa fie buretele expus. Daca curentul e prea puternic, vezi ca filtrul tre sa aiba un robinet cu care reglezi debitul.)-la genul asta de filtru buretele ii ca intr-o cutie , daca scot cutia buretele nu are cum sa stea.
Cred ca problema e de la cutia filtrului ,care are fantele alea mici si se inbacseste foarte repede , buretele minuscul . Exact cum imi recomandai daca as expune buretele , suprafata de filtrare ar fi mai mare si cred cu rezultate mai bune
, din pacate filtrul nu imi permite acest lucru.Multumesc pentru sugestii.
[Thumb - DSCN1748.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 17/01/2014 18:27:00

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: