[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Epuizarea substratului fertilizant.  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
darser
Junior member

IP:

Epuizarea substratului fertilizant; cand stim ca trebuie inlocuit? ce simtome specifice sunt? plantele mai fac figuri ca le lipseste aia ba aia dar nu ii neaparat de la substrat, multumesc.
darser
Junior member

IP:

darser wrote:Epuizarea substratului fertilizant; cand stim ca trebuie inlocuit? ce simtome specifice sunt? plantele mai fac figuri ca le lipseste aia ba aia dar nu ii neaparat de la substrat, multumesc.
Dragos Matei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

cred ca daca il ai de peste doi ani, si ai avut plante serioase in el, nu cred ca mai e ceva de "halit" in el. Si da, daca vrei schimbare de peisaj schimbi tot in acvariu, daca nu vrei schimbare bagi pastile, bile, sau ..., in substratul respectiv. Cam asa vad eu treaba :-)

Forever Two Wheels !!!
[WWW]
Mihai Boldor
Member
[Avatar]

IP:

si eu sunt curios de subiect
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

darser wrote:Epuizarea substratului fertilizant; cand stim ca trebuie inlocuit? ce simtome specifice sunt?

Niste reguli clare, precise si simple nu exista. Cel mai bun indicator sint plantele si experienta acvaristului care stie sa interpreteze reactiile plantelor.
Dupa 1-2 ani, in functie de ce plante ai, se cam epuizeaza orice substrat. plantele nu mai cresc ca la inceput, apar alge .......

Poze: smilie ... Poze cu plante
darser
Junior member

IP:

Cam evazive raspunsuri , plantele pot face figuri din primele zile , algele pot aparea din neant (alge apar din cauza lumini) . Cantitatea de substrat fertilizant pus in acvariu , nu conteaza?( deci eu am pus cantitatea unui acvariu de 100 l in 25 l asta nu duce la durata de viata mai mare?)
stefanp
Moderator

IP:

darser wrote:plantele pot face figuri din primele zile

Daca se intampla in primele zile, atunci evident nu poate fi vorba de epuizarea substratului, nu?

darser wrote:
algele pot aparea din neant (alge apar din cauza lumini) . Cantitatea de substrat fertilizant pus in acvariu , nu conteaza?( deci eu am pus cantitatea unui acvariu de 100 l in 25 l asta nu duce la durata de viata mai mare?)

Cred ca Porcu se referea la un bazin stabil, cu fertilizare si parametri constanti.
Daca nu modifici nimic in bazin si totusi de la o bucata de timp plantele incep sa se duca in jos, atunci asta poate fi un semn ...

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

darser wrote:Cam evazive raspunsuri

Porcu wrote:Niste reguli clare, precise si simple nu exista.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: