| Message |
|
|
Evident ca nu o sa tin butoiul pe balcon, totul trebuie sa fie cat mai compact si cat mai ascuns
|
 |
|
|
|
Daca lampa ATI e dimmabila, nu renunta la ea pentru nimic.
|
 |
|
|
darthradu wrote:Ia auzi ma ce zic astia de tine, ca o ai mica si nu ai succes la echilibru
Bine ca freci tiparul..
1 - ti-ai uitat pietrisul aici
2 - sa-mi aduci cooler
3 - sa pui patch-ul la mizeria de domino
4 - mi te supui
5 - mori
|
 |
|
|
|
Sincer eu va ascult mereu cu atentie si incerc pe cat posibil sa tin cont de sfaturile voastre.
La fel am facut si cu plantatul, dar pana la un punct, cand mi-am bagat los cojones si am renuntat la teste, la mentenanta, la alte chestii.
Am sa fac cum spuneti, dar voi reduce la maxim aparatura - ma voi rezuma la pompa de recirculare si la pompele de valuri + ce necesita spumatorul si un eventual reactor cu matrix.
La un moment dat am sa investesc in controllerul de la Mosu, il voi lua full-options si abia atunci voi decide ce alte aparate imi vor mai fi necesare.
Dupa cum bine stiti, mai am un cub de 60 de litri, la care (initial) faceam teste, ma preocupa grav de tot. La un moment dat, am decis sa-i aplic acelasi tratament ca mai sus, bazat pe cojones. Habar n-am ce salinitate am, ce spun testele de PO4 si NO3, dar merge al dracului de bine.
Mi-ar placea sa veniti sa vedeti cum arata..
Inteleg pasiunea, sunt de acord ca trebuie sa investesc bani, dar cand vine vorba de chinese work si mutut timp pe langa acvariu.. pas
|
 |
|
|
Evident ca poti sa folosesti cu succes si Sun-Sun, sau Tetra, sau JBL/Sera, etc.
Vor functiona bine pentru o perioada lunga de timp, cu minima mentenanta. Eu recomand Eheim, e un filtru cu care te casatoresti pe viata 
|
 |
|
|
Foarte misto si foarte curat. Lui Pavelescu ii place 
|
 |
|
|
Presupunem ca e vorba despre Hornbach
Si eu sunt curios daca-s bune, m-ar tenta sa le folosesc la background
|
 |
|
|
Stai nebunule, ca abia acum am ajuns acasa (pentru ca ION e oligofren)
Pap ceva, apoi ma apuc sa fac masuratori si calcule.
Daca pauza o iei din motivele pe care ti le-am insirat, e bine, sper ca la finalul pauzei sa-mi multumesti
|
 |
|
|
|
te sun eu mai incolo, acum sunt mutut rau de tot si trebuie sa plec
|
 |
|
|
|
Reactoarele care au nevoie de debit mic le fac din pet-uri, cu o pompa de 300 l/h, sau asa ceva.
|
 |
|
|
V-am promis mereu poze cu mine, zambind ca Iliescu. Corect? 
|
 |
|
|
|
2 pentru legatura sump>sump si inca una pe fiecare sump pentru preaplin/siguranta/doamne fereste.
|
 |
|
|
Cu alte cuvinte, sa nu mai colectez nimic, iesirea de la osmozor sa o bag direct in acvariu/sump/etc, corect?
Da, evident ca tevile le voi trage prin spatele standului. Problema e ca intre flansa si teava as vrea sa fie flexibil, pentru ca paranoia si pentru ca cutremur (virgula).
Cu alte cuvinte, in caz de zguduiala, nu vad bine 2 bazine legate printr-o teava rigida. Sau sunt PREA paranoic, chiar si pentru standardele mele? 
|
 |
|
|
|
Atunci in stanga reduc spatiul pentru colectare apa, il impart si pun pompa. Asa e ok?
|
 |
|
|
vezi ca la upload ai posibilitatea sa selectezi din drop-down list bbcode.
arata mai bine:

|
 |
|
|
|
Daca ar fi sa o iau de la capat cu plantatul, n-as face asta fara PH Controller si filtre Eheim 2078.
Am avut 2, au mers ani buni fara probleme (unul cumparat nou si altul sh) - din punctul meu de vedere sunt crema filtrelor din toate punctele de vedere (capacitate pentru medii filtrante, consum absolut decent, reglaj electronic, auto amorsare, auto eliminare bule de aer, etc). Si asta in conditiile in care un Eheil 2078 era chinuit cu:
- reactor CO2
- filtru cu Purigen
- incalzitor extern Hydor (buna scula)
- JBL topclean 2
P.S. - nu le fac reclama ca sa le vand, sunt deja vandute.
|
 |
|
|
dafuq??
Ce piatra, ce aquadec?
Folositi bre http://img.plici.ro/, ca de aia s-a zbatut meseriasul ala sa-l faca si a dat bani pe el 
|
 |
|
|
Ti-am zis sa intrebi inainte, ai facut tu pe desteptul.. la fel ai facut si cu gaurile pentru flanse. Zici ca esti Gigel Priceputu' de la poarta 
|
 |
|
|
|
M-am hotarat:
- in stanga = 45x45x45, impartit in doua - jumatate bazin de colectare apa osmoza, jumatate pentru matrix. ambele jumatati vor avea un nivel de siguranta (gauri cu flanse conectate la scurgere)
- in dreapta = 45x45x45, compartimentat pentru reactoare, spumatoare, ghilotine si doo laptop-uri, sau ce naiba aparatura imi mai trebuie. de asemenea, o sa aiba nivel de para.. siguranta.
intre stanga si dreapta o sa fac legatura prin tevi.
Radu, imi aduci pompa Eheim si imi platesti si taxa de smecherie pe anul asta, animal cu cioc ce esti.
|
 |
|
|
exact
izopren pentru izolatii, e cam scumput dar e bun.
|
 |
|
|