[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Maab
Forum Index » Profile for Maab » Messages posted by Maab
Daca ai scris corect lumina le dai 1,5 ore pe zi? Pai este foarte foarte putin. Da-le cel putin 8 ore pe zi, impartit in doua etape si sigur ai sa vezi o ameliorare. Cumpara o priza programabila este 15-20 de lei. Frunzele moarte/ingalbenite trebuie scoase si nu replantate
Salut, Plantele au nevoie de o perioada de acomodare sau mai bine spus ele sunt supuse unui stres enorm cand le treci de la un bazin la altul.Nu ai spus nimic despre lumina, ce fel si cat timp le dai. Intre timp inlatura frunzele care se ingalbenesc/topesc, in mod normal pe masura ce se adapteaza noilor conditii incep sa apara frunze noi.Anubias, cel care nu este in substrat, se acomodeaza destul de repede, are o crestere lenta.Din ce vad nu ai pus decat nisip fara substrat activ din care platele sa se hraneasca. Pentru o dezvoltare cat de cat le trebuie si fertilizare insa tu fiind la inceput iti recomand sa te informezi inainte de a incepe sa fertilizezi pentru ca nu e vorba doar despre a baga niste substante in apa.
Succes!
LE Pare ca ai pus criptocoryne legat de acea piatra, langa anubias. Trebuie sa ii bagi radacinile in substrat.
Salut,
Vand cioata cu anubias. Nu stiu ce pret sa cer, insa sunt deschis la oferte de bun simt. Dimensiuni totale L cca45cm h cca 40cm l cca 30cm...a devenit prea mare pentru acvariul meu.
Ai foarte multi pesti. Acvariul tau ar trebui sa suporte in conditii optime maxim neonii si ancistrusi si 2-3 cory !Ai uitat sa spui si de acei carasi sau e poza mai veche? Daca ii ai si pe aia deja e haos.Hoplo are nevoie de acvariu de 2-300 de litri minim. Lobeo va deveni foarte agresiv/teritorial si iti va innebuni toti pesti.Ai aici pe forum un capitol dedicat compatibilitatii si numarul pestilor in acvariu. Altul despre ciclare si tot asa. Fa-ti timp si citeste asa ai sa eviti multe din problemele ce apar daca faci doar pentru ca vrei sa ai un acvariu.
Se doneaz? cele din imagine. Sector 4 sau 5 in func?ie de ora la care discutam 0737383989
Chiar nu se mai putea, am venit frizerul
"Boschetareala"
Da, si-a revenit complet. Acum am un neon care intoata bezmetic cu capul in jos...sau l-au batut SAE ( cred ca ii dau cat de curand) sau are probleme neuro
cu cat mai mare cu atat mai bine. Sun sun gasesti si la 500 lei daca cauti nitelus.
Sigur ca le mananca insa sincer nu m-as razbuna asa pe ei, mai bine doneaza neritrinele, sunt melci foarte folositori acvariului.
Am fost chirurg astazi Calicul de mai jos se credea pelican.
20 lei kg
6 ore continuu? Ar trebui sa le faci doua reprize la lumina.
Periuta de dinti si rabdare de chinez. Scoate asa cat poti din ea. Daca treci la chimicale risti sa dezechilibrezi tot pe acolo.
Ce program de lumina ai?
Fertilizezi?CO2?
Dans la bara
Asta este ce a mai ramas din primul acvariu din 2012 , acum are 20 l o lampa de birou, un hang-on, mentenanta din cand in cand.
Si inca ceva
La aproape doua saptamani de la ultimele schimbari lucrurile se prezinta destul de bine.De bucurie am mai adus si locatari noi adica 2 ancistrusi de cca 10 cm . 3 pui de 1 cm si 6 rasbora arlechin. Chiar daca asta ma obliga la o mentenanta dubla satisfactia sa ii vad este peste efort cu mult. Cel putin ancistrusi cu gurile lor de canal cand se pun pe castravete il devoreaza in 30 de minute
In urma schimbarilor , fertilizant, lumina, CO2 se pare ca filamentoasa a dat inapoi, nu mai vad decat razlet cate un fir doua pe care il iau cu periuta de dinti.Nu stiu care din factori a contribuit la ameliorare, tind sa cred ca un cuvant mare a spus fertilizantul.Plante pe care credeam ca le-am pierdut incep sa isi revina, au lastari noi iar cresterea este accelerata vizibil.
Daca inainte avea 1b/s CO2 acum am 1b/2-3s iar testul permanent co2 sta la 20mg/l
Temperatura mi-a crescut pana pe la 26-26,5 iar ph este stabil la 7.00 (masurat cu o chinezarie de test ATC luat de la emag...Urmatorul pas daca reusesc sa il stabilizez va fi sa scad treptat ph pana pe la 6.5, inca nu imi dau seama ce imi ridica ph, poate o piatra, poate substratul.
Eu i-am dat report la conturile de FB, cu cat mai multi cu atat ii va fi mai greu sa faca un cont credibil
CCDumitrescu, stai linistit, bine ca te-ai clarificat.
Insa piftia continua :
Mihai spune-ne macar ce varsta are

Forum Index » Profile for Maab » Messages posted by Maab
Go to: