| Message |
|
|
|
Vand 2 euphyllia sortimente diferite care au in jur de 14 capete fiecare. Una este verde cu varfuri mov cealalta este mov cu varfuri verzi.
Anuntul este valabil numai pt Bucurestti. Pretul este 500 lei bucata. Nu le splituiesc pt ca nu ma pricep si nu am timp.
|
 |
|
|
|
Radu inca nu am facut nimic . Vreau sa cumpar refill uri pt testul de nitrati jbl sa vad ce zice si ala.
Ma gandesc si la un scnimb mai mare de apa urmat de teste.
|
 |
|
|
|
Reactorul de biopallets nu intra in skimmer pentru ca nu am cum. Producatorul Treasure Chest scrie ca nu trebuie neaparat ca iesirea din ractor sa intre in skimmer ci doar sa ai un skimmer bun.
Testaul de fosfati Salifert imi arata fosfati zero.
in rest folosesc carbune si antifosfat de la Seachem alaturi de Purigen intru un filtru intern Tunze in cantitatile recomandate de producator.
Schimbul de apa de 10 litri saptamanal la 100 litri net. Inainte de schimbul de apa mai dau cu jeturi de apa pe piatra vie pentru a indeparta depunerile , Treaba asta nu o fac saptamanal . Geamurile curatate la 2 zile.
|
 |
|
|
|
Radu astazi nu pot ajunge dar saptamana viitoare daca mai este valabila oferta vin cu siguranta.
Poate facem un test paralel. Nu am lasat testul mai mult de 3 minute.
|
 |
|
|
|
Daca aveam 25 ppm nitratii eram plin de alge si coralii erau vai de mama lor.
Probmeme cu algele nu am si coralii sunt bine merci. Nu dau mancare aiurea pestilor si mentenanta o fac precum un chinez batran . Sincer nu inteleg de unde valorarea de 25
|
 |
|
|
|
De ceva timp imi bat capul cu testul de nitrati de la Salifert. Nu stiu ce sa inteleg din rezultatul acestui test.
Astazi inainte de schimbul saptamanal de apa mI am zis sa fac si niste teste ale parametrilor apei. Nivelul nitratilor este mare in conditiile in care fac schimburi de apa saptamanale si am si un reactor cu biopallets.
Pun niste imagini poate intelegeti voi ceva .
De sus nitratii sunt 25 ppm iar din lateral sunt 50 care impartit la 10 inseamna 5 ppm. Diferenta mi se pare exagerata.
|
 |
|
|
|
Cumpar filtru extern Jbl e700 sau fbl e900 cu motorul stricat dar fara alte defecte sau jbl e401 functional sau cu motorul stricat.
Anuntul este valabil numai pt Bucuresti pentru a putea verifica produsul. Contact pm.
|
 |
|
|
|
Spune ne si noua ce pompa ai gasit.
|
 |
|
|
|
Scuze ca postez in topicul culegului dar citit de sus se vede 20 ppm si din lateral 50 care impartit la 10 da 5 ppm. Cam ciudat.
|
 |
|
|
|
Nici in teste nu as avea mare incredere. Uite eu folosesc testul de nitrati de la mult laudatul salifert . Cand masor si ma uit de sus pare 20 ppn, Daca ma uit din lateral pare 2 ppm in conditiile in care am reactor denitrate . reactor biopallets schimb apa la timp antifosfatul schimbat la timp , purigen in filtru si nu fac exces cu mancarea.
Personal testu de la jbl mi se parea mai ok . Acum greu de spus care sa fie cauza.
|
 |
|
|
De ce nu citesti intai.
http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=497+525+690&pcatid=690
Scrie clar ca trebuie precautie . Faci si tu ca aia care se duc la hornbach sa cumpere pesti si le dau aia si ciclide pt acvariu de 30 litri.
|
 |
|
|
|
Nici o problema. Bafta.
|
 |
|
|
Am un reactor two little fishies phosban reactor 150 ce merge atat cu carbune , antifosfat dar si cu biopallets. Daca te intereseaza lasa mi un mesaj.
Uite si un videoclip de pe net. https://www.youtube.com/watch?v=Lw6MiuJIGYc
|
 |
|
|
Blue14 wrote:Eu (mai bine zis tata) acum 3 ani cand am facut un biotop de marea neagra am folosit apa de la robinet si sare aqua medic parca.........parca de pe magicnature o comandase.......
Aveam osmozor la discusi dar tata a zis ca nu are rost sa asteptam sa picure apa......am facut apa cu apa de la robinet si am pus in vbazinul de 20 litri spartura grosiera de scoici, cateva pietre din MN, niste anemone actinia equina, creveti de MN......
Aveam un filtru intern hailea hlbt 200 in care aveam un burete si carbon activ si o piatra de aer, atat!
A mers bine toata vara (nici alge nu aveam) dar in toamna l-am desfintat datorita faptului ca nu ma atrageau vietuitoarele din el.......
Sfaturi mai proaste nici ca se putea.
|
 |
|
|
|
Salut. Postez acest anunt la rugamintea unui prieten si vecin care nu are cont si a renuntat la acvaristica .
Se vinde sistem co2 format din butelie de 3 kg cu reductor cu 2 ceasuri , reglaj fin , electrovalva si bouble counter . Bonus reactor extern de co2 Sera flore co2 active reactor 500
Pretul este de 500 lei.
Pentru contact folositi numarul de telefon 0761611250 pentru a vorbi cu vanzatorul.
|
 |
|
|
|
Frumos si cu un scape aerisit. Felicitari.
|
 |
|
|
|
Initial asa ma gandisem si eu ca la o suta de litri net sa schimb 10 la suta dar stii cum e uneori sunt zile in care nu ai chef .
Am sa reincep schimburile saptamanale.
|
 |
|
|
|
Vecine ne auzim la un telefon.
DARTHRADU clownii stau pe langa auphyllia si nu se baga in ea ci mai repede sub ea. Se vede in ultima imagine din cele de mai sus.
Blue nu fac decat mentenanta regulata.
Vad ca le merge bine coralilor mei cu sarea de la seachem desi eram un pic dazamagit de modul in care se dizolva.
Un timp am schimbat 10 la suta din apa saptamanal dar din lene schimb 20 litri la dupa saptamani. Ma bate gandul sa reincep sa schimb saptamanal. Credeti ca e vreo diferenta ?
|
 |
|
|
kirucd wrote:Dar mai intai si mai intai, inainte sa te apuci de ceva, nu crezi ca ar fi mai bine sa studiezi putin pe forum cu ce
se mananca acvaristica de apa sarata? Nu ti-ar strica nici o lectura despre ciclul azotului si filtre biologice, asta
daca tot ai tinut in 60 de litri 30 de pesti. Dupa ce te mai documentezi poti sa pui si intrebari, deocamdata
intrebarile pe care le pui isi gasesc raspuns prin studiu individual. Spor la citit!
@Blue nu te-ai plictisit de dat sfaturi? Cum apare o intrebare hop si tu sa dai raspunsul si ma intreb daca nu cumva
ar trebui sa iti vezi de acvariul tau si sa il pui pe linia de plutire.
+ 1
|
 |
|
|
|
In acvariu o sa ai piatra vie , aparatura , nisipul ,,, O sa iti ramana putina apa pentru ce vietuitoare vrei sa bagi in el. Si 2 clowni sunt cam multisor .
Cat despre bani pot sa iti spun ca acvaristica marina e a dracu de scumpa.
|
 |
|
|