| Message |
|
|
|
O problema la acvariul nou lipit, au inceput sa apara niste fisuri de 1mm pe mijlocul lipituri de sus in jos de vreo 3cm intr-o parte si 1 cm in alta.
Credeti ca daca se opreste aceasta asazisa bula de aer va tine ? deoarece geamul e de 8 mm si e destul silicon ramas pe lipitura ,practic din 8 ,7 sunt ramasi lipiti.
Fac infart daca stiu ca trebuie sa il desfac.
Ce ziceti?
|
 |
|
|
alber wrote:
valyy_dvd wrote:Stiu ca fac o amestecatura dar iau vechiul ada malaia pe care l-am tinut jumatate de an in punga dupa ce l-am scos din acvariu ,si ilmamestec cu nisip granlatie 2-3mm ,asta bineinteles deasupra lui aquabasis.
Cred ca e mai ok decat doar nisip gol.
Ce spuneti?
Io spun ca nu este ok. Si iti voi spune de ce.
In primul rand, producatorul (JBL in speta) recomanda ca peste AquaBasis sa se aseze un strat de pietris de granulatie 2-3 mm, sau Manado. Adica un substrat cuartos, inert d.p.d.v. chimic, sau acest Manado care a fost studiat si i s-a stabilit o formula chimica ce va interactiona armonios cu substratul. Nici pietrisul, nici Manado nu schimba proprietatile apei, ma refer aici la Ph, Kh si Gh. (Se pare ca Manado influenteaza putin Kh-ul in primele saptamani, dar se rezolva cu cateva schimburi de apa) In schimb, ADA iti va modifica din start Ph-ul, scazandu-l. Habar n-am (si cred ca multi sunt in situatia mea) ce se poate intampla cu restul parametrilor, atunci cand se vor intalni compusii din AquaBasis, cu cei din ADA. Produse cu calitati diferite, cu compusi diferiti si reactii diferite.
In concluzie, sfatul oricarui producator (nu doar al meu) este sa mergi pe o linie completa de fertilizare, cu produse de la aceeasi firma.
Dar daca tu vrei sa experimentezi, nu te opreste nimeni, o singura conditie avem: sa vii sa ne spui la ce rezultate ai ajuns
Promit solemn ca va voi informa si la nevoie am sa cer ajutor.
|
 |
|
|
bobiciupe wrote:
valyy_dvd wrote:
LUPmic wrote:
scificuss wrote: Legat de dimensiunea acvariului, la inaltimea de 50 cm nu prea faci treaba cu doua tuburi T8. .
Esti sigur de treaba asta?
Probabil pentru plante gazon nu faci treaba.
Astept si alte pareri
Nici vorba de plante gazon in acest acvariu.
Nici nu am pomenit despre plante gazon,eu ma refeream la plante putin pretentioase,gen valisneria si altele.
Nu spune asta valy. cind te prinde microbul, iti garantez eu ca o sa vrei ceva mai mult decit vallisneria. asta sigur daca si tu o sa te lasi infectat, daca nu.....
de aceea zic ca e mai bine sa mergi cu t5 de calitate de la inceput
Microbul ma prins deja si nu mai este de vindecat singurul lucru incerc sa fie controlat.
Spun asta pentru ca mai am un acvariu cu plante gazon cu produse de la ada si costa o gramada intretinerea lui ,sunt constient ca nu mai pot tine unul la fel.
Asadar am sa ma limitez la un acvariu mai economic pe care am sa il fac la servici.
|
 |
|
|
|
Stiu ca fac o amestecatura dar iau vechiul ada malaia pe care l-am tinut jumatate de an in punga dupa ce l-am scos din acvariu ,si ilmamestec cu nisip granlatie 2-3mm ,asta bineinteles deasupra lui aquabasis.
Cred ca e mai ok decat doar nisip gol.
Ce spuneti?
|
 |
|
|
|
Siliconul parea un pic branzit sa ii spun asa dar foarte putin,nici eu nu am mai vazut asa ceva dar sa vedem sfarsitul.
Are cineva idee cat ar cosra un mobilier facut la comanda pentru acvariu-varianta cea mai ieftina ma intereseaza,pentru ca preturile se pot ridica pana la cer daca se doreste.
|
 |
|
|
LUPmic wrote:
scificuss wrote: Legat de dimensiunea acvariului, la inaltimea de 50 cm nu prea faci treaba cu doua tuburi T8. .
Esti sigur de treaba asta?
Probabil pentru plante gazon nu faci treaba.
Astept si alte pareri
Nici vorba de plante gazon in acest acvariu.
Nici nu am pomenit despre plante gazon,eu ma refeream la plante putin pretentioase,gen valisneria si altele.
|
 |
|
|
|
Am o nelamurire.
Am asamblat saptamana trecuta joi un acvariu si siliconul pare sa nu se fi uscat in totalitate ,la suprafata ma refer(nu mai zi de interior)
Cat dureaza sa se usuce siliconul sa il pot pune la proba
Inca un detaliu pe care l-am vazut azi- Acel silicon pare a fi expirat din 2007 ciar daca e de la jbl si am dat o gramada de bani pe el,
o tine oare,daca il mai las o saptamana?
|
 |
|
|
|
Imi voi face inca un acvariu dar nu mai dispun de fonduri pentru investii acvaristice si am urmatoarele.
Bazin 80/35 pe 50 inaltime.geam de 8mm
Filtru intern din acela cu compartimente pentru materiale filtrante
Incalzitor 100W
Lumina o am de la celalant acvariu unde imi cumparasem plafoniera pentru acvariiu deschis si am ramas cu acest capac care are 2 tuburi 18 w ARCADIA.
Substrat am luat JBL AquaBasis 5l si deasupra am sa pun nisip cu o granulatie de 2-3mm.
Ca fertilizanti am sa folosesc ce au cei de la JBL sau cei de la EASYLIFE.
Apa de la robinet,probabil am sa pun in ceva la declorinat.
Posibil sa imi fac sau sa imi iau variante ieftine de CO2.
Credeti ca voi putea tine un acvariu normal cu plante mai putin pretentioase gen valisneria,criptocorine....
Sau ce plante imi recomandati ?pentru lumina pe care o am.
Ce ziceti?
|
 |
|
|
|
Da ,de un plantat este vorba.
Ce m-am mai chinuit eri seara sa montez sterilizatorul,am injurat de toti sfinti ,intr-un final am reusit.
Problema era ca tubul de la pompa mea era mai mare decat mufele de la UV,si a trebuit sa inprovizez cu scoci din acela rosu pentru curent si trebuia sa il bag fortat fortat,de 3 ori a trebuit sa montez si demontez, pana la urma am reusit.
L-am lasat eri seara de la 21.00 pana la 7.00 dimineaza, iar de azi il voi lasa doar noaptea 3 ore.
Cineva mi-a zis ca el in locul meu ar fi luat de 11w, era o idee buna?
|
 |
|
|
|
Multumesc frumos.
Eu zic sa il programez noaptea 3 ore, la agvariul meu care are circa 75l de apa ramasa dupa amenajare.
Cum fabricantul zice ca asta de 9W este pentru acvarii de 125-250l si al meu are doar 75l ,e vreo problema?
Voi ce spuneti? Cat sa il folosesc?
|
 |
|
|
|
Pe ce tub montez UV-ul ,pe cel care care trage in filtru sau pe cel care iese din filtru in agvariu?
|
 |
|
|
|
Multumesc pentru ajutor.
Am decis -> Aqua Medic Helix 9w -OPSS acum a ajuns si curierul cu el.
Am citit pe undeva ca tot china scrie pe el, nu este adevarat. Am cautat peste tot si nu am vazut mentionat apsolut nimic de CHINA, scrie ceva de GERMANI, am alergie la cuvantul china.
Foarte ok din punct de vedere constructiv,dar acum sa vad ce treaba face.
|
 |
|
|
|
Dupa cum spune titlul nu stiu pe care sa il iau ptr ca diferenta de bani e mare intre primul si al doielea.
Care o fi motivul pentru diferenta asta asa mare de pret?
Este diferit becul UV care are o fregventa mai mare de emisie UV, materialul din care e fabricat sterilizatorul e mai bun la jbl ? modul in care e construit ? Sau e vorba numai de nume?
Stie cineva daca se potrivesc becurile UV de la JBL la AquaMedic sau invers?
Ma poate lamuri cineva?
Vreau sa iau de la cineva care are de 2 ani UV JBL 9W ,sau mai bine iau aqua medic 9w NOU?
Care este durata de viata a unei lampi UV?
Astept raspunsurile voastre si va multumesc anticipat.
|
 |
|
|
|
Dupa cum spune titlul ,vreau sa scap de alga asta care seamana cu matasea broastei.
Daca refac un black out ,scap de ia,sau daca imi iau sterilizator uv imi va ionlatura problemele cu algele?
As dori raspunsul perntru sterilizator-ul uv.daca imi va disparea alga sau nu.
Astept sugestii.
Va multumesc anticipat.
|
 |
|
|
|
Am terminat tratamentul cu BLACK OUT si a functionat perfect,a disparut toata cinobacteria.Intradevar hemiantus-ul sa inaltat putin dar nu e o problema ca la mine hemiantusul ajunge la 30cm chiar si mai mult.
Insa problema consta in alceva,dupa ce am descoperit acvariul pestii sunt slabi (par a fi pui) si sa creat un biofilm de care nu stiu cum sa scatp.
Am schimbat apa 50% dar cand incarc la 1 ora revine biofilm-ul.
Ce sa ii fac? Este un pic ciudat ,zici ca e motorina in acvariu,nu arata ca alte dati.
Astept parerile voatre.
|
 |
|
|
|
Da am incercat cu eritromicina aproape o luna,si am facut tratamentul cum scrie la carte,dar cand il terminam dupa o zi reaparea.
Era distribuit bine pentru ca erau curenti buni in acvariu.
Acum m-am uitat sub patura care am acoperit acvariul si pare ca a disparut,dar o mai las si maine sa se faca 3 zile ,asa cum mi sa recomandat.
De pesti imi fac griji ca par a dormi ,dar 3 zile.......cat poti sa dormi?
Sa vedem rezultalul.
|
 |
|
|
|
Daca fac UN BLAKOUT inpotriva cinobacteriileor,nu imi moare hemiantus-ul?
Stie cineva? A mai facut cineva experimentul asta? Cate zile sa tin lumina stinsa? Am acoperit si cu o patura acvariul,dar cu fertilizantul si co2 cum fac?
Cineva mi-a zis ca trebuie sa fertilizez in contunuare.
Am incercat sa distrug cinobacteria cu eritromicina,dar nu reusesc,e deja o luna de cand ma tot chinui.
Cu eritromicina mi-a mers candva ,acum nu mai vrea nici in ruptul capului,adica moare pe moment pana termin tratamentul ,dar dupa 2 zile reapare.
Ce naiba sa ii mai fac??
|
 |
|
|
valyy_dvd wrote:E vreo problema daca o pun cu siporaxul?
,adica daca pun peste siporax acet simbiont?
|
 |
|
|
|
E vreo problema daca o pun cu siporaxul?
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|