| Message |
|
|
|
Vreau sa imi iau si eu simbiont de la Easy Life ,sa il pun langa siporax sa fac cat mai eficace filtrarea biologica,e ok?
Pe cutie mai are putin si scrie ca nu trebuie sa le mai dai mancare nici la pesti,atat de bun zic ca e.
Eu va intreb pe voi daca imi recomandati acest produs si daca la folosit cineva ce rezultate a avut?
Va multumesc anticipat.
|
 |
|
|
|
Daca tot lumea contesta aceasta cale de a folosi eritroicina,care ar fi alta. Am inteles din toata discutia asta ,mai ales la sfarsit ca asta ar fi ultima solutie cu eritromicina. Care ar fi o modalitate de combatere a cinobacteriilor in faza encipienta,la cea in care ma aflu eu .Se vede o pata verde pe supstrat dar e inca la inceput si daca exista o cale mai simpla sau mai buna ,as dorio si eu.
|
 |
|
|
|
Asa este ,ai si tu dreptate ,doar nu o sa crezi un incepator ca mine (junior member),dar dupa ce o sa faci testul pe un acvariu mai mic,ai sa vezi rezultatele,si daca am gresit cu ceva ma poti face cu oua si cu otet.
La faza cu carbunele activ,eu personal am folosit tot timpul ,si acvariile pe care le-am postat la inceput ,lafel si in acelea se folosea carbune activ.
Dar nu e nici o problema,nu imi ieste teama de critici,odata ce vei testa cu siguranta nu ma vei injura.
O zi cat mai buna sa ai.
|
 |
|
|
|
Va multumesc pentru confirmare. Cu reteta pe care o detin vroiam sa il ajut pe VLADU .
Dupa cum am zis ,eu am facut de 2 ori acest tratament si am avut rezultate exceptionale.
Iar domnul snakefishmike daca stie ,mai bine ar fi bine sa dea el o reteta,si sa nu incerce sa contrazica cea ce nu stie,si nu inteleg dupace contrazice mai si zice ,ba ca nu e chimist, ba ca nu e doctor.....
Eu am avut deplina incredere in cel care mi-a dat reteta,dupa cum ati vazute din fotografiile postate ,cunoaste acvaristica,si nu ma incalzeste cu nimic sa mint pe cineva cu ceva.
Dar gestul lui snakefishmike sa puna poza cu takashi amano si sa gesticuleze de parca l-am injurat cand i-am aratat o fotografie in care era si takashi amano,dar eu nu ma refeream la el ci la cel din stanga,dar ma rog .
Va multumesc inca o data si va urez o zi cat mai buna.
|
 |
|
|
|
Mi se pare mie sau tu confunzi mg cu g.
Mie la acvariul meu mi-a calculat cu acei 2,5mg/l sa pun 175mg cea ce inseamna un pic mai putin de jumatate de pastila comprimat de 500mg.
Doi la mana,la punctul 9 nu era nici o schimbare.
Acum ,asa cum am zis ,si nu aveam nici un interes sa vorbesc prostii,eu am facut acest tratament de 2 ori si a fost super ok.
Un alt lucru pe care am uitat sa il spun si imi cer scuze este ca eritromicina nu se pune bucata de pastila,tot acel acvarist mi-a recomandat sa iau eritromicina praf(in italia erau pliculete de 250 si de 500mg,la care am intampinat problema ca nu le mai gaseam(varianta praf),mi-a zis sa folosesc comprimate dar dupa ce rup cantitatea de pastila necesara,mai putin de jumatate in cazul meu sa o strivesc foarte bine cu 2 linguri si sa o dizolv bine intr-o cescuta,dupa care sa o pun in acvariu.
Acum ,eu am vrut sa fac un bine,pe de alta parte imi pare rau ca am ajuns la asemenea contraziceri,dar nui bai.
La faza cu carbunele activ,te pot contrazice,in acvariile pe care le-ai vazut postate de mine s-a folosit carbunele activ.
O seara cat mai buna.
|
 |
|
|
|
Acele acvarii nu sunt ale mele,am spus ca sunt acvariile facute de cel care mi-a dar reteta de eritromicina ,tot de la el am cumparat si o mare parte din ustesilele mele,cum ar fi plafoniera de iluminat ,pompa,si instalatia de co2,dar nu are importanta,vroiam sa zic ca se pricepe in adevaratul sens al cuvantului,iar acvariul din prima poza postata cel cu scalari, l-am vazut personal.
Acum am sa scriu reteta cu eritromicina.
1 zi - se scoate carbunele actic daca avem,se schimba 50% din apa aspirand algele pe cat de mult se poate,dupa care se pune 2,5mg de eritromicina/litru
2 zi - se adauga din nou 2,5mg/l eritromicina
3 zi - se curata filtrul si se schimba vata(lana) care foloseste. Cand mi-a dat reteta eu foloseam vata,daca aveti burete il clatiti bine.
4 zi - se schimba 50% din apa aspirand ultimele alge ramase si se adauga 2,5mg/l eritromicina
5 zi - se curata din nou filtrul si eventualele alge ramase
6 zi - nu se face nimic
7 zi - daca a fost o invazie mare de alge se curata filtrul din nou
8 zi - se schimba 50% din apa si se adauga 1mg/l eritromicina
10 zi se pune carbunele activ iar pe toata perioada de tratament se reduce lunina cu 2 ore.
O seara cat mai buna !
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Da, chiar exista un tratament cum scrie la carte,cum am zis maine am sa il postez.
|
 |
|
|
|
Am sa va dau eu exact tratamentul cu eritromicina,cat ...cum...?
Mi la dat cineva care a castigat premiul AGA loc .I
Este un italian, eu personal am facut acest tratament de doua ori fara sa dau de complicatii,dar am respectat intru-totul tratament-ul si a functionat perfect de ambele ori.
Nu pune pastila intreaga.
Maine am sa il dau ,pentru ca il am acasa.
|
 |
|
|
|
Salut.
Care este ordinea se aranjare a materialelor filtrante intr-un filtru.
Care sunt printre cele mai bune materiale (marca).
Daca stie cineva cum se aranjeaza in filtrul FLUVAL 305,sa dea un randament bun spre exceptional
|
 |
|
|
|
Salutare tuturor.
Am replantat hemianthus-ul pe spate si in fata am pus hemianthus cuba ,de data asta l-am nimerit de la nevertebrate.
Insa mi sa recomandat sa folosesc Kalium de la easylife ,pana imi iau Bright K care mi sa terminat intamplator odata cu bani.
Ce spuneti e ok?
Ca macroelemente optional produselor de la ADA ce ma sfatuiti,adica un inlocuitor pentru ADA Special lights ,asta pana fac rost de banuti.
Am sa atasez o poza cu acvariul im momentul de fata si un test de NH4 si Ph
Credeti ca e ciclat acvariul?
|
 |
|
|
|
Donez hemianthus micranthemoides .
2 poturi.
|
 |
|
|
|
Nui bai .
Mersi oricum.
O zi cat mai buna.
|
 |
|
|
|
Trimiti si in Buzau?
Le vreau eu daca sunt intr-o stare buna.
Platesc eu transportul
|
 |
|
|
|
Am luat testul de NH4 si iese sub 0,sau imi arata culoarea ultimei trepte ,cea mai galbuie iar ph7.credeti ca e ciclat acvariu?
Am sa pun si niste poze cu testele facute.
|
 |
|
|
|
Postez testele pe care le-am facut eri seara si o poza cu acvariul in starea actuala,unde se poate vedea si ce culoare are testul permanent ptr co2.
Astept raspunsuri si in legatura cu CO2-ul.
|
 |
|
|
|
Da ,intrebarea cu co2-ul este exact la timpul ei ,chiar vroiam sa va intreb urmatoarele:
-CO2 am bagat pana ieri cam 1 bula pe secunda,chiar mai mult,1,5 bule pe sec,asa mi sa recomandat de pe forum,DAR in acest moment am schimbat solutia de test permanent co2 si imi indica ca este mult ,sa ingalbenit si Ph-ul este mic 5 si ceva,eri seara am schimbat 10 litri de apa cu apa de robinet ca sa ridic putin PH-ul .
Deci ,e prea mult co2?
Cineva mi-a zis ca nu are mare inportanta ce imi indica testul de co2 si ca plantele se simt ok chiar daca e mult co2 si pesti nu au probleme.
Ce trebuie sa fac?
Zilele astea am sa pun si poze cu plantele care au mai ramas si cu cele noi care se chinuie sa iasa,doarce am plantat hemiatus cuba.
O intrebare ,momentan folosesc ca fertilizant doar Step 1- 3 mg si ECA de la ADA ,pentru ca BRIGHT K mi sa terminat de vreo 10 zile ,pot inlocui cu JBL feropol 24 ,cate o picatura pe zi?,asta pana am sa imi iau acel BRIGHT K.
|
 |
|
|
|
Cum asta nu am stiut,ce e de facut?
Debia am gasit si eu hemiathus cuba si debia am plantat aceste plante,nu pot renunta la ele.
Nu am stiut ca nu pot planta de la inceput plante pretentioase,dar acum ca sa intamplat asa,datim o sugestie.
Mai e cava,imi sar piesti din acvariu,de ce? am avut 5 neoni si mai am 2 in termen de o saptamana.
Eu umplu bazinul la maxin ,mai ramane 2mm pana sa reverse,sa fie si asta o cauza?
|
 |
|
|
|
Multumesc frumos pentru raspuns,chiar aveam nevoie.
Acum sa mai intreb ceva.Cum eu nu tin lumina la maxim pentru inceput si doarce am plantat hemiathus cuba ,acea planta are nevoie de lumina,nu o sa moara daca tin lumina 7 ore cu doar 2 tuburi din 3 de 24W care au trebui sa fie undeva la 9 - 10 ore?
Sau se prind mai greu ? dar nu o sa am probleme cu algele.
|
 |
|
|
|
Daca schimb,cu alte plante ,plantele sa fie rosii.
|
 |
|
|