[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: valyy_dvd
Forum Index » Profile for valyy_dvd » Messages posted by valyy_dvd
Message
Dupa o pauza (am observat ca a mai aparut un New Scape ), revin cu un pudate , si anume > am schimbat fertilizarea si asta este valabil de la ultima poza incoace. Am trecut de la ADA la VIMI si am fost multumit de rezultate (nu spun aici ca e mai bun ca ADA, dupa parerea mea ADA e nr1- dar din motive financiare.....) , spun ca eu am optinut rezultatele pe care nu reuseam sa le optin cu tropica/easy life/ pps-pro si trance mix ( deasemenea este doar parerea mea , nu spun ca acei fertilizanti nu sunt buni , alti au avut rezultate cu ele , dar nu eu).
Am folosit full VIMI , adica vimi al in red , vimi accelerator si capsule vimi din ambele categorii .
Rezultate :

image

image

image

Salut . Asa cum spune titlul caut un neon cu spetru acela mov pentru intensificarea culorilor. Caut unul care nu mai poate fi folosit in acvaristica , adica consumat dar nu este o regula.Mi-ar fi trebuit de 24w t5 sau 15-18w t8.
Pentru filtrarea biologica, ar fi mers si mai mari . Nu neaparat mai puternice.
stefanp wrote:Am inteles acum de ce
Inteleg si ideea de a incerca si alt fertilizant, oameni suntem, deci curiosi


Dar parca aveai si niste poze cu acvariul dupa inscrierea in RAC nu?

Vor aparea si alea ,sa mai treaca ceva timp, sa vedem ce am facut la AGA.

Asa este maryusdv8 ,daca renuntam nicaeri nu ajungeam ,dar D-zeu ma impins inainte.
Multumesc de apreciere

Multumesc pe acesta cale si lui Alex unul din juratii care m-au ajutat sa optin locul 1
Humbert wrote:@valyy_dvd
sa stii ca am vazut pe UKAPS.org varianta ta de design de reactor, topicul avea cativa ani vechime, desi sunt convins ca tu ai gandit-o independent


deci poti te rog sa-mi spui ce debit are filtrul pe care ai pus acest reactor? daca e comparabil cu al meu, iau in considerare sa fac si eu modificarea

multam


-asa este ,am gandit-o singur nu stiam ca au mai fost idei asemenatoare deoarece nu fregventez forumuri straine ,ca engleza mea .......mai bine lasa.
Acum referitor la debitul filtrului ,al meu are 1400l/h este un sunsun 303a , iar acel burete pus de mine este foarte subtire de cca 1cm ,nu mai mult ,deci nu e vorba de colmatare , iar pentru ca bulele sa nu iasa din sticla ,nu se vor pune pietre sau alte minuni care sa scoata bule fine ,ci furtunasul direct.

-eu findca am gaurit filtrul prin partea stanga de la inceput dupa varianta prezentata de bitanu ,sperand ca nu voi avea perna de aier ,a trebuit sa las acea gaura unde am prelungit in interior o bucata de furtunas si am taiat sticla din interiorul filtrului cam la jumatate si am introdus furtunasul in ea ,in capatul furtunasului am pus un ac de seringa rupt si putin strivit sa iasa cat de cat bulele mai mici ,DAR nu fine.
Multumesc frumos pentru aprecieri , pana la urma a esit la suprafata cine si ce si dece .
Am ramas dator cu un raspuns lui Stefan si anume de ce renunt la ADA , nu renunt ci doar vreau sa incerc si VIMI , am pornit cu ADA deoarece aveam tot stocul pregatit pentru acest setup ,dar sa consumat.
Toatea astea din cauze financiare , dar nu o sa spun niciodata ca ADA nu e bun ,am mai discutat si prin alte parti pentru mine ADA este cel mai bun fertilizant ,chiar daca renunt la el.

Sa va mai povestesc ceva ,acest acvariu care a iesit pe locul 1 a functionat sa ii spunem cca 2-3 saptamani far probleme ,asta de la inceperea lui , findca il am la servici in weekend nu il pot controla ,si intamplator a trebuit sa lipsesc vineri de la munca ,joi seara sa oprit curentul cam mult si sau facut decalari la prizele programabile de cca 8 ore ,deci in acel weekend lumina a mers pe timp de noapte si sa dat totul peste cap ,dupa care a urmat o saptamana de tratament pentru alge si dupa debia am reusit sa il aduc pe linia de plutire si sa scot ceva din el pentru concurs. Daca totul ar fi mers struna .....ati fi avut o surpriza si mai mare.


Va multumesc frumos pentru aprecieri . Pe langa aprecieri am mai primit si deprecieri in privat de la persoane la care nu ma asteptam ,cum ca as fi fost ajutat de arbitri rac , dar personal nu-i cunosc pe nici unul ,mai putin pe Claudiu Truta care stiu ca este administratorul forumului Aquascaping.ro si i-am cerut sfaturi in legatura cu acvaristica ,dar asta cu muuult inainte de a se stii de vre-un concurs. Un pic descurajator , dar asta e incerc sa ma bucur de fiecare apreciere pe care o optin de la voi si pentru asta va multumesc inca o data si sper sa nu va dezamagesc.
Dupa care a ajuns asa :


image

image

image

image

si aici se termina fertilizarea cu ADA si incepe fertilizarea cu VIMI ALL IN RED
Dupa care a esit asta :
image

image

image

image


Editat de stefanp: Ti-am modificat eu postul ca sa se vada pozele. Intre tagurile img se pune doar link-ul, gen: http://img.plici.ro/images/2014/08/24/_DSC0260195e8.md.jpg , far codurile de langa (precum <a href si altele).
De asemenea primul tag img trebuie pus doar img intre paranteze patrate. Dupa link se pune si / inaintea img-ului dintre paranteze.
petrutz2003 wrote:Daca acesta este un reactor co2, eu spun ca:
Pentru un reactor eficient 100% si care sa nu slabeasca puterea filtrului de apa
introduci apa si co2 ul cum ai tu in schita prin partea stanga, sus, iar apa va iesi din reactor prin o teava care o pui in locul sticlei tale.


Gresit !!! pai acela este sistemul standart cunoscut de toti si tocmai acolo se intampina probleme
daca bagi apa si co2-ul prin stanga se va forma o bula de aier(co2)in cupola filtrului asa cum se formeaza la toti cei care au folosit sistemul pe care l-a prezentat bitanu si cu tot cu bile biobals tot se forma acea perna de aier + ca scade debitul

La varianta inbunatatita ,nu scare debitul deloc iar acolo trebuie sa fie o sticla de plastic cat mai ascutita (conica) sa nu aiba unde sa se fomeze bula de aier . iar scaderea debitului nu o face un strat de burete foarte mic de cca 1cm (acela fiind pus sa opreasca orice buna razleata ce vrea sa evadeze,dar se poate si fara acel burete daca sticla din interior e destul de inalta.


Pe totata sticla am dat 575 de lei ,fiind cantuita pe toate laturile.

Atasez o schita (asa cum m-am priceput ) cei ce au deja filtrul inteleg foarte bine schita ,diferenta fiind sensul co2-ului si a apei care trece prin filtru ,fata de variantele pe care le-a trezentat bitanul.
Aceasta inbunatatire reuseste sa dizolve co2-ul pentru acvariul meu scazand ph-ul de la aproape 8 pana la 5 daca vreau fara sa formeze nici o perna de aier.
stefanp wrote:Ma bucur ca ai deschis un jurnal cu acvariul tau

Ai practic 300W HQI si inca 108 W T5 ?
La ce distanta de apa ai lumina?


Cum e filtrul ala pentru dizolvare? Care sunt imbunatatirile aduse?

Sticla acvariului e normala float? Sau ultraclara?

Da ,imi cer scuze am uitat cateva detalii : sticla este ultraclara de 10mm
Lumina asa este am 300w + inca 108w neoanele ,dar merg pe rand cand neoanele ,cand hqi-ul ,lampa a fost initial la 60cm deasupra acvariului dupa care am stabilit-o la 45cm deasupra apei.
Iar la filtru ce dizolva co2-ul hmmm, trebuie sa ii fac o schita ca e mai greu de explicat, o voi face, promit lucrul asta ,beneficiile modoficarii fiinf ca nu se mai formeaza nicio buna de aier(co2) si nu se mai aude borborosind deoarece dizolvarea e muult mai buna si completa.
Salutare tuturor.
Revin pe acst forum dupa un timp mai indelungat ,dupa ce am mai invatat un picutz acvaristica si va prezint noul meu proiect ce se va numi NewScape.
Acest acvariu este intr-o stare mai avansata ca varsta ,dar eu voi incepe cu inceputul, asa cum e si normal.

Bazinul este 120/45/50 si are 270l brut
Iluminare va fi o lampa cu doua becuri HQI 150w + 2 neoane t5 54w
Filtrarea va fi compusa din 2 filtre ,unul fluval 204 si un SunSun HW303A
Co2 va fi presurizat cu o butelie de 2kg si ph controler si dizolvata cu varianta filtru de apa cu ceva inbunatatiri pe care nu le-am vazut pana acum pe nici un forum
Substrat jbl manado
Decor pietre si radacina autohtona
Tefrilizare in prima luna Ada step2 , ada special lights, ada eca,ada bright k
La schimbul de apa voi folosi apa ozmosa combinata cu apa de robinet.
Si acum sa punem cateva poze cu noul acvariu de la inceputul ineputurilor



image
image

o data a fost lipit asteptat 3 saptamani sa se usuce ,dupa care a fost dezlipit complet deoarece ramasese 2 bule care ma deranjau si inca patanie a fost cand a inceput sa lipesc acvariul si la ultimul geam am ramas fara silicon ,mai jos atasez si imaginea unde am ramas fara silicon( aici am vrut sa il sparg si m-am calmat cu greu)
image

dupa care a iesit asta din a 3 incercare image
image
Vand lampa 3 x 24w t5 ,perfect functionala dar si esthetic nu sta rau deloc .
Atasez poze cu lampa si poze ce am facut cu ia ,cu neoane ieftine gen osram 865.
image
image
image
Pret 300 fix ,daca se depun bani in avans in cont ,transportul este gratuit cu courierul ,in cazul in care locuiti in localitate si nu inafara localitati

Dupa cum spune titlul ,cumpar ph controler in stare perfecta de functionare .

Astept oferte.


Dupa cum spune titlul ,vand 1 bec HQI Methlux (methlife) nou nefolosit niciodata (nici macar probat,este in cutia originala) .

Pret 100 lei fix + trasnpost.
Si ce am optinut cu acest gen de bec.
image

Uploaded with ImageShack.us
Vand acvariu 100l din imagine complet utilat /filtrare/lumina/co2 si bonus fertilizanti
Pret 1000lei[code]image
Sau dat ,se poate inchide
Vand pachet plante.
6 blaxia japonica 3 lei/planta
http://www.aquaticplantcentral.com/f...ils.php?id=123
7 staurogine 4lei/planta
http://www.aquaticplantcentral.com/f...ils.php?id=253
10 pogostemo helleri 4lei/planta
http://www.aquaticplantcentral.com/f...ils.php?id=187
4 Alternanthera reineckii rosefolia 3lei/fir
http://www.aquaticplantcentral.com/f...ails.php?id=58
7 fire lindernia rotondifoglia 1 leu/fir
http://www.aquaticplantcentral.com/f...ils.php?id=322

Tot pachetul la jumatate de pret: 50 lei.
Contact 0747195762 ID mess valyy_dvd
Vand un banc de 9 calistusi.
3lei/buc
 
Forum Index » Profile for valyy_dvd » Messages posted by valyy_dvd
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com