| Message |
|
|
|
rog un admin sa inchida acest post.
acvariul are de ceva vreme un nou stapan.
multumesc de gazduire
|
 |
|
|
|
se ofera spre donatie o cantitate de plante care contine:
Alternanthera reineckii 'Purple' (lilacina) 4 fire
limnophila aquatica 3-4 fire
Hygroryza aristata 2-3 plante (planta de suprafata)
myriophyllum aquaticum 2 fire
Rotala macrandra red - 1 planta
Rotala rotundifolia - 3-4 fire
Salvinia auriculata - 2 plante (planta de suprafata)
Staurogyne repens - 5-6 plante
hedyotis salzmanii - 1 fir
plantele sunt scoase din acvariu in cursul acestei dimineti si se vor ridica de la locuinta mea (la 3 minute de piata trapezului) preferabil cat mai urgent.
detaliile pe PM
|
 |
|
|
|
crede-ma ca se poate si mai repede de atat !
|
 |
|
|
|
se ofera spre donatie un acvariu cu capac din plastic
acvariul are dimensiunile 60 x 30 x 30, sticla prezinta urme de folosinta, iar partea de jos (fundul acvariului) a fost desfacut si relipit complet.
In cursul acestei dimineti a fost golit complet acvariul, si se ridica de la locuinta mea din zona trapezului (sector 3).
PRIMUL VENIT - PRIMUL SERVIT - NU FAC REZERVARI
detalii pe PM
|
 |
|
|
Se ofera spre vanzare urmatoarele:
acvariu 60X30X30 cm cu capac din material plastic caruia i s-a adaugat o lampa neon (din punctul meu de vedere plasticul din care este confectionat capacul este slab calitativ)
pe sticla acvariului este atasat un mic termometru tip adeziv
pompa de aer tetra APS50 (perfect functionala) cu furtun si piatra de aer lunga
incalzitor chinezesc 75W (perfect functional)
filtru RESUN SP-1200L (necesita mare curatare, deoarece acvariul a gazduit cichlide, iar substratul din nisip fin s-a depus in cartusul filtrului)
Mentionez ca acest acvariu a functionat timp de fix 4 luni jumatate, iar geamul prezinta mici zgarieturi.
Pretul (pt toate cele mentionate) este de 60 lei, iar acvariul impreuna cu toate componentele se poate ridica de la mine de acasa (zona trapezului - sector 3).
Detaliile de contact pe PM.
|
 |
|
|
Substratul fertil aquabasis de la JBL este acceptabil raportat la rezultate obtinute vs pret achizitie, insa in cazul in care vei dori sa faci diverse modificari in bazin (scos-introdus alte plante) vei ramane dezamagit de modul in care va tulbura apa in momentele acelea.
Ca o alternativa la fel de buna la pret, dar zic eu cu performante mai mari un pic - este vorba de substratul celor de la ARGO - AQUA SZUT, si comercializat de Maxi Pet, acest substrat nu va tulbura apa precum aquabasisul, iar plantele dtale vor arata foarte bine daca vei suplimenta si cu easy carbo (aceasta afirmatie legat de performantele substratului o sustin strict din experienta personala cu acest produs pe durata a aprox. doi ani)
http://www.maxi-pet.ro/detalji_proizvoda.23be3015c3034c5cae4232c8ac88f555.aqua-szut-substrat-pentru-acvarii.aspx
mai multe detalii vei gasi aici
http://mariuscbn1973.blogspot.ro/2013/07/substrat-argo-aqua-szut.html
alegerea iti apartine dtale, eu nu pot decat sa iti doresc ape limpezi si pesti sanatosi.
|
 |
|
|
|
sunt interesat de achizitionarea catorva pui de cichlide din urmatoarele specii:
Labidochromis Caeruleus
Maylandia Esthere
Pseudotropheus Kingsizei
Pseudotropheus Demasoni
Aulonocara Red Rubin
Labidochromis Mbamba Bay
In cazul in care oferta dvstra contine si alte specii, astept mesaj pe pm, cat si imagini ajutatoare.
Multumesc
|
 |
|
|
|
Dragos - treci pe inima de vita, este ieftina, curata (fara risc de imbolnaviri) cu valoare nutritiva mare, simplu de preparat, plus ca o gasesti pe la majoritatea macelariilor. Bafta
|
 |
|
|
Se ofera spre vanzare 11 Exemplare Mature de Barbus Titteya, sanatoase si bine dezvoltate.
Pretul este 2.5 Lei/bucata
Exista posibilitatea de a schimba cu ceva creveti, plante gen Marsilea hirsuta, glosso, moss fissidens fontanus sau willow, ori pogostemon helferi
detalii pe pm
|
 |
|
|
|
multumesc pt raspunsuri
rog un admin sa inchida acest post, nu inainte de a multumi pt gazduirea oferita
|
 |
|
|
In urma cu mai bine de 2 ani am achizitionat un termometru digital cu sonda, care a functionat fara probleme pana in urma cu 2 luni (in toata aceasta perioada am schimbat de doua ori bateria ce alimenteaza termometrul).
modelul este cel din imagine
Asadar ca urmare a unui reset la acvariul la care era montat termometrul, acesta "a stat pe bara" oprit aprox 4 zile, dupa care cand a fost pus dinnou in functiune am constat cu surprindere ca introdus in acvariu nu mai masoara decat pana la aprox. 22 grade. (l-am pus si la apa mai calda si urca cu masuratoarea pana la 26 grade), iar alte doua termometre banale din sticla masoara lejer (cu o mica marja de eroare) aceeasi temperatura - 24.5 grade.
Intrebarea si totodata rugamintea mea catre voi este daca vre-unul dintre dvstra stie oarecum cauza acestei disfunctionalitati, sau cunoaste vre-o posibilitate de a remedia aceasta problema ?
Sau este "mai cerebral" sa optez pentru achizitionarea unui nou termometru ?
Multumesc
|
 |
|
|
|
ElSpa nu ai observat cumva daca la coralis erau si microrasbora galaxy pe stoc, si eventual si un pret?
multumesc
|
 |
|
|
|
plantele par sanatoase, culorile is faine, iar pestii par sanatosi.
ce dimensiuni are acvariul dtale, si ce lumina ?
multumesc
|
 |
|
|
|
cele puse la donat au deja noi stapani
multumesc pt gazduire, si adresez rugamintea unui admin/moderator de a inchide acest post.
multumesc
|
 |
|
|
|
se ofera spre donatie un incalzitor chinezesc de 75W (perfect functional), impreuna cu o mana de moss
donatia se ridica de la locuinta mea (apropiere de statia de metrou 1 decembrie 1918 - iesirea de la piata trapezului) seara dupa ora 20, sau dimineata la ora 08:50 la statia de metrou mentionata mai sus.
|
 |
|
|
|
Se ofera spre vanzare urmatoarele:
1. acvariu folosit eheim aquapro MP60 cu volum de 63 litri
- geamurile prezinta zgarieturi (pt siguranta a mai fost aplicata interior o centura/lipitura de silicon)
- pe latura din spate este aplicat colant/fundal negru
- acvariul dispune de rama din material plastic (cea de la baza acvariului) si de capacul original din plastic (capacul a suferit diverse modificari si in acest moment se ofera fara nici o instalatie electrica pt iluminat)
Pret = 60 lei
2. substrat JBL Sansibar Black 7.5-8 litri (au fost achizitionati 10 litri dar in urma spalarii au ramas doar cei 7.5-8 litri) = 35 lei
3. filtru extern JBL E700 perfect functional, la interior cu materialele filtrante originale + inele ceramice - furtunele de tur si retur sunt de la tetra = 200 lei
4. diverse roci cu forme deosebite (pt achizitionarea intregului pachet se ofera bonus) = pret 15 lei
detalii pe pm
mentionez ca acvariul si celelalte componente sunt ale unui amic.
|
 |
|
|
|
renunta la idee, si daca nu iti permiti ionvestitia pt butelie - reductor - electrovalva - numarator - valva unisens reactor/difuzor mai degraba confectioneaza o bomba
|
 |
|
|
daca imi permiti, pe langa faptul ca e mareeeeeeee inghesuiala in acvariul dtale, mai intervine si un amalgam de specii care automat te duce cu gandul la o "ciorba".
Nu o lua ca pe o ofensa, insa ca sa fiu mai pe intelesul dtale, cum nici pentru noi oamenii nu e confortabil sa locuim 8/8 intr-o camera de 2/2, cam asa se simt si pestisorii dtale (de aici intervin multi factori care intr-un final vor duce la mortalitate). Stiu ca iti e greu sa te desparti de pesti (oricare ar fi ei) dar sfatul meu este sa incerci sa faci o triere astfel incat exemplarele ce le vei pastra sa poata convietui sanatos in "liniste si pace". Si pt a veni in ajutorul dtale, cand timpul iti va permite studiaza un picut tabelul din linkul urmator http://acvaristica.org/acv-generala/36-tabel-compatibilitate-pesti . Bafta iti urez, si pesti sanatosi !
|
 |
|
|
Ofer spre vanzare 3 exemplare de xipho kohaku (1 x femela, 1 x mascul cu spada alba, 1 x mascul cu spada neagra)
pretul este de 5 lei/bucata
de asemenea mai adaug la vanzare 3-4 exemplare mature de creveti gheara rosie - Macrobrachium assamense (masculi si femele mari, exemplare sanatoase - de aprox. 6-8 cm, cu gheara puternice)
pretul de 5 lei bucata (sunt interesat si de schimburi cu alte specii de creveti)
pestii si crevetii se ridica de la locuinta mea in apropiere de statia de metrou 1 decembrie 1918 (iesirea de la piata trapezului).
|
 |
|
|
|
doresc sa achizitionez urmatoarele plante:
- aprox 30-40 de fire de hemianthus micranthemoides (sunt interesat de varfuri de maxim 7-10 cm - fire verzi sanatoase si fara alge)
- 3-5 plante de pogostemon helferi (plante sanatoase si fara alge)
detalii pe pm
catalos
|
 |
|
|