[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: osa
Forum Index » Profile for osa » Messages posted by osa
- s-ar putea sa fie apa dura, fiindca cochiliile melcilor arata ca si un burete de sters tabla(cu gaurele - sigur, nu vezi melcul prin gaurele )
- de acvarisitca se ocupa de foarte multa vreme, era priceput, dar acuma la batranete, parca nu ii mai vine sa curete acvariul asa de des, doar il intretine la nivelul minim. e si destul de greu sa iei scarita sa urci pe ea sa scoti apa etc. eu nu il condamn, cand era tanar era tare in oras!!!
- intr-adevar filtrul e in spatele acvariului, data viitoare cand mai merg pe acasa il voi fotografia, e "MARFA!!!!" merita vazut )
- acvariul ala functioneaza de ani de zile (cu diferite specii de pesti)
- acvariul are o capacitare de nu stiu cat pe ste 100L, sorry dar nu stiu exact
- cand a cumparat Cladophora era cam 3/4 cat e acuma, nu a crescut foarte mult. dar tin minte ca avea doua........hmmm......
- ledurile de sub acvariu e automatul de acvariu care:
- aprinde/stinge becul singur
- controleaza incalzitorul
- are un zensor de temperatura
- contorleaza pompa( merge un pic, apoi nu merge ... si tot asa)
- nu e asa de performant, eu voi face unul si mai calumea, chiar am postat despre asa ceva in sectiunea de HW.
Deci: am de raspunsla multe intrebari:
- apa nu o schimba deloc, decat inlocuieste cat s-a evaporat(foarte rar spala acvariul cam de 2 ori pe an, dar eu nu merg foarte des pe acasa - lucrez in alt oras, iar cand vorbesc la tel. cu tatal, nu il intreb daca a schimbat apa la pesti :-) ).
- sincer, mie stativul nu prea imi place . de ce nu are capac? nu are vreme sa faca...... smilie
- bazinul de dedesubt este un upgrade al bazinului actual. E cu fata bombata, adica sticla din fata e bombata. E cool de tot! ala il va inlocui in scurt timp pe cel vechi, mai trebuie sa puna la punct sistemul de filtrare al apei(apropo a-ti observat unde e filtrul? ;)
- da, bila e de Cladophora! Cam cat e de mare? cam cum iti arcuiesti amandoua palmele una peste alta. de cand o are? cam de jumate de an.

mersi de feedback. Referitor la estetica, asta e, acvariul e al lui, eu il voi avea in scurt timp pe al meu.
E greseala mea, cand zic pompa, ma refeream la filtru sorry.
Deci ideea e ca filtrul trebuie sa functioneze incontinuu. Desi, mi se pare un pic ciudat....
Ma voi mai documenta.........
Hello,
asa cum am promis, am facut pozele cu acvariul tatei.
http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12045

Aici apar acele suporturi de sticla pentru plante.
V-as ruga sa veniti cu niste feedback-uri, pro si contra, sunt curios ce parere aveti.

Mersi.
dragut ultimul comentariu

Ideea e ca s-ar face automat! am postat eu la hardware unde ziceam ca fac asa un automat. Ideea e ca la tata acasa exista deja unul facut,dar nu e performant. iar eu acuma lucrez la unul mai "meserias"

Dar de ce zici ca nu e suficient daca functioneaza pumpa cum am zis eu?
Eu cred ca daca merge cateva zeci de minute(sa zicem o jumatate de ora) apoi sta cateva ore (sa zicem 2-3) este arhi suficient.
Mai mult, eu as da drumul la filtru cand incalzitorul este activ(adica se incalzeste apa)
Pai ala ii in cluj, si pe mine m-ar interesa prin TM
Am citit comentariile voastre. Multe comentarii dragute. Ideea e ca nu vreau sa fac unul pe care sa si il vand. Ideea e ca m-as face unul mie, just for fun. Apoi daca mai intereseaza pe cineva, pot sa ii trimit schema si softul.
Pana una alta, de unde fac rost si eu de o sonda pH? Am cautat prin TM in mai multe magazine si nu au.
Salut.
De curand mi-am facut si eu cont la acest forum in vederea realizatii unui acvariu. Dar ideea de baza, pentru care vreau sa fac acvariu, este unul mai interesant: as vrea sa creez un automat care sa simuleze cat mai real mediul natural al pestilor.
Am studiat schema de la conex electronic, mi se pare interesant. Dar, lucrand in domeniu si fiind un impatimit al microcontrolerelor mi-am propus sa construiesc una, calumea.
Poate cu ajutorul vostru as putea pune pe picioare un automat care sa asigure aceasta simulare.
daca aveti idei cam ce ar trebui sa masoare, ce ar trebui sa stie, astept cu nerabdare propunerile.
Toate informatiile as vrea sa le afisez pe un LCD de Nokia. Am mai facut proiect cu asa ceva, deci nu ar fi ceva nou.
Ideea e sa punem pe picioare un automat meserias.
Mersi cyborg de sfaturi. Acuma mi-e clar ca voi merge pe varianta cu pietris.
Acuma m-ar interesa cel fel de pietris sa folosesc. aici nu ma refer la dimensiuni(in mm) ci de unde sa fac rost de ele.
Ai amintit de clopotul Resun. Poti sa imi dai mai multe detalli despre acest clopot?
Mersi
Frumos acvariu!
Daca ai putea sa imi (ne) spui cum reusesti sa cureti ar fi super! Ma gandesc ca e destul de greu mai ales sa scoti mizeria de sub plante etc.
Problema e ca acvariul e al tatei si lui ii place. Dar cred ca mai mult din cauza comoditati, ca nu mai pierde vreme si nervi cand curata acvariul.
Poze voi pune sigur, dar abea peste cateva saptmani, cand ajung si eu pe acasa.
promise is promise!
Ceea ce am zis eu suporti de stical pentru plante, sa stiti ca nu arata deloc rau. Voi face o poza si il voi pune pe forum saptmanile care urmeaza sa vedeti si voi. Ideea e ca s-au confectionat dreptunghiuri destul de reusite, in care se pot planta plante. Ca si substrat a fost folosit nisipul.
Dar mie nu imi place
Salut.
Sunt nou pe forum. De acvaristica m-am ocupat inca de mic, teoretic si incercand sa "fur" acest hobby de la taticul meu care este un mare fan al acvariilor.
Acuma simt ca mi-a sosit si mie momentul sa fac unul al meu.
In principiu sunt in clar cu absolut toate chestiunile legate de acvarii, in schimb am o nelamurire:
ce substrat e cel mai indicat sa folosesc?:
- fara substart - planetele fiind tinute in suporti de sticla
- cu substrat de nisip - asta stiu ca e greu de curata
- cu substrat de pietris(margaritar) - dar si acest substrat e greu de curata.
Cand zic greu de curatat ma refer la faptul ca toate reziduurile se imbina perfect cu nisipul, respectiv se scurg printre locurile libere dintre pietricelele margaritar si nu le mai poti scoate de acolo fara sa scoti si pietrisul sau fara sa speli si nisipul. iar daca nu curatam calumea acvariul creste mult nivelul de nitrati......cred ca nu mai are sens sa continui.

Astept feedback-urile voastre.
Mersi.

Forum Index » Profile for osa » Messages posted by osa
Go to: