[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: monoceros
Forum Index » Profile for monoceros » Messages posted by monoceros
Fundalul l-am realizat eu... coltul din dreapta este decupat special (sa para o crapatura) pentru a avea acces la filtru si incalzitor pentru curatare, iar turul (cu trei fose) este in partea stanga, mascat de plante.
E primul meu fundal... am in plan sa fac altele mult mai complexe.

Acvariu: 66Litri

Substrat: JBL Aquabasis 2 cm grosime + pietris cuartos (quartz) cu diamentru de 2-4mm, grosimea stratului de 4cm;

Fundal: realizat din ciment negru+ciment alb+tifon;

Lumina: 1x OSRAM 965 18w ; 2x OSRAM 840 in total ~ 3000lm;

Filtrare: filtru intern Resun SP 1200 (900L/h) + filtrare prin fundal 3xbureti JBL + bioballs;

Plante: Echinodorus Uruguayensis, Cabomba Caroliniana, HC (Hemianthus Cuba), HZ (Heteranthera Zosterifolia), Ludwigia Repens, Hydrocotile Leucocephala, Rotala Rotundifolia, Cryptocoryne Wendtii, Cryptocoryne Potenderiifolia, Lilaeopsis Brasiliensis si cateva fire ramase de Limnophila Sessiliflora;

Vietati: pesti: 2x Trichogaster Leeri (pereche), 3x Otocinclus Vestitus, 1x Crossocheilus siamensis (SAE), + nevertebrate: 1xNeocaridina Heteropoda (RCS), Physa Marmorata (o armata), Melanoides Tuberculata (o armata), Helisoma nigricans (o armata), Acroloxus lacustris (o armata), Springtails si cateva copepode;

Fertilizare: Easy Carbo (2ml/zi), Pro Fito (0.5ml/zi), CO2 bomba cu drojdie (1,5 bule/secunda).

Iata evolutia acvariului:

image 18.12.2011

image 02.03.2012

image 18.04.2012

image 25.06.2012

Acum a inflorit echinodorusul

image 04.07.2012

image 04.07.2012

image 16.07.2012

image 16.07.2012

Asta este prima floare, bobocul s-a deschis dimineata si am asteptat pana pe seara sa se deschida floarea, ca sa o imortalizez, insa in loc sa gasesc floarea in spledoarea ei, am avut neplacuta surpriza sa vad doar un boboc ofilit.

Am deschis acest topic ca un jurnal pentru cei 66L, aici astept sfaturile voastre si raspunsurile la viitoarele intrebari ce vor aparea pe parcurs.
Pentru inceput, daca aveti sugestii pentru a imbunatatii aspectul acvariului... sunt bine venite!
Multumesc anticipat!
Donez HZ (Heteranthera Zosterifolia), in Bucuresti, contactare prin PM!

se poate inchide!
multumesc!
Pozele sunt facute pe la ora 8 seara.
Sa inteleg ca mai mult de cateva ore floarea nu rezista?
Daca ar fi asa, ar insemna ca cel mai probabil e sa infloreasca una cate una dimineata (abia sa se deschida) si seara cand ajung de la lucru sa fie deja ofilite... si astfel n-am sa surprind mai nimic. :/
image

image

Asta este prima floare sau mai bine zis prima floare ofilita.
Ieri dimineata s-a deschis bobocul si am asteptat pana pe seara sa se deschida floarea, ca sa o imortalizez, insa in loc sa gasesc floarea in spledoarea ei, am avut neplacuta surpriza sa vad doar un boboc ofilit.
De ce credeti ca se intampla acest lucru? Oare faptul ca am un program de iluminat cu pauza... adica 4 ore dimineata (intre 8-12) si 4 ore seara (intre 7-11)... cu pauza de 7 ore la pranz???
Momentan pestele e rezervat pana duminica, inclusiv.
Trebuie sa iei in vedere ca super-glue nu rezista la umiditate mare.
Nu stiu daca te ajuta, dar o idee cred ca ar putea fi... injectarea (uniforma/din loc in loc) in substrat a dozei de fertilizant corespunzatoare pentru 2 saptamani , desi imi e teama ca ar fi cam mult si posibil sa arda radaciniile. :/
Dau la schimb SAE (siamese algae eater/Crossocheilus siamensis) - pe melci de substrat (Melanoides tuberculata).
Va rog sa ma contactati prin PM.
Bucuresti
Nu stiu de ce a aparut asa tarziu anuntul de donat... ptr ca eu am facut anuntul luni si datorita faptului ca au trecut 3 zile de atunci am aruncat plantele.
Asadar... anuntul nu mai este valabil.
koala wrote:pus cornier de pvc negru, pe marginea lipiturilor

Arata foarte fain cu acele muchii imbracate. Poti sa ne spui, te rog, de unde ai achizitionat cornierul de pvc?
Donez heteranthera zosterifolia, de preferat in Bucuresti contactare prin PM.
Porcu wrote:Poti lega tija de o pietricica, in cazu' asta n-o sa prea vezi floricelele, vei avea doar pui.

Merci! M-am gandit si eu la asta, dar o poza tot ar merita inflorescenta ...asa ca incerc sa vad ce si cum iese la suprafata, apoi poate o voi inclina in apa.

ionut g wrote:Imi place cum arata acvariul tau. Bravo!! Insa daca ai dezlipi termometrul ar fi cu mult mai bine.

Multumesc! ..recunosc ca nu am fost deloc inspirat cand am lipit termometru acolo.

Status: acum, inflorescenta se afla foarte aproape de suprafata apei.
Suuuper ...ce vesti bune imi dati!
Dupa cum vedeti nu prea mai am loc de nimic in acvariu, asa ca am sa dau ceva pui daca ies, insa ptr reusita, va rog sa imi spuneti ce as putea face ptr ca eu am capac la acvariu (nu lampa suspendata) si daca iese la suprafata o sa se loveasca de capacul acvariului, desi as putea sa il ridic intr-o parte, va scadea mult intensitatea luminii... oare se inalta mult la suprafata apei? exista vreo metoda sa mentin, posibila inflorescenta in apa?
Asta sa fie o floare de echinodorus uruguayensis? daca da, va iesi la suprafata apei sau infloreste in apa?
image
image
25.06.2012 - Acvariu: 66Litri

Substrat: JBL Aquabasis 2 cm grosime + pietris cuartos (quartz) cu diamentru de 2-4mm, grosimea stratului de 4cm;

Fundal: realizat din ciment negru+ciment alb+tifon;

Lumina: 1x OSRAM 965 18w ; 2x OSRAM 840 in total ~ 3000lm;

Filtrare: filtru intern Resun SP 1200 (900L/h) + filtrare prin fundal 3xbureti JBL + bioballs;

Plante: Echinodorus Uruguayensis, Cabomba Caroliniana, HC (Hemianthus Cuba), HZ (Heteranthera Zosterifolia), Ludwigia Repens, Hydrocotile Leucocephala, Rotala Rotundifolia, Cryptocoryne Wendtii, Cryptocoryne Potenderiifolia, Lilaeopsis Brasiliensis si cateva fire ramase de Limnophila Sessiliflora;

Vietati: pesti: 2x Trichogaster Leeri (pereche), 3x Otocinclus Vestitus, 1x Crossocheilus siamensis (SAE), + nevertebrate: 1xNeocaridina Heteropoda (RCS), Physa Marmorata (o armata), Melanoides Tuberculata (o armata), Helisoma nigricans (o armata), Acroloxus lacustris (o armata) si cateva copepode;

Fertilizare: Easy Carbo (2ml/zi), Pro Fito (0.5ml/zi), CO2 bomba cu drojdie (1,5 bule/secunda).

Iata evolutia acvariului:

image 18.12.2011

image 02.03.2012

image 18.04.2012

image 25.06.2012

Testerul este pozitionat in coltul opus reactorului la ~10cm sub nivelul coloanei de apa si nu l-am miscat pana acum de acolo.
Returul apei este realizat ptrintr-un tub gaurit pe toata lungimea acvariului prins pe suprafata lateralei frontale, iar curentii se formeaza cumva de sus in jos destul de uniform.

image
Am redus debitul de CO2 ptr siguranta vietuitoarelor, dar rog pe cei care au experimentat o reteta de gelatina cu lapte (pentru bomba), sa ne impartaseasca din exerienta lor, daca au observat schimbari/efecte vizibile.
Multumesc!
kirucd wrote:Solutia pe care o pui in tester e diluata? E cu apa din acvariu? In mod normal trebuie sa fie 35 de picaturi din
solutia nediluata. ...

Solutia e nediluata si am respectat instructiunile (35 picaturi), iar pana acum (inainte de a schimba compozitia bombei) totul parea normal... indica bine, cred eu.

Humbert wrote:fa si tu un test de ph cu un kit dedicat de testare si o sa-ti dai seama singur daca testul permanent a luat-o razna sau nu
uneori mi se intampla si mie la testul permanent sa arate complet aiurea si nu am o explicatie pentru asta...

Din pacate sunt in plop cu banii, asa ca deocamdata nu pot sa imi iau un test dedicat de PH.
Dar daca ar fi sa ma iau dupa PH si KH indicat de testul 6in1, desi stiu ca nu se aplica prea des, conform tabelului relatiei PH<KH>CO2 ar rezulta ca am undeva la 20mg/L CO2 dizolvat in apa.
Daca pestii inca nu s-au intoxicat, tind sa cred (partial) testul 6in1 si sa dau vina pe lapte
O alta observatie ar fi ca frunzele tinere ale plantelor par sa sufere ceva deformari, iar frunzele cele mai vechi au inceput sa se "topeasca"... asta chiar ma pune pe ganduri.
Am nevoie de ajutorul vostru!
Acvariu 66L, populatia: 2 gurami albastrii, 2 leeri, 3 otocinclusi; parametrii apei (masurati cu JBL Easy Test 6in1): PH 7.2; KH 10; GH 14; NO2 0; NO3 15-20
Testerul CO2 Permanent arata astfel image
Problema e ca nu mai stiu ce sa cred referitor la testul permanent JBL ptr ca dupa o schimbare a compozitiei de gelatina din bomba CO2, la reteta clasica am adaugat putin lapte ptr ca din cateva discutii pe forum am inteles ca daca adaugi in gelatina putin lapte, reactia va dura mai mult, insa e posibil ca prin fermentare sa rezulte si hidrogen care nu stiu ce influente are. Bomba a inceput sa elimine CO2 mai mult, insa am reglat debitul la aceeasi parametrii cu care eram obisnuit ca testerul sa rmana pe verde de cateva luni (1bula pe secunda). Nu am schimbat nimic altceva la acvariu. Solutia din tester a fost inlocuita acum o sptamana si parea totul in regula, alta data am avut chiar si un debit mai mare de CO2, insa niciodata nu a ajuns sa fie galbenul asta.
Comportamentul gurmilor albastrii si otocinclusilor nu s-a schimbat deloc, dar leeri sunt mai statici si stau mai mult la suprafata... nu stiu daca e cazul sa fiu ingrijorat sau nu?

Forum Index » Profile for monoceros » Messages posted by monoceros
Go to: