[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: monoceros
Forum Index » Profile for monoceros » Messages posted by monoceros
Bucuresti
Contact prin: PM
Aha, acum chiar suntem lamuriti. Merci!
Rog un moderator sa mute topicul unde i-ar fi locul, ca eu am gresit si l-am scris aici.
Multumesc pentru intelegere.
M-am gandit sa va impartasesc din experienta mea putin, avand in vedere ca poate asa vor fi salvate cateva vietuitoare.
Am achizitionat 12 exemplare de RCS fire red si le-am pus la un loc cu RCS-ii mei, dupa cateva zile am constatat ca o parte din creveti au niste paraziti (viermi) exact ca in video de mai jos. In prima faza i-am pus in carantina intr-un alt acvariu cu parametrii foarte apropiati. Timp in care le-am urmarit evolutia, am constatat ca toti crevetii RCS (vreo 80 in toatal) au fost parazitati in ambele acvarii. Am decis sa fac tratament intr-un acvariu cu rombendazol (0,5 g pentru 40 de litri o singura doza), iar in celalalt cu pelin (cunoscand proprietatiile sale antiparazitare am dozat 30 ml de ceai pentru 30 de litri timp de 3 zile).
Rezultatele nu au intarziat sa apara chiar din primele 2 zile, in ambele acvarii am scapat de viermii ce se prinsesera de capul crevetiilor, insa cu diferente semnificative, iata ca in acvariul cu tratamentul de rombendazol au fost afectati si melcii (physa) au devenit inactivi, iar unii dintre ei au si murit. Am mai avut experiente neplacute cu rombendazol, insa din disperare (sa salvez macar o parte din creveti) am recurs si la aceste chimicale. Morala imi spune ca natura are cusur pentru toate, fara sa produca neaparat un dezechilibru devastator.

http://www.youtube.com/watch?v=YGxqARvkoJQ
Donez 2 SAE (siamese algae eater) sau schimb pe creveti RCS.
Contact prin PM.
Schimb 2 SAE (siamese algae eater) pe creveti, RCS (var. fire red), sau Yellow shrimps.
Astept oferte prin PM.
Vand JBL ProFlora Taifun Reaktor 10M
Reactor cu 10 module.
image
Pret 50 lei
Contact pe PM
Bucuresti
Vand Riccia Fluitans, Flame Moss, Java Moss, Hydrocotyle Tripartita, Rotala Rotundifolia si Valisneria Americana.
Bucurest, contact prin PM
Vand sau schimb cu bec PL-L plante Riccia Fluitans, Flame Moss, Java Moss si Spike Moss.
Riccia in caserola (cantitate generoasa) 10 lei.
Moss in pot (generos) 10 lei.
Contact prin PM
Bucuresti
Reactor cu 10 module.
image
Pret 50 lei
Contact pe PM
Bucuresti
Reactor cu 10 module.
image
Eu l-am cumparat cu 110 lei, si il dau acum cu 60 lei
Contact pe PM
Bucuresti
Vand Rotala Rotundifolia, Hydrocotyle Tripartita, Riccia si Moss.
Pret 10 lei potul (mare), riccia la caserola (~15cm patrati) tot 10 lei.
Valabil doar petru Bucuresti.
Contact prin PM!
Vand Rotala Rotundifolia, Hydrocotyle Tripartita, Riccia si Moss.
Pret 10 lei potul (mare), riccia la caserola (~15cm patrati) tot 10 lei.
Valabil doar petru Bucuresti.
Contact prin PM!
Vand Riccia Fluitans la caserola ~ 15cm patrati - 10 lei, Flame Moss si Java Moss 10 lei pot-ul.

Doar in Bucuresti.
Contact prin PM!

Poza cu gazon de riccia si moss mai jos:
image
Vand Riccia Fluitans la caserola ~ 15cm patrati - 10 lei
Doar in Bucuresti.
Contact prin PM!

Poza cu gazon de riccia mai jos:
image
Vand Riccia Fluitans, Flame Moss, Java Moss, Spike Moss si Hydrocotyle Tripartita
Bucurest, contact prin PM
jjojjo wrote:ce tipuri de moss ai aici?
sus=?
si jos pe substrat=?

In fundal am flame moss (asa cum spunea @stefanp), pe pietre central java moss si cateva smocuri pe lateral de spike moss (vad ca i se mai spune si christmas moss).
Jos, riccia si in curand o sa mai adaug niste pheonix moss. ;)

kirucd wrote:Bravo monoceros, arata foarte fain

Merci, @kirucd!
Felicitari, arata foarte bine... imi aduce aminte de una din fotografiile lui Chris Lukhaup din interviul de pe pagina principala.
stefanp wrote:Asteptam sa deschizi jurnale (mai din timp ) cu urmatoarele setupuri.

Da, asa sper... deocamdata timpul ma preseaza... desi pot sa recunosca ca problema e la mine... as avea nevoie de un curs de management al timpului.

slvmarin wrote:Cum este ancorata riccia? S-a prins ea singura in substrat!?

Am presat-o sub o plasa de sarma, ca nu ar fi vrut sa stea deloc.
Multumesc tuturor pentru aprecieri. Sincer, nu ma asteptam... poate pentru ca am asteptari mai mari de la mine.

Cosmin wrote:Foarte frumos,maestre!

Eu unul as scoate moss-ul din mijloc,dar e doar o parere.

Asa vedeam si eu designul inainte, dar s-a dovedit ca e nevoie sa umplu golul ;)

stefanp wrote:Intr-adevar arata foarte bine, felicitari.
Din poza nu se vad algele incat sa zici ca e o problema, oricum rocile prind o culoare in timp pe care majoritatea chiar o cauta.

Poate ar merge un pic tunsa tufa de moss din stanga rocii mari.

Daca as fi gasit niste fissidens fontanus, as fi inlocuit tufa aia si ar fi avut alt aspect, nu asa de neingrijit.

Lucian wrote:Nu se face sa risti. Intr-o zi nu mai poti sa faci mare lucru.
Arata foarte bine si iti urez succes

Lucian, ai dreptate nu prea am ce sa mai fac la o zi distanta si poate nu merita riscul.

petrutz2003 wrote:planta din fata e moss sau riccia ?

Da, e riccia, dar intra in categoria moss din cate stiu eu si am gasit pe surse http://www.tropica.com/en/plants/plantdescription.aspx?pid=001

Porcu wrote:Mie-mi place acvariu . Nu se vede BBA, nu-ti fa probleme.

Va rog sa ma credeti ca la o rezolutie minima de 5 megapixeli (cat se cere) BBA-ul e vizibil.

Sa stiti ca intamplarea a facut ca aparatul sa imi faca probleme fix ieri cand era ultima zi de aplicat... asa a fost sa fie... ma voi ocupa mai serios de acvariu pe viitor si il voi inscrie in concursurile ce urmeaza.
Multumesc inca odata pentru sustinere!

PS: daca aveti niste fissidens fontanus de vanzare (nu mult), va rog PM!

Forum Index » Profile for monoceros » Messages posted by monoceros
Go to: