[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: fishtecine
Forum Index » Profile for fishtecine » Messages posted by fishtecine
5 masculi(probabil masculi dupa negrul de pe aripioare, nici o certitudine) caeruleus clasic 5cm
1 mascul membe deep 4.5 cm inca portocaliu, abia incepe sa-si schimbe culoarea

Prefer pe cineva care sa-i ia pe toti.

Si inca 15-20 fryeri mici, 1 cm

Detalii prin PM.
Se poate inchide
Rezervati!
5 saulosi 3 cm
5 caeruleus 2-2.5 cm (tatal este galben complet-fara negru pe aripioare, mama caeruleus normal). Despre tata s-a discutat aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/14946.page#130960
11 fyeri 2.5-3 cm

As prefera ca o singura persoana sa-i ia pe toti.
Da, s-a cam intrecut cu kitchul. Fiecare acvariu are si un mic procent de kitch in functie de cat de multe chestii nenaturale sunt la vedere: furtun, teava, sorb, incazitor, termometru, filtru intern, background ...
Dar in asta cu lego, e rau de tot. Sa nu uitam totusi ce poate sa scoata, de ex. acvariul cu L.cuba, de care abia auzisem atunci cand a aparut:

image

Iata cum vede neica Oliver Knott un acv de malawi cu plante:

image

Planta se chema Crinum thaianum, ceapa de apa
Cumpar cateva fire de cryptocoryne balansae.
bobesku wrote:Ceva nou? Ai bricolat Eheimurile?

Nu, au scapat . O sa merg pe varianta cu filtre interne, poate Eheim 2252, dar are 33cm inaltime. Imi trebuie o piatra cam mare sa-l ascund. Pana atunci, am 2 fluval 4 dar si ele sunt negre si urate.
De inca 2 externe nici nu se pune problema, nu mai am loc, avand in vedere inaltimea standului de doar 50cm. Poate doar daca apare un extern de sa zicem max 30cm inaltime cu debit de min 2500l/h si ieftin
Insist . Intrebarea e daca nu cumva forta de suctiune e deja jumate pe fiecare intrare si punand amandoua intr-una singura ii dau de fapt debitul pompei din capac
Si totusi, daca bag un Y astfel incat din 2 intrari sa fac una, am sau nu debit dublu pe ea?
Sunt 2x2080. Sunt umplute cu mediile originale. Ambele spalate in weekend. Da, sunt suspensii. S-ar putea sa exagerez un pic cu mancarea, dar nu extraordinar de tare. Papa granule pt ciclide, cam la 2-3 mm nu stiu cum se cheama(green?)(luate la kg de la Relu).
Da, cam 50. Vor mai pleca pe masura ce vor mai creste. Intre timp a venit si cel de-al doilea filtru 2080. Si bineinteles ca la nr asta de pesti apa nu e cristal.
Asa ca am inceput sa caut solutii. Am gasit pe alt forum proiectul lui Aquamonk, care si-a pus un Y pe cele 2 intrari ale lui 2180 in ideea ca se va dubla debitul. Ce parere aveti de asta?
Pai v-am spus, niciunul din bolovanii aia nu ramane acolo, n-am gasit ceva potrivit, iar alta comanda in Polonia cu pietre asemanatoare decorului nu va fi in urmatoarele 2 luni.
Doar ascund niste scoici, melci, corali cu ele pt duritate, un mic start pt alge si ceva ascunzisuri pt pui.
Apropo, vreun magazin/firma ceva care sa vanda pietre de decor? Dar care sa aiba sediul prin apropiere, sa le pot vedea in realitate. Nu ziceti Hornbach.
Dar spartura de marmura de unde?

La capac mai e de lucru, asa ca am niste lampi provizorii.
Pietrele vor fi si ele inlocuite cu unele mai potrivite, candva.

image

image

image
Da, super, asa in 2 culori de pesti. Dar cum reusesti sa te abtii de la celelalte culori? Mie nu-mi iese deloc...
bobesku wrote:Daca stai sa tii si apa in parametrii cu saruri si alte alea.... E complicat. Cea mai buna planta ar fi oricare o tii in ghiveci pe langa acvariu.

LE Legat de background cam asa ceva as fi vrut sa am io (Vido a descoperit filmul). Bine, gasesc un pic exagerata piatra centrala, mergea mai mica un pic, dar ideea....

Aha, putin AVATAR nu? Interesant...
In alta ordine de idei, exista vreo planta care sa reziste africanilor? Am niste anubiasi pe care i-au tocat. Si nu doar frunzele tinere, mai moi sa zicem.
Ce ai zice de Otello(Othello) si Desdemona? Otello, maur, ar avea probabil exact culoarea lor
Cand am vrut sa bag decorul prima data am constatat cu surpriza ca nu intra nici pe diagonala pentru cativa cm. Asa ca a trebuit sa scot un streif de pe laterala mica, deja lipit. Operatia asta a fost foarte grea, o lama de cuter trasa cu 2 patenti de o parte si de alta a reusit foarte greu. S-a spart si streiful. Si era o singura lipitura. Pentru decor, numai la lipitura de pe fund am folosit un tub intreg de silicon. Streiful longitudinal e dublu, 2x10mm, cele 2 geamuri lipite si intre ele.
Daca se va desprinde decorul se va opri in streifuri. Sigur ca nu e de dorit, Doamne fereste. In plus, deasupra lor va fi in curand capacul cu rama dubla pe interior, care e si el fix deasupra streifurilor. Deci daca flotabilitatea va solicita streifurile in sus, capacul din pal, destul de greu va actiona in sens invers.
Din pacate forma decorului e in asa fel incat e ingust sus si larg jos si daca puneam pompe de recirculare nu le mai puteam scoate de acolo decat daca lasam un spatiu foarte mare in spate. Nu mai zic de scoaterea buretilor, stropire de pereti, etc.
Una peste alta imi pare rau acum ca am bagat spuma. Am avut senzatia ca pot izola cu silicon sorburile filtrelor, acolo unde strapung decorul, astfel incat sa nu ajunga apa in spate. Si atunci nu s-ar fi pus problema de flotabilitate. Dar apa stie ea mai bine cum sa faca si s-a infiltrat. Circulatia e desigur minima si chiar daca spuma s-ar dizolva, prea putin ar ajunge in apa pestilor.

Forum Index » Profile for fishtecine » Messages posted by fishtecine
Go to: