[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: fishtecine
Forum Index » Profile for fishtecine » Messages posted by fishtecine
Message
Stie cineva vreun chimist sau laborator din Bucuresti dispus sa imi faca o analiza a apei? - evident contra cost
Si-a mai pus cineva problema?
Stie cineva unde pot gasi o folie albastra, simpla, pentru lipit pe spatele acvariului?
Turba o am de la Ytron, doar atat. Acvariul e pus la punct de catre mine.

Oricum in decembrie am sa incep un mic experiment -avand in vedere ca am 2 acvarii aproape identice - 240l cu aceeasi iluminare si in care voi baga co2 din aceeasi butelie cu acelasi tip de reactor si evident aceeasi parametrii ai apei, in cel de-al doilea voi pune substrat Sera Floredepot + nisip.
Concluziile le vom trage impreuna. :foto:

Multumesc pentru raspunsuri
Nu prea trece lumea pe aici...
Eu mai incerc totusi...
Reactorul M pe care il detin are si niste carbune activ la power-head. Ar putea fi el responsabil de fixarea unora dintre substantele necesare plantelor? Carbunele activ stiu ca se ocupa de metalele grele, dar am gasit undeva pe un forum canadian acreditata ideea ca ar absoarbe si nitratii.
Oare?
Acum ma intriga cel mai tare cresterea la lymnophila a carei deformatie apare doar cind varful incepe sa iasa din apa. Lymnophila o am de la maussmann care sta in apropiere de mine - aceeasi apa, si banuiesc cam acelasi substrat.
Asa cum ziceam mai sus, o luna a crescut fara probleme, fara co2, desi la maussmann avea - deci la prima schimbare de conditii(ph de la 6.8 la 7.5) nu a reactionat. Acum ca am bagat co2, ph-ul e undeva putin sub 7, masurat ochiometric. Temperatura 27 grade.

Inclin si eu sa cred ca e vorba de variatia de ph - cea de zi-noapte, dar mai astept pareri, poate totusi s-a mai intamplat cuiva.
Mai mult decat atat, plante din aceeasi mama, sadite in acelasi manunchi(deci acelasi sol, aceeasi lumina) se comporta diferit, in sensul ca unele prezinta simptomele altele nu. Poate au grade diferite de dezvoltare a radacinilor - dar infirma oarecum teoria ca ar fi doar de la apa dura.
La baza frunzele sunt usor ingalbenite, unele cad, doar cele noi sunt deformate.
Problema e ca deformatiile au inceput sa apara INAINTE de a baga CO2 iar dupa o saptamana de la aditia de CO2, au reaparut!
Am un acvariu de 240l (~200l net) cu substrat turba(de la Ytron) + nisip(~10cm grosime in total), lumina 76w Hagen SunGlo + AquaGlo, filtru AquaEL FAN3
La retea apa vine cu ~ kH 6, gh 11, ph 7.5. Este plantat des.

Dupa cam 1 luna de la setup si cam 2 sapt de neschimbat apa(am fost in concediu), frunzele de Hygrophila corymbosa si polisperma au inceput sa creasca deformate. Am masurat parametrii apei si ph-ul era 7.5-8, kh 8, gh 14. De atunci (1 luna)schimb zilnic (20-30l) din apa. Deci parametrii s-au apropiat f mult de cei de la retea.
In urma cu 2 sapt am inceput sa bag Co2, ph-ul a mai scazut(nu am ph-metru inca), in aprox o sapt aproape au disparut deformarile la frunzele noi. Am bagat sera florenette A, conuri cu argila. Tot atunci - acum 2 sapt - am reusit cred eu sa-mi deciclez acvariul uitand filtrul afara din apa cateva ore, intr-o galeata. Spun asta pentru ca am o pelicula unsuroasa la suprafata apei si aduce a sindromul acvariului nou. De aprox o saptamana, deci la 1 sapt de la deciclare au aparut din nou deformarile la frunzele noi, nu numai la hygrophila ci si la ludwigia si chiar la varfurile de lymnophilla care sunt la suprafata apei. Restul plantelor - echinodorus amazonicus, osiris, maior, marsilea, bacopa, micrantheum, rotala indica merg foarte bine desi la cele din urma distanta dintre noduri pare cam mare sugerand o nevoie mai mare de lumina.

Pana sa postez aici am citit ceva forumuri, simptomele aducand foarte tare cu o deficienta de calciu/bor. Avand in vedere duritatea apei nu cred sa fie vorba de calciu eu fiind tentat sa dau vina pe deciclare - deficienta de nitrati.

Si in fine intrebarea, pentru cei care au reusit sa citeasca pana aici, ati patit-o careva ca mine? - deformari ale frunzelor tinere? remedii?

Astea pe care le am eu sunt usor unsuroase si nu plutesc. Nu e de la aerul inghitit sigur - mai degraba de la vezica inotatoare. Dureaza deja de mai bine de 3 luni, nu se pune problema de murit peste noapte. Oricum intentionez sa il donez, dar numai dupa ce il fac bine.
Co2 bomba - reactor M, saptamana viitoare vine butelia de la G.G. - poate confirma. Lumina Sun Glo, Aqua Glo si vreau sa mai pun un Osram fluora si intrebam intr-un post de unde, dar nu mi-a raspuns nimeni. O sa caut in pagini aurii; 10-12h/zi - priza programabila
Substrat turba + nisip. Fertilizanti Sera florenette - pastile

2 acvarii 240l, 1 - 40l, 1 -65l
Troco este numele bilutelor pe care le mananca. Mazarea nu a avut nici un efect, din pacate.
Nu, stai linistit, am 4 acvarii, carasul e singur, fara plante
Multumesc, eu o sa fiu acolo :bravo:
Nu e nici o problema ca au stat scoase, vin duminica, precis.

Multumesc frumos :bbere:
Deoarece am trecut la amenajari serioase,
ofer gazduire in multiple colturi uneia sau mai multora din categoria:

Didiplis diandra, Eusteralis stellata, Rotala indica, macandra, rotundifolia , Lilaeopsis brasiliensis, mauritiana, Bacopa caroliniana, monnieri
si din genul Cryptocoryne.


Am de gand sa le dau multa :soare: si CO2

iar voua banii pe ele
Pestele are cam 10-12 cm fara coada.
Acvariul are 240l, dar acum sta la carantina intr-un acvariu de 60l, singur, mananca Troco si mazare si are pofta.
Intreb si eu aici ca tot se vorbeste de tuburi: Osram fluora exista si in varianta 38W/104.7 cm?
Am un caras de 2 ani si ceva. Pana de curand nu am avut probleme cu el. De vreo 3 luni a inceput sa stea in repaus la "verticala"- cu capul in sus.
Am incercat tratamentul cu mazare -2,3 ori pe saptamana, cel de infometare 4 zile, chiar si scosul pestelui din apa in ideea ca ar avea inghitit niste aer. Acum e si mai rau e aproape cu burta in sus cand sta in repaus. Cand inoata, o face normal, dar cu eforturi vizibile. Nimic pe piele, abdomenul nu e umflat. La inceput am crezut ca are coada prea mare si centrul de greutate e deplasat in spate mult, dar acum sta la 180 de grade fata de pozitia normala. Daca e boala vezicii de ce a aparut abia acum? - pentru ca am inteles ca ar fi genetica.

A mai patit cineva ceva de genul asta? Vreo idee?


:help2:
Ferma si la mine
Ma inscriu si eu pentru Hemianthus callitrichoides. Cand se va putea.
 
Forum Index » Profile for fishtecine » Messages posted by fishtecine
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com