[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Faye
Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye

Si cu nitratii cum ai rezolvat? I-ai cules cu mina?

Si parca la scalari le place apa moale. Nu sint afectati de gH-ul de 15-20 dupa citeva sute de litri de apa evaporata? La mine se evapora cam 5-7 litri pe saptamina in medie pe un an.

Sint doar curios nu de altceva.

Nu stiu sa iti raspund. Daca nu m-am invrednicit sa schimb apa, de teste nici atat.
Unul din filtre s-a incarcat atat de tare incat apa abia mai susura putin. Din greseala e posibil sa se fi realizat denitrificare in filtrul respectiv.
Scalarii au rezistat, fericititi sau nu, n-am avut pierderi nici printre ei, nici ceilalti pesti.
image
Guppy aia se inmultesc in prostie.
Da ba, pana si eu sunt socata! Am atins culmile incompetentei in acvaristica
Adica n-ai pretentii la noi, ha? Bineee...
Liv, n-am mai schimbat apa vreun an si cateva luni. A murit tot BBA-ul.
Eu nu as folosi un filtru intern la niciun acvariu care nu e provizoriu, deci ori ca ca, ori ca ca, tot un drac, din punctul meu de vedere. De curiozitate, de ce fluval 2-3 sunt singurele tale optiuni?
Face parte din procesul de ciclare. Sunt bacterii, care la inceput se depun pe orice. Se formeaza ca o mazga. Mai apoi se localizeaza in materialul din filtru si in substrat. Problema ta aici este. Filtrul cu buretel e o gluma, nu face mare lucru din punct de vedere al filtrarii biologice.
Ala e anubias, nu se pune. Traieste si in sifonier. Dar si pe ala am reusit sa il bag in coma. Ca sa intelegi mai bine, am reusit sa omor BBA, o alga de care e aproape imposibil sa scapi.
Cum am putea sti ce filtru se potriveste acvariului tau, daca nu dai niciun detaliu? Acvariul are 5 litri? 500 litri? Cu ce vrei sa-l populezi?
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/200/36687.page#p418961
Bai asta, ma faci stau cu plasa in mana!
Cand mai vii in Bucuresti anunta-ma, cred ca in 2 saptamani aia mari ajung pe la 2.5-3 cm.
Nu e prea multa apa, e perfect. La sfaturi legat de plante nu ma bag. Eu si daca imi arunc privirea catre o planta moare.
Apa lipsa o completezi normal, ca la orice schimb pe care il vei face. Ai doua solutii; ori tii apa de robinet la declorinat intr-un vas cu gura larga timp de cam 24 de ore, ori folosesti solutie de declorinat. De plasa vei avea nevoie pe parcursul vietii tale de acvarist. Stai linistita, speciile astea micute nu au forta sa sara din plasa. Dar daca sa zicem ca se intampla, il culegi de pe parchet si il arunci in acvariu.
Paleatus ajunge la 7 cm. Panda maxim maxim 5 cm.
Cory, cei pe care ti i-am pus ultimii sunt pestisori care curata nisipul. Cory panda sunt si draguti, si micuti si usor de gasit. Sa nu iei cory aeneus, aia se fac marisori.
Dana Rusu wrote: Am citit ca se pune punguta cu pestii in acvariu pana se face transferul termic. Pe urma pun cate putin din apa din acvariu in apa din punguta. Si abia pe urma, pun totul in acvariu.

Lasi foarte putina apa de transport in punguta si pui apa din acvariu pana ce in punguta ai mai multa apa de acvariu decat cea cu care au venit pestii. Nu torni totul in acvariu. Doar vietuitoarele. Nu vrei apa din petshop in acvariul tau.
Neamtz wrote:
Bonus, Cativa locatari si cu BGS_ul

imagePisica

Pestele asta e belea!
Anticipez ca va iesi un bazin dragut, avand in vedere interesul pe care il arati si modul in care urmezi sfaturile primite.
Ceva in plus fata de ceea ce ti s-a spus deja. Inteleg ca acvariul este facut pentru un copil si stiu cat de nerabdatori sunt copiii.
In mod normal pestii se aduc la o luna dupa inceperea ciclarii si nici atunci inceputul nu e fara probleme. Poti adauga pestii si mai devreme, contrar
practicii generale, dar te costa ceva mai mult timp si atentie. In prima luna de existenta, in acvariu au loc o multime de procese biochimice, iar apa
nu e benefica vietuitoarelor, dar... daca faci zilnic sau o data la 2 zile un schimb de sa zicem 20l si dai pestilor mai putin de mancare, poti mentine situatia sub control.
Doar daca esti dispusa sa faci efortul asta, poti adauga pestii mai devreme. De asemenea, vietuitoarele se adauga treptat, nu toate odata, pentru a da
timp bacteriilor sa se adapteze la incarcatura biologica(dejectiile pestilor, resturi de hrana neconsumata, plante in descompunere, etc.)
Ca si fauna iti recomand neon tetra si rummy nose. Ambele specii sunt pesti de banc, ai nevoie de cel putin 5-6 exemplare, ambele traiesc in aceeasi zona geografica, deci cerintele apei sunt aceleasi, ambii sunt mititei si nu fac prea multa mizerie. Si sunt pesti pajnici, n-ai sa ii vezi omorandu-se reciproc. Iti pun poze:
Neon tetra
image
Rummy nose tetra
image
Ai putea sa mai adaugi si cativa cory (panda, pentru ca sunt cei mai mititei). Aceeasi zona geografica si astia:
image
Cand te hotarasti sa cumperi vietuitoare, inainte sa le bagi in acvariu, intreaba cum se face corect aclimatizarea. Trecerea brusca de la un mediu la altul provoaca soc si deces.

Nenea, sunt inca mici rau. Eu iti dau dar nu cred ca vor rezista. Cat stai in Bucuresti?
Asta ce mai e ? Ati vazut/auzit de asa ceva?

Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
Go to: