| Message |
|
|
|
Pai in functie de ce o sa aleg o sa completez cu ce e nevoie in timp. Nu pot spune ca am 5000 de lei odata. O sa iau in timp ce am nevoie. Nu ma grabesc. Orice ar fi vreau sa iasa bine.
Dar ptentru inceput ma hotarasc cam ce as putea baga in el.
|
 |
|
|
|
Buna ziua. Vreau sa imi fac un acvariu de 225l dar nu stiu cu ce sa il fac. Am postat aici in speranta ca ma puteti ajuta cu ceva idei.
Detalii acvariu, hardware si elemente detinute.
- o sa fie un acvariu de 225l 100x45x50, sticla de 10mm cu intarituri longitudinale de 10mm.
- detin 2 filtre jbl e900, resun sp2500 si sp1100.
- partea de iluminat de la un rekord 80( cel cu 2 neoane de 18w) nu am capac inca dar o sa bricolez la momentul potrivit. Deci lumina se poate pune.
- nu am co2
- am in prezent e carasi in alt acvariu, un betta crowntail in altul, am avut 1 an vivipari de toate natiile. Deci cele mentionate nu le mai vreau. Iar de marin nu am bani.
Deci in concluzie, voi daca ati avea ceea ce am mentiona mai sus, ce anume ati face(ce tip de acvariu si cu ce)?
Multumesc. Stima
|
 |
|
|
|
Nu era vb de bani, ca pretul este mic oricum si diferenta este mica....ma gandeam doar la aspect. Dar cred ca o sa fac cum ziceti voi si o sa il fac cu sticla de 10mm.
Cam de cat sa fac lipitura? 0,5mm ar fi ok?
|
 |
|
|
|
Multumesc pentru sfaturi la toti.
In final cred ca o sa merg pe 100x40x45cm. In principiu nu vreau sticla de 10mm ca, dupa parerea mea, ar arata cam uratel, asa cu sticla de 8 ziceam ca e mai finuta lipitura. In cel mai rau caz o sa pun niste intaritoare longitudinale. Pai atunci o sa merg cu incredere pe sticla de 8mm.
Legat de calitatea sticlei, nu stiu ce sa zic: eu o cumpar de la o firma de termopane din orasul meu(Craiova), la pretul de 10euro/mp + tva, sticla de 8mm si 12euro/mp+tva, sticla de 10mm si este sticla clear float.
Acum vine partea cu siliconul. Eu as vrea sa folosesc silicon negru, dar nu stiu de care. La acvariul de 60l am folosit bison, dar ei au doar pe alb. La Dow Corning se spune ca tre sa ai ceva experienta in lipituri ca sa iti iasa bine(iar eu am facut doar un acvariu, care a iesit si acesta cu ceva bule si si multe alte defecte mci, dar fiind mic rezista bine de un an de zile, fara probleme, dar la unu mai mare nu stiu ce sa zic). Aveti ceva idei????
|
 |
|
|
|
Tot pe acest site am facut si eu calculele, dar matematic e una iar parctic e alta. Adica nah la 4.5 factor de siguranta, cat ar face burta acvariul? Eu intrebam ca poate este cineva care a facut sau face acvarii si stie sa imi zica din experienta.
Ca eu mi-am mai facut un acvariu de 60x30x35cm din sticla de 6 si pe aquatools imi dadea factor se siguranta 6 si tot are o burtica de app 2mm.
|
 |
|
|
|
Dar la 100x40x45? Ar merge tot sticla de 8mm?
|
 |
|
|
|
Buna ziua. Vreau sa imi construiesc un acvariu cu dimensiunile 80cmx40cmx45cm. Sticla clear float de 8mm fara intarituri si fara fund dublu ar fi ok? Adica o sa tina fara sa faca burta sau alte nebunii??
Cate tuburi de silicon trebuie sa iau la un astfel de acvariu? as vrea sa il fac cu silicon negru, cu care ar fi mai usor de lucrat dar si rezistent?
Imi poate da cineva dimensiunile corecte, ca sa le dau baietilor pt taiere? tin sa mentionez ca va fi facut cu toate laturile puse pe fund, nu ca cele cu findul incastrat intre laterale.
Multumesc anticipat pe raspunsuri. stima si ape limpezi.
|
 |
|
|
|
Sticla de 8mm la dimensiunile alea nu e prea subtire?
|
 |
|
|
|
Cumpar capac acvariu de firma, adica nu vreau home-made, cu dimensiunile 80x35. De preferat sa aiba si rama de se pune jos sub acvariu. Astept oferte cu pret si model. Stima
|
 |
|
|
|
sal. nu mai lasa acvariul in soare ca il umplii de alge....acvariul se tine ferit de lumina naturala a soarelui si se foloseste lumina artificiala.
adica ne spui si noua ceva detalii despre lampa aia si o sa te ajutam cu un program de iluminare.
de obicei se tine lumina aprinsa la acvariu in jur de 8 ore....unii tin 8 ore in continuu, altii cu pauza, adica 4ore dimineata si 4 ore seara... in fine asta e un exemplu general, iluminarea(timp, w/litru, etc) se face in functie de acvariul fiecaruia....dar cum ti-au spus si colegii de mai sus, fa-ne o descriere despre tn si acvariul tau si o sa primesti mult mai mult ajutor...
sitma si ape limpezi.
am uitat sa zic....dar de ce tii acele plante artificiale?? sunt un focar de infectie in acvariu.
mai bine cauti ceva plante fara pretentii si ai un coltisor frumos si natural.
|
 |
|
|
Da, este un bec economic osram de 24w lumina calda(2700).
Aaa...pai atunci il pun normal si termin balamucul.
Multumesc frumos. Stima  ))
|
 |
|
|
|
Am inteles. Atunci renunt la idee. Dar intrerupatroul tot astept un sfat pt montarea lui. Vreau sa dau o gaura in spatele capacului si sa il pun acolo. Nu sunt chiar afon. Stiu sa il pun sa mearga, nu e greu, dar nu reusesc sa fac sa se aprinda si ledul acela din buton.
Multumesc pt sfaturi. Stima
|
 |
|
|
|
am inteles....deci o sa caut sa cumpar un potentiometru.
dar intrerupatorul .......
|
 |
|
|
Buna seara. vreau sa fac, pt acvariu, o cutiuta cu piesele din poze, pt sistemul de iluminare.
Acum vin intrebarile:
1. cum leg firele de la intrerupator pt un singur bec, dar sa mearga si acea luminita din buton?
2. acest potentiometru merge pt a face intensitatea luminii cum vreau eu?
link cu pozele: https://www.dropbox.com/sh/upeyx90mn2i2con/AACGrUhkRLJOTUiu_G5rSvCva?dl=0
astept un raspuns. stima
|
 |
|
|
|
Cumpar URGENT capac pentru un acvariu de 60x30. Ofer 50lei. Astept pm cu oferte. Stima
|
 |
|
|
|
Cumpar capac pentru un acvariu de 60x30. Ofer 50lei. Astept pm cu oferte. Stima
|
 |
|
|
|
Daca nu ai ce face, il poti confectiona si din teava rectanvulara, dar eu zic ca la cei 112l ai tai il poti face din pal si sa dormi foarte linistit noapte. Eu am unulde 200l + unu de 40l+unu de 15l toate puse pe o mobila facuta numai din pal si nu are nimic. Asa ca la 112l iti recomand sa il faci din pal, iar diferenta de bani o pui sa iti iei un filtru extern bun, sau altceva folositor. Bafta cu proiectul si asteptam poze. Stim
|
 |
|
|
|
Multumesc tuturor pentru raspunsuri....
Cu lame si cu cuter am razuit, dar nu prea mai merge, iar cu lama de cutter daca insist mai tare zgarii sticla. am facut asta si am zgariat-o(noroc ca e mica si e jos in colt).
am si diluant si otet...o sa incerc cu amandoua sa vad ce iese.
Multumesc inca odata si va anunt dupa ce termin...bine maine ma apuc ca azi sunt ocupat.
stima si ape limpezi.
|
 |
|
|
Buna ziua. Saptamana trecuta mi-am lipit un acvariu cu dimensiunile 60x30x35, din sticla clear float de 6mm, cu silicon bizon pt acvarii. am folosit ca metoda video-ul din link https://www.youtube.com/watch?v=ui-r2oTfTog , dar am avut un scoci prost, care nu s-a lipit bine si in timpul lipirii o mare parte din siliconul iesit dintre geamuri, s-a intins sub scoci. L-am lasat sa se usuce si pe urma cu o lama am curatat toate rosturile ramase. Dupa indepartarea lor, a ramas pe sticla o pelicula de silicon subtire, care nu se ia cu lama. Se vede ca si cum geamul ar fi mat in zonele unde a fost siliconul.
Intrebarea mea este: cu ce as putea curata geamul de aceasta pelicula, ca sa se vada geamul curat?
|
 |
|
|
Nu va mirati, e posibil. Si eu am un eheim extern de 1200l/h si o butelie co2 mostenite de la insusi Vlad Tepes.  )))
Glumeam. E o gresala de scriere, omul a vrut sa scrie 1998, daca va uitati la titlu spune ca este reluata activitatea dupa 15ani. Bine ca de fapt sunt 16, dar omul doar a gresit cifra.
De admirat oricum starea acvariului dupa toti acesti ani. Multa bafta cu proiectul tau si se pare ca "virusul"acesta nu dispare niciodata. Stima
|
 |
|
|