[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Lipirea Acvariului/Curatare  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
R4du
Member
[Avatar]

IP:

Buna ziua. Saptamana trecuta mi-am lipit un acvariu cu dimensiunile 60x30x35, din sticla clear float de 6mm, cu silicon bizon pt acvarii. am folosit ca metoda video-ul din link https://www.youtube.com/watch?v=ui-r2oTfTog , dar am avut un scoci prost, care nu s-a lipit bine si in timpul lipirii o mare parte din siliconul iesit dintre geamuri, s-a intins sub scoci. L-am lasat sa se usuce si pe urma cu o lama am curatat toate rosturile ramase. Dupa indepartarea lor, a ramas pe sticla o pelicula de silicon subtire, care nu se ia cu lama. Se vede ca si cum geamul ar fi mat in zonele unde a fost siliconul.
Intrebarea mea este: cu ce as putea curata geamul de aceasta pelicula, ca sa se vada geamul curat?

This message was edited 1 time. Last update was at 25/06/2014 11:51:14

Un geniu este neinteles, dar daca nu te intelege nimeni, nu inseamna ca esti geniu.
[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

C-o bucata de lama de cutter noua. Sau cu partea din spate a unei lame de cutter, gasesti unghiu' la care curata si apesi tare, atentie mare sa nu te tai.

Poze: smilie ... Poze cu plante
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

poti incerca diluant si frecat temeinic cu o carpa. o alta varianta ar fi cu otet, dar aici parerile sunt impartite..stiu ca si eu am avut aceeasi problema acum cativa ani si , dupa ce am razuit cu lama cat am putut, am dat cu diluant si a am insistat pana s-a luat. incearca si sa schimbi lama cu una noua si sa schimbi mereu unghiul de razuire..
rider
Junior member
[Avatar]

IP:

Cum a spus colegul alyeen666, cu diluant. Vorbesc din treaba testata acum, dar incearca sa dai strict pe petele respective.Se curata foarte bine.
[WWW]
R4du
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri....
Cu lame si cu cuter am razuit, dar nu prea mai merge, iar cu lama de cutter daca insist mai tare zgarii sticla. am facut asta si am zgariat-o(noroc ca e mica si e jos in colt).

am si diluant si otet...o sa incerc cu amandoua sa vad ce iese.

Multumesc inca odata si va anunt dupa ce termin...bine maine ma apuc ca azi sunt ocupat.
stima si ape limpezi.

Un geniu este neinteles, dar daca nu te intelege nimeni, nu inseamna ca esti geniu.
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: