[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Vreau acvariu fara probleme !!!!!!!!!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
tropikana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

E polistiren, nu poliester ala e altceva.
Eu ma gandeam invers: Daca te lasa inima, renunta la rama. Daca nu, baga polistirenul in rama si acvariul peste polistiren. Asa se vede mai putin din polistiren.

PS: Mai trebuie sa spun ca nu e recomandat sa muti acvariul cu apa si pesti in el? Poti face hernie

DIY addicted
Valea Plangerii
Jolie
Member
[Avatar]

IP:

asa voi face, voi baga polistirenul in rama si apoi acvariul pentru ca altfel, gandesc eu, degeaba il pun intrucat neavand acele bete incrucisate sub rama iar rama ne permitand fundului acvariului sa atinga mobila sau acel polistiren, tot as risca sa se crape fundul.

This message was edited 1 time. Last update was at 28/10/2009 16:06:31

jolie
Jolie
Member
[Avatar]

IP:

Dupa o absenta indelungata de pe forum dar nu si din acvaristica, revin cu vesti noi si bune . Am inceput prin a face pasul cel mare, acela de a renunta la tot. Polistirenul l-am pus in rama asa cum am mentionat mai sus. Pe 1 Noiembrie 2009 am pus substratul fertilizant de la JBL (l-am pus pe jumatate din acvariu intrucat nu aveam de gand sa-l plantez pe tot) si pietris negru combinat cu pietris maro.

image

Plantele : o buturuga ce are prins pe aceasta Anubias si Vesicularia dubyana; Limnophila sessiliflora (patrunjel, dupa cum ii zic eu), Ludwigia repens, Cryptocoryne wendtii brown, Egeria densa, Blyxa japonica care momentan imi pare cam "anemica", Eleocharis parvula care trebuie sa se refaca de la absenta luminii, Pistia stratiotes si Hemianthus micranthemoides (acestea doua din urma disparand intre timp...). In aceeasi zi am dat drumul la ciclare .

image

Pe parcursul ciclarii am avut in acvariu cei 2 pomaceea pe care am uitat sa ii donez... Peste 1 luna si 2 saptamani, introduc in acvariu doi Xipho verzi masculi, cativa melci de substrat Melanoides tuberculata, Physa Acuta, Planorbis. Odata cu acestia soseste capacul: HOBBY Plant Light 15W, FSL T8 15W, reflectoare la acestea si Moonlight format din 19 led-uri albastre la 220V.

image

Pestisorii ii hranesc cu fulgi de la SERA Vipan, plantelor le dau zilnic dupa aprinderea luminii o doza de 1 ml EasyCarbo, o picatura de Ferropol 24 si urmeaza sa le administrez si Ferropol dupa ce il voi achizitiona. Schimb saptamanal 50% din apa si administrez EI, intreaga operatie efectuand-o seara.

image

Mentionez ca voi pune autocolant pe spate dupa ce fac rost.

This message was edited 5 times. Last update was at 29/01/2010 00:47:08

jolie
tropikana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Felicitari! Pentru cineva care avea o mare ciorba de pesti la inceput, te-ai ridicat extrem de elegant. Ma bucur ca ai acceptat sugestia de a dona toti pestii si de a lua-o de la marele ZERO.

Nu ne-ai zis nimic de programul de lumina si nici ce planuri de viitor ai. Cu acvariul, bineinteles.

Pana atunci intoarce duza filtrului sa bata in peretele din spate, oarecum paralel cu peretele, astfel incat sa creezi un curent circular in acvariu. Daca se apropie de tornada, redu debitul filtrului. Il maresti pe masura ce se imbacseste.

PS: Data viitoare incearca sa pozezi un pic mai de sus, va crea o perspectiva mai frumoasa. Abia astept sa vad acvariul cu si mai multe plante.

DIY addicted
Valea Plangerii
Jolie
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc ! Filtrul l-am mutat spre mijloc pentru ca de abia plantasem "patrunjelul" si batand direct in el, l-ar fi scos.. dupa ce se prinde mai bine sucesc filtrul dupa cum ai spus. Vreau sa aduc femele la Xipho, 2 cory si 4 Oto.

jolie
tropikana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Curentul de apa nu trebuie sa bata direct in plante, ci in geamul din spate. Si oricum ai suficient substrat ca sa poti fixa fara probleme firele de Limnophila Sesiliflora.

DIY addicted
Valea Plangerii
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

M-as risca si as inlocui Elodea (sau ce-o fi aia) din stanga cu niscaiva Hetherantera zosterifolia. Si in fata ei as pune o tufa de Blyxa
Iar coltul din dreapta spate ramane asa, golas?

This message was edited 1 time. Last update was at 29/01/2010 12:34:27

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Nu au ce cauta 2 xipho masculi in acelasi acvariu . Unul din ei il va fugari , stresa , bate , domnina , etc. pe celalalt ...si intr-un sfarsit cel stresat va muri . Iti recomand sa dai unul din cei 2 masculi la schimb pe o femela ..sau pe mancare pentru pesti , etc .

Until you find someone worth dying for, you never really live.
tropikana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Daca ai stii ca unul din masculi e o femela metamorfozata, ai mai da acelasi sfat?
Ciudat este ca desi arata ca un mascul, fosta femela este curtata in continuare de adevaratul mascul. Si daca au femele suficiente, masculul dominant nu il va mai fugari (asa tare) pe masculul cel mic. Vor fi ocupati amandoi :18:

This message was edited 2 times. Last update was at 29/01/2010 15:51:37

DIY addicted
Valea Plangerii
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Cu siguranta va fi cum spui tu . Insa cand ii va muri unul dintre masculi va regreta ca nu a invatat din experienta altora . Restul povestilor sunt de prisos .

Until you find someone worth dying for, you never really live.
Jolie
Member
[Avatar]

IP:

Eu nu i-am vazut niciodata certandu-se sau fugarindu-se ci doar curtandu-se. In rest tot timpul inoata impreuna si cand mananca tot impreuna sunt.. asa cum i-am surprins in poza de mai sus...
Cat despre programul de lumina, aprind ambele neoane pe la 10 - 11 dimineata si le sting seara pe la 20. Imi voi cumpara o priza automata iar programul nu va mai varia deloc.
Coltul din dreapta spate nu va ramane asa, astept sa mai creasca Limnophila si voi planta in continuare spre dreapta Hemianthus micranthemoides. Filtrul va fi acoperit de Ludwigia, iar cat despre coltul din stanga, astept sa creasca si apoi voi face modificari .

jolie
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Ti-am citit si eu topicul cap - coada. Vad ca ai tinut cont de sfaturile primite si ai invatat foarte multe. Nu-mi mai ramine decit sa te felicit pentru perseverenta de care ai dat dovada si pentru faptul ca nu te-ai dat batuta.

Bravo!

Jolie
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc mult

jolie
Jolie
Member
[Avatar]

IP:

update

acvariul in urma cu 2-3 saptamani:
image

acum:
image

Sunt pe drumul cel bun ?
Despre pesti : o pereche de leeri maturi, 2 xipho masculi si o femela, 5 pui de o luna si 4 arlechin rasbora urmand sa mai aduc inca 4 si inca 3 femele de xipho.
Lumina program fix de la 10 la 20.
Fertilizare saptamanala: Ei 12-14 ml in 2 doze, Ferropol 7 ml; Zilnic 2,5ml de Easy carbo si 3 picaturi Ferropol 24.

This message was edited 1 time. Last update was at 06/03/2010 01:28:23

jolie
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Sincer mai uimit!Daca ne uitam de unde ai plecat si unde esti acum ,ce mai e fulminant!Acum mai ramane sa cizelezi un pic arta estetici acvariului.Filtrul trebuie sa incerci sa-l maschezi cu plante,lemnul acela nu e in cea mai fericita pozitie,criptocorinele Wendti sunt un pic cam mari pentru a fi plantate atat de aproape de peretele frontal al acvariului,asta dupa parerea mea...Dar oricum e bine da-i inainte!
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Jolie wrote:Sunt pe drumul cel bun ?

Tocmai m-am uitat la primu' tau post din topic . Cu siguranta esti pe un drum bun . Ai ajuns in faza in care ai un acvariu echilibrat fara probleme, exact ce-ti doreai cind ai aparut aici. Daca vrei sa depasesti faza asta si sa lucrezi la estetica ....... noi abia asteptam sa te ajutam . Primu' pas e sa pui un fundal inchis la culoare in spatele acvariului: negru sau albastru inchis. Apoi ne apucam de aranjat un pic plantele.

Poze: smilie ... Poze cu plante
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Sa reconstituim putin treaba.
Faraonu' ti-a mai scris o data pe prima pagina a topicului tau, atunci cand lucrurile erau mai mult decat grave.
Acum a intervenit iar, desigur a simtit el ceva.
Ai indreptat lucrurile, ba chiar cred ca i-ai intrecut asteptarile
De acu incolo sa te vad
Felicitari si din partea mea pentru modul in care a evoluat acvariul
P.S. M-as mai gandi putin la numarul pestilor.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Clar este ca e pe drumul cel bun! Si daca s-a oferit sa dea sfaturi inseamna ca in 6 luni ne da cu tifla si trimite poze la AGA!
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

alber wrote:Ai indreptat lucrurile, ba chiar cred ca i-ai intrecut asteptarile

Foarte putini incepatori care intra pe forum reusesc sa treaca de la stadiu' din primu' post la stadiu' de pe pagina 5.

Poze: smilie ... Poze cu plante
sece4u20
Member
[Avatar]

IP:

ai rabdare sa incep si eu. sunt student. sunt fara banii in buzunareeee ca la 20 de aniiiii

superb. si bravo pt ambitie.

mesaj pentru europa si nu numai

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: