[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvarist nou  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Rundas
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Doar ce l-am curatat si eu pe fratiorul lui mai mic
Prefiltru HW-602. Cam asa va arata si al tau doar ca are pompita.
image
image
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
Rundas
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Edit ca nu am cascat ochii bine si am spus o idiotenie

This message was edited 1 time. Last update was at 22/04/2017 17:57:52

delysid
Junior member
[Avatar]

IP:

Gata, filtrul e luat. Maine dimineata minisiporax ?i nisip. Problema e ca nu g?sesc nisip de cuart prin magazine. La zoomania ioc, la cora ioc, încerc la animax.
Are cineva un pont daca gasesc la brico sau pe la leroy?
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Rundas wrote:Edit ca nu am cascat ochii bine si am spus o idiotenie

Pai ...

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

[Email]
Rundas
Membru de baza
[Avatar]

IP:

delysid wrote:Gata, filtrul e luat. Maine dimineata minisiporax ?i nisip. Problema e ca nu g?sesc nisip de cuart prin magazine. La zoomania ioc, la cora ioc, încerc la animax.
Are cineva un pont daca gasesc la brico sau pe la leroy?

https://animax.ro/nisip-pietris-substrat-plante-acvarii/

http://www.evidecor.ro/EVIDECOR-Acvaristica/Nisip-colorat-cuart-acvariu-cuartos-acvarii.html

Da un telefon inainte la Animax, nu bate drumul degeaba pana acolo. La Vulcan, ca-i cel mai mare.

Vezi ca avea si Cristi ceva ceva... http://www.tucradio-acvariu.ro/index.php?route=product/product&path=57_134_227&product_id=610

Nu l-ai intrebat?

This message was edited 3 times. Last update was at 22/04/2017 20:05:19

delysid
Junior member
[Avatar]

IP:

Ce granulatie ar fi ideala pentru mentenanta usoara dar si pentru o buna crestere a plantelor?

Mie îmi place acesta cum arata, dar vad ca nu e quartz. Cred ca e un nisip banal cernut... https://animax.ro/nisip-acvariu-fin-alb-5kg.html

Am uitat complet de substrat când m-am întâlnit cu Cristi. Am sa arunc un ochi pe site sa vad ce imi face cu ochiul.

This message was edited 1 time. Last update was at 22/04/2017 21:56:30

Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

delysid wrote:Ce granulatie ar fi ideala pentru mentenanta usoara dar si pentru o buna crestere a plantelor?

Mie îmi place acesta cum arata, dar vad ca nu e quartz. Cred ca e un nisip banal cernut... https://animax.ro/nisip-acvariu-fin-alb-5kg.html

Am uitat complet de substrat când m-am întâlnit cu Cristi. Am sa arunc un ochi pe site sa vad ce imi face cu ochiul.

Daca vei avea plante inradacinate, cu radacina profunda, un substrat prea fin nu este recomandat pentru ca poate sa "inabuse" radacinile.
Daca ai plante de tip stem, un substrat cu o granulatie prea mare nu le va fixa bine in substrat.
Asadar, o granulatie intre 1 si 3 mm ar trebui sa-ti ofere "plaja" in care poti sustine o mare varietate de plante.

Pentru acest gen de "amestec" de plante, eu am un substrat mixt : nisip ADA + pietris 2-4 mm. Bine amestecat, mixtura suporta Cryptocoryne,
Hydrocotyle dar si Limnophila Hippuridoides, Ludwigia Rubens s.a.

This message was edited 1 time. Last update was at 22/04/2017 22:08:35

[Email]
delysid
Junior member
[Avatar]

IP:

Ma gandeam la DENNERLE crystal quartz gravel (1-2mm), dar nu am gasit deschis la culoare, plus ca are un pret destul de piperat pentru niste pietris. Aceeasi poveste si cu ADA.
Probabil voi merge pe evidecor pana la urma. Am un animax la 5 minute de mine, fac o vizita de dimineata si daca nu vad ceva sa îmi placa, sun la vulcan sau chiar fac o plimbare pana acolo.
Maine trebuie sa gasesc substrat, ca luni imi ajung plantele.
delysid
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutari,

Asear? am terminat de montat acvariul, am primit câteva plante pe care le-am plantat, urmând ca în s?pt?mânile viitoare sa mai primesc câteva si sa mai ?i achizi?ionez câteva.

Nu am instalat înc? incalzitorul, iar lumina este confec?ionat? din stripuri LED, dar nu este ceva permanent.

Am aranjat pu?in buturuga ?i piatra, dar înc? nu sunt complet mul?umit ?i mi se pare ca e pu?in cam înghesuit. As sparge piatra în 3.
Pentru ca voi ave?i mai multa experienta, va rog sa ma sf?tui?i cum sa le mai a?ez.

image
delysid
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutari! Si dupa cum bine stiti, o iau de la capat cu ciclul.
De data asta fac lucrurile diferit. Nu mai bag nimic din acvariul altuia, sa faca cine stie ce bazdaganii.
Voi cumpara siporax iar marti îl voi baga în filtru impreuna cu JBL filterstart si il voi lasa sa mearga asa pana miercuri dimineata.
Miercuri dimineata voi adauga cateva grame de uree sau bicarbonat de amoniu de puritate foarte mare. (norocul de a cunoa?te oameni în institute de cercetare .
De miercuri seara voi începe sa monitorizez parametri 1 data la 2 zile si sa adaug uree/bicarbonat de amoniu pentru a mentine amoniacul la ~3 ppb.

Sper sa func?ioneze de data aceasta.
Astept orice sugestie.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: