ceva solutii pe baza de cupru, sau sa ii scoti mecanic cat poti de mult. Melcii intr`un bazin de obicei nu sunt o problema, daca devin din ce in ce mai multi, atunci inseamna ca ai o problema si de aceea se inmultesc excesiv. Atentie daca ai creveti si bagi solutii pe baza de cupru iti omoara si pe acestia, defapt solutiile respectiva iti omoara cam orice nevertebrata din bazin
Sensibili zice-se ca ar fi ci Ancistrusii si Corydorasii. Plus ca in momentul in care vei avea o tona de melci morti in acvariu, intrati in descompunere toti odata, stii ce se va intampla cu valorile apei tale, nu?
Eu sunt de parere ca de melci se scapa atunci camd bazinul merge brici. Curatenie, hrana putina si Ph cat mai mititel. Atat de mic incat d'abea sa-l vezi
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
alber wrote:de melci se scapa atunci camd bazinul merge brici. Curatenie, hrana putina si Ph cat mai mititel. Atat de mic incat d'abea sa-l vezi
2. Bagi o frunza de salata seara, dupa ce stingi lumina si dupa citeva ore o scoti cu melci cu tot.
3. Cumperi o capcana pentru melci de la pet-shop.
4. Mai cauta si tu pe forum pentru ca s-a discutat intr-o veselie despre acest subiect.
AndreiPro wrote:Deci pana la urma alte posibilitati in afara solutiei de cupru nu am?
uite chiar am uitat de treaba asta ...mai exista si botia sau pufferi Dar asta bineinteles daca nu ai creveti ca ramai fara ei.
Personal mie mi-ar placea cei din urma, uite cam ce fac ei:
Vorbeste poporu ca cica pufferi s-ar mai da si la cozile pestilor ....de botia ce pot sa iti zic e ca eu am avut in bazinu cu discusi unu singur, nu prea facea treaba da nici nu mi`i deranja pe discusi. In gasca poate sunt mai agresivi
AndreiPro wrote:Deci pana la urma alte posibilitati in afara solutiei de cupru nu am?
uite chiar am uitat de treaba asta ...mai exista si botia sau pufferi Dar asta bineinteles daca nu ai creveti ca ramai fara ei.
Personal mie mi-ar placea cei din urma, uite cam ce fac ei:
Vorbeste poporu ca cica pufferi s-ar mai da si la cozile pestilor ....de botia ce pot sa iti zic e ca eu am avut in bazinu cu discusi unu singur, nu prea facea treaba da nici nu mi`i deranja pe discusi. In gasca poate sunt mai agresivi
Beneficiu, beneficiu dar nu 100000000 de melci, ca nu pentru ei mi-am facut acvariu. Sau poate imi fac o crescatorie de melci. Mai iau si niste fonduri UE si .... )
Am gasit o solutie in comert care se lauda ca elimina melcii. Are rost sa ma risc, sau sa stau la locul meu. e o firma "Ocean bla bla". Pare un no-name
1. Guppy a mea, are o problema mare: i s-a tras burta ca si cum in interior s-a creat vid, s-a cocoshat si este apaticarau de tot.
2. La suprafata apei, s-a creat o pelicula, care la prima vedere pare a fi ceva gras, gen ulei si nu inteleg de la ce ar fi putut sa apara. In rest apa este limpede.