[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Start-up AndreiPro  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
AndreiPro
Member

IP:

Acestea vor face parte in curand din peisaj. Vor inlocui "minunatul" castel.
[Thumb - IMG00197-20101119-0807.jpg]

[Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

mult mai bine decat un castel, dar totusi ce cauta lemnele in sectiunea " plante de acvariu "
AndreiPro
Member

IP:

Radu.U wrote:mult mai bine decat un castel, dar totusi ce cauta lemnele in sectiunea " plante de acvariu "

Pe ele o sa pun moss ... merge argumentul?
[Yahoo!]
AndreiPro
Member

IP:

OK, am scos filtrul de aer si am lasat doar bomba, ziua ..... acum guppy a mea sta doar intr-un loc, cu gura spre suprafatza. Este gestanta si sper din toata inima sa nu pierd puii... odata cu ea .... Nici ceilalti pesti nu mai sunt parca la fel de vioi. Deci ......

si 30% din apa schimbata, ca sa nu ma gandesc la eventuale modificari de ph, din cauza CO2-ului in 24 de ore....

This message was edited 1 time. Last update was at 20/11/2010 16:20:04

[Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

s-a discutat recent despre schimbarile de ph si bombele de co2.
te rog recitestele si nu deschide alte discutii, cu riscul de a repeta ideeile. e absolut normal ce se intampla cu pestii.
AndreiPro
Member

IP:

Radu.U wrote: e absolut normal ce se intampla cu pestii.

Fara a dori sa fiu rautacios, era de ajuns acest raspuns. Nu am deschis un alt subiect ci am supus discutiei in cadrul topicului deschis de mine, pentru continuitate, si pentru a-mi crea un scurt istoric al inceputului meu in acvaristica. Pentru a evita discutii de acest gen, propun unui moderator sa-mi mute topicul in "Despre noi", desi in continuare discutiile pe care se va concentra acest topic vor fi despre plantarea acvariului.

Multumesc pentru raspuns.

Insist pe intrebarea, daca ma pot astepta sa-mi moara femela de Guppy?

This message was edited 1 time. Last update was at 20/11/2010 16:37:40

[Yahoo!]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

andrei dupa cum ti`am zis si la mine daca ai o valurire la suprafata si daca ai co2 la bomba la un bazin de 80L, debitul din bomba parrea mea este ca nu va fi suficient de puternic incat sa iti ucida vietatile

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
AndreiPro
Member

IP:

Eu inteleg ce spuneti, si va cred pe cuvant, dar de la ultimul mesaj, toti pestii mi-au urcat la suprafata ....... si guppy sta nemiscata intr-un colt de la 12:00, cu gura pe-afara ...
[Yahoo!]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

AndreiPro wrote:Eu inteleg ce spuneti, si va cred pe cuvant, dar de la ultimul mesaj, toti pestii mi-au urcat la suprafata ....... si guppy sta nemiscata intr-un colt de la 12:00, cu gura pe-afara ...

atunci baga inapoi pompa de aer si redu`i debitul treptat de la o ora la alta

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
AndreiPro
Member

IP:

Ii mai las cateva ore si daca nu se schimba nimic, bag din nou pompa, tot la minim, in celalalt capat al acvariului fata de bomba.....
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Eu zic sa nu mai astepti, ca sunt semne clare de lipsa de oxigen. Pe linga pompa de aer, filtru nu ai? Nu e deloc normal ca in cazul in care filtrul functioneaza pestii sa se comporte astfel.
AndreiPro
Member

IP:

Am bagat perdeaua de aer si schimbare radicala in doar 15 minute: zebrele si neonii au refacut "bancurile" si si-au reluat locul(zebrele la suprafata, neonii usor sub mijlocul acvariului) si ceea ce imi dadea cele mai multe palpitatzii, guppy si reluat plimbarea prin acvariu.

Ce sa mai inteleg atunci? Am fost sfatuit ca CO2 si aer nu pot coexista, si la ultimul mesaj pe subiect, am fost tras de urechi ...
[Yahoo!]
AndreiPro
Member

IP:

Dolly wrote:Eu zic sa nu mai astepti, ca sunt semne clare de lipsa de oxigen. Pe linga pompa de aer, filtru nu ai? Nu e deloc normal ca in cazul in care filtrul functioneaza pestii sa se comporte astfel.

Am filtru, care este curatzat acum o saptamana si debitul este normal..... este indreptat in sus de cand il am pentru a crea valurele ..

Imi mai trece un lucru prin minte. Nu am foarte multe plante, iar debitul de CO2 este generos, adica, continuu (cred ca mi-a iesit o bomba de "calitate" di prima ), desi bomba am facut-o de o saptamana de acum. Poate ca este prea mult CO2, pe care pana la dezvoltarea plantelor va trebui sa-l domolesc cu reprize de O2.

E pertinenta constatarea mea?

This message was edited 1 time. Last update was at 20/11/2010 17:42:41

[Yahoo!]
cheloo
Junior member

IP:

Eu ti-am zis din prima pagina a postului .. daca vrei sa te apuci sa bagi CO2 la cate plante ai tu o sa ai probleme.
Mai baga plante si dupa aia da-le CO2. Asa ele iti vor suplimenta aportul de O2 in acvariu si nu o sa ai probleme cu sufocarea pestilor.
In momentul asta tu bagi CO2 de la bomba ca pentru un acvariu plantat normal spre mediu .. iar tu ai doar cateva plante. Nu au cum plantele alea sa consume tot CO2 care il bagi tu si in acelasi timp sa iti produca suficient O2.

fostul user Trippin
[Yahoo!]
AndreiPro
Member

IP:

M-am lamurit pe acest subiect. Multumesc.
[Yahoo!]
AndreiPro
Member

IP:

Observ ca majoritatea pestilor mei au branhiile rosii, ca si cum ar fi iritate. Am folosit un test jbl si: no3 e ok, no2 e ok, ph-ul tinde sa scada, dar GH si KH, care nici nu stiu ce sunt, sunt la limitele maxime, desi azi am schimbat 30% din apa.
[Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Testul no2 de la jbl fie, dar de no3 e total eronat. Iti recomand dupla pentru no3, dar si cu ala te poti lovi de probleme

kH

Duritatea carbonica este duritatea temporara. Masoara capacitatea de amortizare si cea de absorbtie si neutralizare a acizilor fara schimbari majore de pH. Ganditi-va la capacitatea de amortizare ca fiind un burete, cu cat mai mare capacitatea de amortizare cu atat mai mare buretele. Cata amortizare are nevoie acvariul dumneavoastra? Cu cat mai inalta valoarea kH (cu cat mai mare buretele), cu atat mai rezistenta va fi apa din acvariu la schimbarile de pH. kH-ul unui acvariu ar trebui sa fie intr-atat de mare incat sa previna fluctuatii mari ale pH-ului in timp. Daca valoarea kH-ului este sub 4.5 OdH, ar trebui sa dati atentie pH-ului (testare periodica) pana cand ajungeti sa cunoasteti cat de stabil este pH-ul din acvariu. Amortizarea are doua taisuri insa. Latura pozitiva este ca, ciclul nitrogenului din acvariu produce nitrati. Daca nu avem o amortizare buna (kH), pH-ul va scadea in timp. Capacitate de amortizare stabila va mentine stabil si pH-ul. Cea negativa este ca apa dura are aproape intotdeauna o capacitate de amortizare mare si daca pH-ul din acvariu este prea inalt va putea fi scazut mult mai greu. Amortizarea este numita si ‘alcalinitate’ dar nu trebuie confundata cu termenul ‘alcalin’. Acvariile cu un kH scazut necesita o atentie sporita la schimburile de apa pentru a controla nivelul nitratilor astfel incat pH-ul sa nu scada. Ca si in cazul pH-ului, exista metode de a creste sau descreste puterea de amortizare a apei.

gH

Duritatea generala (gH) se refera la concentratia de ioni de calciu si magneziu dizolvati. Si alti ioni pot contribui la duritatea generala dar sunt nesemnificativi si dificil de masurat. Atunci cand se spune ca pestii prefera o apa moale sau dura, se face referire la gH nu la kH. gH nu afecteaza in mod direct pH-ul desi apa dura este de obicei alcalina datorita unor reactii intre gH si kH. Un gH necorespunzator va afecta transferul de nutrienti prin membranele celulei si poate afecta fertilitatea icrelor, functionarea adecvata a organelor interne cum ar fi rinichii si de asemenea si cresterea. De obicei majoritatea pestilor si plantelor se pot adapta la un anumit gH dar reproducerea va fi mai greu de realizat.
AndreiPro
Member

IP:

Dar cu iritarea branhiilor ce fac?
[Yahoo!]
LeicaBogdan
Member
[Avatar]

IP:

gh si kh sunt la limitele maxime...pentru ca asa vin de la robinet. la noi la constanta e cea mai dura apa din toata tara.

baga mai multe plante si co2 bagi dupa vreo o saptamana cand si-au format plantele radacini. de stat la suprafata apei stau si cand schimbi brusc un paramateru din apa, dar si in cazul tau din cauza lipsei de oxigen

This message was edited 1 time. Last update was at 23/11/2010 19:11:30

microgeophagus ramirez maniac
[Yahoo!]
AndreiPro
Member

IP:

Up-date

Din momentul asta nu mai fac nici o modificare. Astept doar sa-mi creasca plantele.
[Thumb - IMG00211-20101123-2229.jpg]

[Thumb - IMG00214-20101123-2230.jpg]

[Thumb - IMG00213-20101123-2230.jpg]

[Yahoo!]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: