Sper sa n-am viermalai ca n-am observat, eu ma gandesc ca l-a mancat pistolaru pe goby ca prea pusca el ibtr-o seara asa a prost. N-am stat sa bag mana in acvariu la 8dimineata.
IP:
darthradu wrote:Sper sa n-am viermalai ca n-am observat, eu ma gandesc ca l-a mancat pistolaru pe goby ca prea pusca el ibtr-o seara asa a prost. N-am stat sa bag mana in acvariu la 8dimineata.
Sa verifici totusi cum sta treaba,sa nu ai vreo surpriza.
Ahem, deci se aspira... Interesant e ca a aparut de cand inchide lumea usa la balcon noaptea ca se caca pe ei de frig. Bine ... n-am aspirat vreodata substratul si geamurile iar am "uitat" sa le sterg vreo luna. Ba chiam mi-am luat tunze long d-ala ))
Nu scad nitratii neam, stau la 10ppm fix, cu tot cu picatura chinezeasca. Problema e ca n-am mai schimbat apa saptamanal si acu par sa fi sarit de 10. Si am si nenorocirea aia de ciano care s-a pus pe nisip dupa ce am curatat geamurile.
darthradu wrote:Nu scad nitratii neam, stau la 10ppm fix, cu tot cu picatura chinezeasca. Problema e ca n-am mai schimbat apa saptamanal si acu par sa fi sarit de 10. Si am si nenorocirea aia de ciano care s-a pus pe nisip dupa ce am curatat geamurile.
/frustrat
Nu mai stiu daca ai skimmer (si mi-e lene sa caut ), dar eu am avut aceeasi problema, pana in momentul in care mi-am luat skimmer si l-am pus la treaba.
Eu am aceeasi problema, si am si skimmer si Nopox.
Dozez Nopox cate 4 ml/zi la 125l de apa si tot nu pot scade mai jos de 0.1
Ma gandesc serios sa las in acvariu doar un deget grosime de nisip sau chiar mai putin...ma gandesc ca tot caca de la peste si resturile de mancare stau prin nisip (in partile unde nu pot aspira) si de aici si valoarea mare de nitrati,nitriti
ps:filtrare am destula desi niciodata nimic nu e destul
ptmdanezu wrote:
Ma gandesc serios sa las in acvariu doar un deget grosime de nisip sau chiar mai putin...ma gandesc ca tot caca de la peste si resturile de mancare stau prin nisip (in partile unde nu pot aspira) si de aici si valoarea mare de nitrati,nitriti
Eu am stratul de nisip de cam 3-4cm si la jumatate din el nu am acces din cauza pietrelor, deci nicio sansa sa-l pot curata.
E adevarat in schimb ca in 50-60 litri, foloseam 3 pompe de valuri: 2 Koralia Nano (900 si 600 litri) si un Vortech MP10, care nu prea lasau mare lucru sa se depuna pe nisip. Acum o sa vad ce urmeaza, ca MP10-le l-am scos si l-am mutat in acvariul mare, cu MP40-ul nou.
CristiC wrote:@ptmdanezu: 0.1 e nivelul nitratului?
Da ...
la 2 saptamani adaug bioptim si biodigest, schimb apa 10% saptamanal, nopox 4ml/zi, mancare dau cam la 2-3 zile dar sa fim seriosi 2 pesti cat sa se cace... ma mai gandesc ca din cauza diatomelor care au murit dupa ce am bagat iodium si strontiu sa am valori mai mari a nitratilor in apa + stratul de nisip mai mare
This message was edited 2 times. Last update was at 16/10/2015 12:09:52