[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
The MUI  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Author Message
georgemonda
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

nu e un Porcelain Snail ?
intreb ca nu-mi dau seama exact
georgemonda
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

This message was edited 1 time. Last update was at 07/08/2015 19:49:09

darthradu
Senior member
[Avatar]

IP:

Ma plangeam ca in skimmer gasesc apa prea curata, insa in capac (pe capac) era jale
Nu am mai facut teste de apa, in schimb o asterina a decis ca are dubla personalitate si s-a divizat si "Caraghiosul" mai nou e alpinist, vrea sa ajunga in overflow ... se urca pe siliconul de la imbinari pana cand cade si se aude zbang in acvariu si mie-mi sare inima ... cade pe singurul loc unde nu am nisip - 1 cm patrat ...

image image

This message was edited 1 time. Last update was at 09/08/2015 14:59:28

Multe Urari si Incantatii
darthradu
Senior member
[Avatar]

IP:

A reusit nemernicul, bine ca eram acasa ...
image

CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

[Email]
darthradu
Senior member
[Avatar]

IP:

Mi-am mai luat o pompa de valuri, un rw8, l-am luat repede urgent etc sa o bag in acvariu ieri si azi ma uit la ea ca n-am scos-o din cutie. Si pentru ca probabil o s-o montez maine as avea niste intrebari pt cei cu 2 pompe.
Cum le aveti pozitionate? Cum functioneaza(w1,else,etc).
Eu acum am o singura wp25 in modul w1 care imi face un dute-vino al apei, se misca dragut stanga dreapta chestiile de prin bazin, le-as pune pe amandoua un modul else (adica random) ca cica ae apropie mai mult de curentii din recif...

darthradu
Senior member
[Avatar]

IP:

In dorinta de a curata niste alge de pe geamuri, cum frecam eu asa prin firele de alge cu furtunul am observat niste chestii ca niste purici, albi, care se miscau destul de rapid prin alge, dupa aia am observat ca sunt cu sutele...
Tot pe geamuri (numai pe ala din spate nu) au aparut mici pete rotunde de ceva tare, verde.
Si tot pe geamuri, care fac 2 luni de cand nu sunt sterse, au aparut alte organisme de vreo 3mm albe semitransparente.
Discutii?

darthradu
Senior member
[Avatar]

IP:

Euphyllia de la pavelescu e tot mica si pricajita... S-o bag in apa de osmoza vreo 5 minute poate are bacteriile vietii pe ea?

Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

darthradu wrote:Euphyllia de la pavelescu e tot mica si pricajita... S-o bag in apa de osmoza vreo 5 minute poate are bacteriile vietii pe ea?

Daca o stresezi o sa moara, e sensibila la stres, las-o la locul ei poate isi revine!

My nano reef

[Email]
Cristi
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Ai incercat sa hranesti coralul?

Proiect /-/ FOWLR
[Yahoo!]
darthradu
Senior member
[Avatar]

IP:

Am incercat, la cele 2 mese dau cu siringa cu artemie si mysis si peste ea, raman bucatele mici prinse de ea, degeaba. Brown slime disease nu pare sa aiba, desi din ea mai iese cateodata o chestie ce seama cu brown slime )) De asta am zis cu apa de osmoza, ca tratament.

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

darthradu wrote:In dorinta de a curata niste alge de pe geamuri, cum frecam eu asa prin firele de alge cu furtunul am observat niste chestii ca niste purici, albi, care se miscau destul de rapid prin alge, dupa aia am observat ca sunt cu sutele...
Tot pe geamuri (numai pe ala din spate nu) au aparut mici pete rotunde de ceva tare, verde.
Si tot pe geamuri, care fac 2 luni de cand nu sunt sterse, au aparut alte organisme de vreo 3mm albe semitransparente.
Discutii?

- copepode
- alge
- alte nevertebrate...

Pe scurt, bazinul "incepe" sa aiba viata lui "biologica"... pietrele se populeaza, bacteriile isi fac loc, algele isi stabilesc ierarhia.
Sa nu scapi situatia de sub control!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
darthradu
Senior member
[Avatar]

IP:

koala wrote:
Sa nu scapi situatia de sub control!

Adica? Ce as putea face?

Cristi
POKEMBER
[Avatar]

IP:

darthradu wrote:Am incercat, la cele 2 mese dau cu siringa cu artemie si mysis si peste ea, raman bucatele mici prinse de ea, degeaba. Brown slime disease nu pare sa aiba, desi din ea mai iese cateodata o chestie ce seama cu brown slime )) De asta am zis cu apa de osmoza, ca tratament.

Da' face ceva cu bucatelele alea prinse de ea? Are vreo reactie,incearca sa le duca spre gura?

Proiect /-/ FOWLR
[Yahoo!]
darthradu
Senior member
[Avatar]

IP:

Mai n-am fost atent la tot procesul, insa de cand ii dau jetul de mancare, daca se prinde ceva de el, parca incearca sa-l inglobeze, adica nu ramane indiferent, mancarea dispare, ori o mananca ea ori crevetele
O sa incerc sa ma uit mai atent astazi.

darthradu
Senior member
[Avatar]

IP:

Mno, la pranz a sarit crevetele pe el si a luat ce se agatase ... pelemeu vedem diseara.

darthradu
Senior member
[Avatar]

IP:

Imagine cu inculpatul de cand am mutat acvariul la Corbeanca
http://img.plici.ro/image/S4a
Si de acu 1-2 saptamani cred, de dinainte sa-l mut la mine
http://img.plici.ro/image/et4

E chestia din dreapta jos de langa Xenia

This message was edited 1 time. Last update was at 24/08/2015 13:46:34

mugurel
Senior member
[Avatar]

IP:

Chestia maro pe care o scoate este de la mancare, si tot de la mancare sta inchisa.
Nu este de speriat, doar sa aiba lumina si curent cu moderatie.

Nici frumos pâna la douazeci de ani, nici cuminte pâna la treizeci si nici macar bogat pâna la patruzeci nu m-am facut. Dar si sarac asa ca anul acesta, ca în anul trecut si ca de când sunt, niciodata n-am fost…(Ion Creanga).
[WWW]
darthradu
Senior member
[Avatar]

IP:

De la mancare in ce sens? Ca la shpavelescu in bazin nu o hranea nimeni targetat.

ciprian
Senior member
[Avatar]

IP:

Face caca pe gura... ...Ca mai multa lume, dealtfel...

Forum Index » Bazine mici si medii
Go to: