Pai au alta salinitate in marea neagra, ma rog, unul dintre ei s-a stins in agonie (vezi un film pe aici pe undeva), cel mai mic statea printre pietre, mai retras - asta a disparut peste noapte. Si au ramas cei 2 buclucasi, foarte vioi, cu oua in burti, alergau prin tot acvariul, scormoneau pietrele, mancau artemie,mysis, etc. Pana azi pe la pranz cand pur si simplu au disparut Si pentru ca nu vad hermitul care deobicei era pe langa geamuri sau se catara pe pietre tind sa cred ca sunt impreuna cumva deci au rezistat 2 saptamani, asta daca nu apar cumva maine ...
This message was edited 1 time. Last update was at 20/07/2015 21:20:46
darthradu wrote:
Temperatura: 27.3 Salinitate: 1025-1026 (dupa ce am completat cu apa de osmoza ce se evaporase)
Calciu: 400 - 410
Magneziu: 1290 - 1320
pH: 8 - 8.1
Alk: 7 - 8 dKH
Teste noi dupa 2 saptamani de schimburi saptamanale a cate 5% cu sarea noua:
O sa pun si o imagine cu diatomele care aproape au acaparat 1 geam si jumatate, si un filmulet.
Hranesc un sfert de cub congelat: jumate de sfert de mysis dimineata si juma de sfert artemie seara.
Diatome 2 saptamani
Orice sfat/sugestie/remarca e binevenita
This message was edited 3 times. Last update was at 02/08/2015 20:04:14
Creste, creste si sufletul in mine Azi cred ca ma pun pe aspirat chestiile mari care atarna/plutesc pe geamuri, in doua locuri am vazut ca bate inspre verzui.
Asa cum bine am vazut in 2-3 locuri pe geam am un inceput de fire/matase fina de alga verde foarte bine prinsa de sticla. Cam ca a astuia insa la mine trebuia sa te holbezi bine sa-ti dai seama ce e. http://www.thereeftank.com/forums/attachment.php?attachmentid=72964&d=1271014028 Am incercat s-o aspir cat de bine am putut, sper sa nu ma umplu de alge acum, om vedea.
Restul de materie maro se ia foarte repede si nu am insistat s-o curat pe toata, am luat doar grosul.
Din cate am vazut imi apar astea acolo unde pompa de valuri nu ajunge, adica pe geamul inspre care pompa bate apa direct nu am absolut nimic, curat, curatel. Daca schimb directia pompei sa bata inspre alt geam presupun ca o sa imprastii toate alea prin bazin sau se desprind si le ia skimmer-ul? Pestii nu se supara de schimbarea directiei curentilor? Sa mai iau o pompa? Daca o dau mai tare pe asta imi ridica nisip in tot acvariul.
In sump e plin de detritus, nu stiu cum si de ce insa in skimmer nu am deloc detritus iar pe fundul sumpului e plin ... l-am aspirat si pe ala cat am putut (cu un aspirator eheim de substrat, nu am prea avut noroc) ramane sa curat temeinic prin sump ca am pana si pe incalzitor/pompa cacat d-ala de peste sau ce e. Skimmerul de skimmat functioneaza insa imi scoate umed, ma gandesc ca daca-l dau sa skimmeze mai uscat o sa am si mai mult rahat prin sump ...
Am mai descoperit 2 micro brittle stars http://www.cichlidrecipe.com/nanoreef07/wbs_10X.jpg (foarte asemanatoare) si un pui de stomatella cred toate pe macro alga rosie pe care am vrut s-o curat de nisip si am abandonat cand le-am vazut.
Imagine cu ce am gasit, skimmerul a fost golit vineri sau duminica, nu mai tin minte exact.
Pe langa toate cele de mai sus as avea un anumit buget sa zicem si mi-as mai lua o pompa de valuri sa iau tot ceva gen rw8/wp25 sau ar merge si un rw4 ? Nu am cu ce sa curat geamul, presupun ca si asta o sa-mi trebuiasca la un moment dat. Intrebarea este daca a 2-a pompa de valuri intra la categoria necesitati asa cum intra curatitorul de geamuri?
O sa imi iau un curatator,insa cum n-as sterge geamurile prea curand, intrebam daca nu mai bine imi iau inca o pompa de valuri sa bata inspre geamurile murdare sa dispara doar alga nu si vietuitoarele prinse pe geam sau fac mai mult rau si imprastii sporii in tot acvariul?
Ala al lui Dan e cam ciudat, adica pe o parte e plat si seamana cu un melc, pe cealalta parte e bombat si se albastru/turqouis inchis. Nu iese nimic din el, e un ceva tare tot