[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
incepator in acvaritica  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ady0892
Unripe member

IP:

Salut numele meu este Adrian,
Vreau sa imi cumpar un acvariu mai exact un juwel rio 125L
Acvariul vreau s-al populez cu urmatoarele specii:
2 perechi nannacara neon blue, 1 pereche ramirezi red-gold, 1 pereche mikrogeophagus ramirezi, 1 pereche macropodus opercularis, am mici dubi de combatibilitate.
La capitolul plante nu stiu nimic, substrat lumina si plante

This message was edited 2 times. Last update was at 29/10/2017 18:05:54

Cozmastie
Senior member
[Avatar]

IP:

salut,eu am un acvariu din 20.09 anul acesta,nu ti-as recomanda sa incepi cu unul asa mare,eu zic ca unul de 40L ar fi suficient

This message was edited 1 time. Last update was at 29/10/2017 18:28:49

image
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Salut!
Un acvariu de 125 de litri este perfect pentru inceput. Parerea mea este ca ar trebui sa te hotarasti la ce fel de amenajare vrei sa faci (roci, plante, substrat) apoi la echipamente (lumina, filtrare, CO2) si apoi sa te gindesti cum sa-l populezi.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Cozmastie wrote:salut,eu am un acvariu din 20.09 anul acesta,nu ti-as recomanda sa incepi cu unul asa mare,eu zic ca unul de 40L ar fi suficient

Total neadevarat, asa cum spune si Silviu un bazin bun incepe de la 100 de l. Pe de alta parte ramirezii si macropodus ehh.. nu prea e buna combinatia, incearca sa ramai la pestii de pe un continent, mikrogeophagusii sunt si cam sensibili (grija mare cu igiena)nu prea e bine sa-i combini cu alti pesti, neonii merg

This message was edited 1 time. Last update was at 29/10/2017 23:20:21

[Email]
ady0892
Unripe member

IP:

Vreau plante dar nu stiu ce specie trebuie sa citesc parte care nu o inteleg este cu Co2 si Ph
Daca ph scade sau creste cum ii schimb valoarea si despre co2 nu stiu nimic
Acvariu vine echipat cu un filtru bioflow M , Incalzitor AquaHeat 100 , pompa Juwel eccoflow 500 , lumina doua leduri de 14 W , dimesiuni 81/36/50 cm

This message was edited 1 time. Last update was at 30/10/2017 01:51:34

Cozmastie
Senior member
[Avatar]

IP:

co2-dioxid de carbon,necesar plantelor pt a realiza fotosinteza,impreuna cu lumina din acest proces plantele degaja oxigen

image
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

ady0892 wrote:Vreau plante dar nu stiu ce specie trebuie sa citesc parte care nu o inteleg este cu Co2 si Ph
Daca ph scade sau creste cum ii schimb valoarea si despre co2 nu stiu nimic
Acvariu vine echipat cu un filtru bioflow M , Incalzitor AquaHeat 100 , pompa Juwel eccoflow 500 , lumina doua leduri de 14 W , dimesiuni 81/36/50 cm

In cazul acesta citeste articolele de inceput si apoi iti faci un plan. Abia dupa aceea vei sti ce intrebari sa pui si noi putem sa-ti raspundem la acele intrebari.

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2013.page
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/692.page
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

trebuie sa te gindesti ca, dotarile bazinului sunt insuficiente pentru ce ai vrea sa faci.In primul rind trebuie sa iti achizitionezi un filtru cu capacitate mai mare,de preferinta unul extern.In general filtrele si iluminarea care vin la pachet cu bazinul iti asigura doar minimul necesar.Daca ai o incarcatura biologica mai mare filtru nu face fata iar bazinul nu v-a fi ciclat si nici chimia apei stabila....daca vrei si plante,vei avea nevoie de aproximativ 0,5 W/litru de apa.. asta in functie de nevoile plantelor
Deci pe linga costurile bazinului mai pune ceva in plus pentru filtrare,iluminare si instalatie de CO2
De recomandat sa nu achizitionezi inainte sa intrebi aici pe forum despre ceea ce ai de gand sa cumperi... nu de alta dar ai sanse sa patesti ca mine.. bani aruncati pe fereastra cum s-ar spune.. adica am cumparat si apoi sa aflu ca nu e bun pentru nevoile mele...

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nu stiu cat de plantat vrei, dar pentru : microssorum(java fern), anubias nu ai nevoie de CO2, nici pentru echinodorus, mai sunt si altele, daca nu vrei gazon si sa faci un olandez, pentru un acvariu relativ mediu plantat se poate si fara CO2 si fertilizare(asta se poate si cu pastille la radacina), pentru faptul ca esti incepator eu as spune sa lasi in pace ph-ul, repet doar daca nu vrei gazon si alte avioane pentru ca atunci intrii la gradinarit acvatic si acolo nu ma bag(nu mi se pare deloc natural). Ti s-a spus mai sus sa achizitionezi un filtru extern sau macar de tip cascada ca sa-ti suplimentezi filtrarea biologica(asta conteaza) cea mecanica e doar asa pe langa nu prea conteaza pentru buna functionare a acvariului, treaba pentru ca sa-ti supavietuiasca pestii o fac bacteriile
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: