Radu, ai scris mult si ai dovedit nimic, parerea mea.
In primul rand eu am explicat destul de clar de ce un extern nu se preteaza la 60L in cazul lui. Mai zic o data pentru cei care tot nu au inteles. Este nevoie de un filtru mare, care sa contina o cantitate semnificativa de medii filtrante, din cauza ca e vorba de carasi. Debitul unui filtru mare nu poti sa-l dispersezi oricat ai incerca, intr-un acvariu de 60L. Daca ar fi avut pesti mici, evident ca s-ar fi gasit un extern potrivit. Si eu am un extern micut la acvariul de carantina. Sper ca acum l-am scos din ceata si pe colegul rxget21.
Iar filtrul ar ajuta doar in evitarea intoxicatiei cu amoniac. Tot mai ramane problema stagnarii cresterii, pe care doar un bazin mai mare o rezolva.
In al doilea rand te tot dai exemplu pe tine, din pacate nu exemple care ar ajuta un incepator. 7 carasi in 80 de litri? Ala nici macar borcan nu se cheama. E borcanel! Borcan ii ziceam acvariului meu de 180L.
Tu ai extern mic la acvariu fara pesti. Ok, cu ce l-a ajutat pe om exemplul asta?
Yudilicious wrote:
Multumesc pt raspuns. o sa incerc cu Eheim .
Se duce si isi ingroapa banii intr-un filtru care va fi ineficient.
Spune-mi cu ce l-ai ajutat sa amelioreze situatia?
Eu macar i-am expus cele 3 optiuni pe care le intrevad, daca mai sunt si altele, mai adauga tu.
Faye wrote:Ai optiuni:
1. Schimbi si bazinul si filtrarea, nu se poate una fara alta.
2. Donezi carasii cuiva care are conditiile necesare.
3. Te uiti la ei cum mor in chinuri, la propriu, faca niciun pic de ironie.
Eu citesc printre randuri, dar nimeni nu a observat ca otraveste pestii cu verde de malachit, dupa ce ca sunt ei intoxicati deja.
In al treilea rand si ultimul, chiar nu imi place sa ma cert. Toate posturile mele din acest topic s-au dorit a fi pe topic, strict la problema. Tie a trebuit sa iti raspund pentru ca mi te-ai adresat direct. In loc sa incerci sa ajuti cumva omul, te chinui sa imi dovedesti mie nu stiu ce.
Reciteste-ti posturile si fa-ti o parere.

Mie mi se par puerile, nu prea imi vine sa cred ca ai varsta pe care o pretinzi si avand in vedere ca nu imi place sa intru in polemici cu copiii, pe viitor nu ma voi mai lasa atrasa in discutii neconstructive cu tine.