[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Filtre apa  XML
Forum Index » Apa
Author Message
Lucian
Administrator
[Avatar]

Joined: 20/12/2001 02:00:00
Messages: 5835
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Liv wrote:1. Am inteles gresit sau la un filtru trio (5 microni + carbon + sterasyl) se poate monta mai tirziu si o membrana de osmoza inversa?
...
kirucd wrote:1. Nu, se inlocuieste Sterasylul cu membrana de osmoza.

As nuanta raspunsul lui Dragos:
a. daca dorim sa renuntam la Sterasyl, nu il inlocuim propriu-zis cu membrana ci inlocuim intregul filtru - carcasa pentru osmoza este construita altfel decat cea pentru cartusul de sterasyl care intra in carcase normale...
b. dupa filtrul trio putem monta orice dorim, inclusiv membrana de osmoza. Trebuie sa ai presiune in retea altfel iti trebuie si pompa buster daca ai nevoie de debit mai mare, si mai trebuie si altele pe langa membrana... Eu chiar recomand sa existe un cartus cu sterasyl inainte de membrana de osmoza pentru a filtra foarte bine apa inainte de membrana, ceea ce face sa marim durata de viata a acesteia...
kirucd
DIY Master
[Avatar]
Joined: 07/05/2011 19:27:18
Messages: 8217
Location: Bucuresti
IP:
Offline

a. am crezut ca se subintelege ca e nevoie de o membrana cu carcasa ei

b. doar intr-o singura conditie e valabila afirmatia asta, daca debitul dupa sterasyl este suficient pentru membrana,
iar la o membrana de osmoza uzuala, din cele de care folosim noi, randamentul este de 1 la 5, in cel mai bun caz
de 1 la 4, deci la 1 litru de apa de osmoza se arunca 5 litri de apa cu impuritati, pentru o membrana de 50 de galoane
pe zi, adica aproximativ 190 de litri pe zi avem un debit la intrare de aproximativ 1140 de litri pe zi, adica 47,5 litri pe
ora. Daca cartusul de sterasyl are acest debit e ok.

LE vad ca la 3 bari un cartus normal de Sterasyl de 10" are debit de 1 litru pe minut, adica 60 de litri pe ora.
Pentru membrana de 50 de galoane e suficient, pentru cea de 75 de galoane nu e suficient. La retea de obicei
nu sint 3 bari, deci trebuie folosita o pompa booster inainte de Sterasyl care sa nu ridice presiunea mult mai
mult de 3 bari (nu stiu daca o presiune mai mare dauneaza filtrului ceramic...)

This message was edited 1 time. Last update was at 11/03/2017 22:40:58


Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
Liv
Ultrahigh member

Joined: 12/11/2015 11:35:12
Messages: 1633
Location: Bucuresti, sector 2, Pantelimon
IP:
Offline

Multumesc pt. indicatii. Vad ca in continuare apare aluminiu in apa cu toate declaratiile lor ca nu folosesc. Si nici nu am vazut tevi de aluminiu folosite pt. apa.

Sa aveti pesti sanatosi, plante frumoase si apa limpede.
Lucian
Administrator
[Avatar]

Joined: 20/12/2001 02:00:00
Messages: 5835
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Liv wrote:Vad ca in continuare apare aluminiu in apa cu toate declaratiile lor ca nu folosesc.

este un agent de floculare - particulele foarte mici (coloidale), care de obicei trec prin filtrele obisnuite, sub actiunea acestor substante se ”aduna” in flocoane (o aglomerare de particule) care pot fi filtrate si astfel apa devine limpede, dar substantele raman in apa...

Cartusul sterasyl micsoreaza debitul dar merge si la membrane de 75gal (testat de mine in Bucuresti la etajul 2 din 4). Din cate imi aduc aminte si la Ricardo tot asa este, cu membrana de debit mare.

LE: pentru studiul flocularii http://stiintasiinginerie.ro/wp-content/uploads/2014/01/29-PROCESUL-DE-COAGULARE-FLOCULARE.pdf

This message was edited 1 time. Last update was at 12/03/2017 20:25:05

Humbert
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 26/10/2008 15:59:25
Messages: 2361
Location: Bucuresti, P-ta 1 Mai
IP:
Offline



am cumparat si eu acu vreo 2 luni filtrarea aia cu 3 stadii de la wts online, cea din linkul de mai sus, pe care o are si Lucian etc
am montat-o pentru apa de baut

acum si mai recent mi-am cumparat un TDS metru si un PH metru pentru acvariu si evident ca primul lucru pe care l-am facut a fost sa testez comparativ apa de la robinet versus apa de la robinet filtrata prin acest sistem de la wts online

rezultate:
- TDS cu vreo 10 ppm mai mare decat la robinet
- PH cu 0.1 sub apa de la robinet

practic mie imi rezulta ca filtrarea asta e degeaba, asa ca vreau sa va intreb daca voi ati testat si ati obtinut alte rezultate sau daca ati dus apa filtrata la un laborator sa vedeti ce si cum

as duce-o eu pe a mea la un laborator, daca poate recomanda cineva unul si nu costa o caruta de bani

ar fi foarte neplacut ca rezultatele mele sa fie corecte, ca eu chiar beau apa filtrata de cand am instalat sistemul.

This message was edited 1 time. Last update was at 28/06/2017 11:29:01


300 litri plantat by Humbert
10 litri nano
160 litri AIO reef
raul.tatulescu
Junior member

Joined: 12/04/2017 09:53:50
Messages: 68
Location: Bucuresti, Pajura
IP:
Offline

Salut, revin pe discutia de aici dupa recentele evenimente cu apanova si apele romane. As dori sa cumpar un filtru pe care sa il folosesc atat la apa de baut cat si la apa de schimb pentru acvarii (fara sa mai tin apa la declorinat inainte). Din discutii am inteles ca unele filtre au fost testate si rezultatele lasa de dorit. Are cineva o recomandare la un pret decent si despre care sa fie multumit? Multumesc.
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 26/11/2011 22:13:12
Messages: 3078
Location: Bucuresti Drumul Taberei
IP:
Offline

eu as merge pe Sfanta Treime: micro 0.5, carbune activ si filtru ceramic, asta pentru baut si pesti( trebuie robinet separat deoarece nu vei avea presiune mare pentru spalat farfurii, cratiti, etc)

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
raul.tatulescu
Junior member

Joined: 12/04/2017 09:53:50
Messages: 68
Location: Bucuresti, Pajura
IP:
Offline

Multumesc de raspuns. Probabil voi lua asa ceva http://wts-online.ro/filtre-apa-instalatii/sistem-trio-filtru-apa-de-baut/sistem-filtrare-apa-trio-sedimentecarbon-matrikx-usa-ceramic
Ramane de studiat cum fac cu racordatea in paralel pentru apa de spalat.
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 26/11/2011 22:13:12
Messages: 3078
Location: Bucuresti Drumul Taberei
IP:
Offline

da, mie mi se pare cea mai buna varianta. Ca sfat: dupa ce montezi totul nu baga decat cartusul ceramic si lasa apa sa curga ca sa-l spele. Eu am constatat ca apa trecuta prin filtrul ceramic avea ph undeva peste 8 poate 8.5 nu mai stiu exact cat. Dupa ce s-a spalat bine ceramica ph a revenit la 7 si ceva cat avea apa in mod normal. Dupa ce ai spalat bine filtrul ceramic, pune si cartusele celorlalte 2 filtre si poti folosi instalatia. Pentru cei mai interesati de o filtrare mai buna pe partea ceramica avem si filtrul asta https://azura.ro/produs/cartus-filtrant-ceramic-10-cto-plus-imperial-uk/ . Pare a fi cel mai performant in materie de filtre ceramice( contine: ceramica, carbune activ, zeolit si argint) , dar este si cel mai scump si tine si cel mai putin ca filtrare pentru clor , plumb si mercur- a se citi instructiunile)

This message was edited 1 time. Last update was at 15/02/2019 09:35:59


armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
 
Forum Index » Apa
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com