[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Apa de osmoza  XML
Forum Index » Chimia apei
Author Message
darthradu
Senior member
[Avatar]

Joined: 09/11/2014 14:03:13
Messages: 1315
Location: Bucuresti
IP:
Offline

E chinezarie in sensul ca nu are o firma pe el De exemplu filtrele de sedimente nu erau etichetate si aratau identic, practic nu stiu daca le-am pus bine unul dupa altul sau daca sunt de 5 respectiv de 1 micron. Intr-adevar membrana este Filmtec parca si e buna.

Multe Urari si Incantatii
NightOwner
Membru de baza

Joined: 24/01/2011 17:53:50
Messages: 404
Location: bucharest
IP:
Offline

kirucd wrote:Nu sint deloc chinezarii, membranele de osmoza sint americane. Si sint foarte ok.
Pentru consum uman ai nvoie de inca un filtru de remineralizare, apa de osmoza nu este
indicata pentru consumul uman.


Am tot auzit chestia asta dar nu am citit inca un argument solid.
Contraargumente am citit ca apa de ploaie este la fel de saraca in saruri/minerale si totusi omenirea a baut-o mii de ani fara probleme.
De asemenea 1l de suc contine mineralele din 120l apa si apa nu ar fi principalul element de mineralizare al organismului, in concluzie daca be 1 l de suc sau manaci bine, poti bea oricata apa de osmoza fara sa pierzi saruri/minerale.
kirucd
DIY Master
[Avatar]
Joined: 07/05/2011 19:27:18
Messages: 8217
Location: Bucuresti
IP:
Offline

NightOwner wrote:
kirucd wrote:Nu sint deloc chinezarii, membranele de osmoza sint americane. Si sint foarte ok.
Pentru consum uman ai nvoie de inca un filtru de remineralizare, apa de osmoza nu este
indicata pentru consumul uman.


Am tot auzit chestia asta dar nu am citit inca un argument solid.
Contraargumente am citit ca apa de ploaie este la fel de saraca in saruri/minerale si totusi omenirea a baut-o mii de ani fara probleme.
De asemenea 1l de suc contine mineralele din 120l apa si apa nu ar fi principalul element de mineralizare al organismului, in concluzie daca be 1 l de suc sau manaci bine, poti bea oricata apa de osmoza fara sa pierzi saruri/minerale.


Eu iti dau un singur argument, desi exista multe: apa pura in interiorul organismului uman va avea tendinta
de echilibrare ionica, astfel nu doar ca nu aduci un aport de minerale ci chiar scoti minerale din organism, pentru ca ele
vor migra catre apa pura care mai departe ajunge sa fie excretata ca si urina. Deci nu doar ca nu aduci un aport, dar si
scoti minerale din organism.

Mai multe argumente, printre care si cel de mai sus, gasesti intr-un raport pentru Organizatia Mondiala pentru Sanatate
(WHO - World Health Organization):

http://www.who.int/water_sanitation_health/dwq/nutrientschap12.pdf

Prefer sa cred un raport al unei organizatii de genul OMS decat tot felul de specialisti de te miri pe unde.

Spor la studiu

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 20/04/2014 15:03:23
Messages: 3757
Location: Constanta
IP:
Offline

Daca osmozorul dupa carbon scoate tds 75 si dupa rasina scoate tds 0 ar fi bine sa imcep ciclarea noulaui acvariu cu apa cu tds 0, adica pe langa tds nu pot avea si alte elemente in apa?, ca mi-e cam frica.....

My nano reef



[Email]
ddsek
Member
[Avatar]

Joined: 31/08/2014 19:42:23
Messages: 186
Location: Bucuresti, Bucurestii Noi
IP:
Offline

ce?
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 20/04/2014 15:03:23
Messages: 3757
Location: Constanta
IP:
Offline

ddsek wrote:ce?

Membrana e terminata si daca nu pun rasina scoate tds 75!

My nano reef



[Email]
ddsek
Member
[Avatar]

Joined: 31/08/2014 19:42:23
Messages: 186
Location: Bucuresti, Bucurestii Noi
IP:
Offline

dupa membrana cat iti scoate?
tu ai zis ca scoate 75 dupa carbon,
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 20/04/2014 15:03:23
Messages: 3757
Location: Constanta
IP:
Offline

ddsek wrote:dupa membrana cat iti scoate?
tu ai zis ca scoate 75 dupa carbon,

M-am exprimat gresit, imi scoate 75 dupa carbon, sediment si membrana....

My nano reef



[Email]
Nimeni
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 27/08/2014 01:19:42
Messages: 459
Location: Helsinki - Finland
IP:
Offline

Citesc azi asta:
Blue14 wrote:Membrana e terminata si daca nu pun rasina scoate tds 75!
....... si imi reamintesc apoi de "asta":
14.04.2015:
Blue14 wrote:Eu am masurat cu tds-ul bunicului meu care e calibrat de firama care i-a montat filtrul si am 3, bineanteles ca nu am mai mult de 500 litri facuti...


......................... ............ esti o adevarata "enciclopedie" Blue!
Recunosc faptul ca... m-ai facut cu capul! Nu mai inteleg nimic din postarile tale, sunt prea amalgamate. Nu, nu te chinui sa ma lamuresti! Era doar o constatare personala.... ptr ca citind asa ceva, stau si ma intreb: cum dracu sa fie terminata o membrana dupa 500L??? Doar daca..... ai tinut-o uscata, sau.... nu ai facut "flush" (spalare) inainte de fiecare folosire....

Situatia in care te afli este consecinta faptelor si actiunilor tale!
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 20/04/2014 15:03:23
Messages: 3757
Location: Constanta
IP:
Offline

La inceput am tinut membrana numai in spalare deoarece osmozorul venise cu fitingurile montate gresit si robinetul nu avea sens.....si am consumat la metri cubi de apa....mi-am dat seama tarziu....pe atunci nici nu ma interesa sa masor apa ca aveam impresia ca e nou osmozorul....
De aici au aparut problemele mele majore.....

My nano reef



[Email]
Nimeni
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 27/08/2014 01:19:42
Messages: 459
Location: Helsinki - Finland
IP:
Offline

Blue14 wrote:La inceput am tinut membrana numai in spalare deoarece osmozorul venise cu fitingurile montate gresit si robinetul nu avea sens.....si am consumat la metri cubi de apa....mi-am dat seama tarziu....pe atunci nici nu ma interesa sa masor apa ca aveam impresia ca e nou osmozorul....
De aici au aparut problemele mele majore.....


Uite.... ca sa "intelegi" cum functioneaza un "flush":
http://www.youtube.com/watch?v=KdgT_LBiYyg

Ca sa intelegi "inca un lucru": apa FILTRATA se colecteaza PRIN MIJLOCUL cilindrului al membranei ! Restul de apa care trece prin membrana si ajunge la canal nu este decat APA NEFILTRATA!
De aceea exista acel restrictor, de aceea exista "pompe booster": ca sa forteze cat mai multa apa sa treaca prin ultimul strat, acea membrana osmotica, membrana care lasa sa treaca doar apa pura.

In concluzie: neavand restrictor, nu strici in nici un fel membrana, doar consumi foarte multa apa.... deoarece nu se face presiune in interiorul "instalatiei".

"bonus"... de studiat: http://www.excelwater.com/eng/b2c/whatismembrane.php ;)

Situatia in care te afli este consecinta faptelor si actiunilor tale!
 
Forum Index » Chimia apei
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com