Author |
Message |
claudiu.marin
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/03/2015 21:44:28
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
claudiu.marin
Membru de baza
IP:
|
Salutare.
In urma cu doua saptamani am desfacut filtrul extern eheim 2213, am clatit Eheim substrat pro-ul, am inlocuit Siporaxul cu Ada Bio Rio, am curatat furtunurile si am spalat rotorul. Toata bune si frumoase pana la montarea filtrului. Rotorul huruia foarte tare chiar si dupa ce l-am amorsat, insa debitul era normal. A doua zi zgomotul era acelasi, insa debitul era inexistent. L-am desfacut iar, l-am montat si aceeasi poveste. Merge o zi si dupa nu mai are debit. Am uns rotorul cu glicerina, am schimbat si axul si tot degeaba.
Dupa ce am inlocuit rotorul cu unul mai vechi pe care il aveam prin casa zgomotul era acelasi (rotorul vechi era rupt dar l-am lipit cu superglue). Am scos buretele de pe in si zgomotul a disparut. L-am pus iar si aceeasi poveste. Ambele rotoare merg perfect doar daca nu e pus buretele pe in. Am inlocuit buretele cu unul nou dar situatia e aceeasi.
Intrebarea e urmatoarea... De ce functioneaza filtrul doar fara burete? Credeti ca are rost sa cumpar un rotor nou? In momentul de fata filtrul merge cu rotorul care e lipit cu superglue.
|
|
 |
kirucd
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/03/2015 21:59:30
|
kirucd
DIY Master
IP:
|
Ada Bio Rio are o granulatie destul de mica, nu am facut teste dar sint convins ca debitul prin
Ada Bio Rio, datorita granulatiei, e mai mic decat prin Siporax. Datorita faptului ca ai burete pus
pe in debitul se micsoreaza si mai mult si asta cred ca este motivul pentru care apare zgomote.
In mod normal limitarea debitului se face pe out pentru a evita aparitia fenomenului de cavitatie
gazoasa si implicit a zgomotului. Imi imaginez ca ai pus buretele pe in pentru a nu introduce mizerii
in filtru, poti incerca un burete mai grosier sa vezi daca se intampla la fel. Sau varianta mai scumpa
un prefiltru, dar unul care sa iti asigure un debit ca si cand nu ai avea prefiltrare.
|
Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page |
|
 |
claudiu.marin
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/03/2015 22:19:35
|
claudiu.marin
Membru de baza
IP:
|
kirucd wrote:Ada Bio Rio are o granulatie destul de mica, nu am facut teste dar sint convins ca debitul prin
Ada Bio Rio, datorita granulatiei, e mai mic decat prin Siporax. Datorita faptului ca ai burete pus
pe in debitul se micsoreaza si mai mult si asta cred ca este motivul pentru care apare zgomote.
In mod normal limitarea debitului se face pe out pentru a evita aparitia fenomenului de cavitatie
gazoasa si implicit a zgomotului. Imi imaginez ca ai pus buretele pe in pentru a nu introduce mizerii
in filtru, poti incerca un burete mai grosier sa vezi daca se intampla la fel. Sau varianta mai scumpa
un prefiltru, dar unul care sa iti asigure un debit ca si cand nu ai avea prefiltrare.
Dupa cateva ore de functionare nu mai exista niciun fel de debit, se aude doar rotorul care face zgomot. Am lasat aseara filtrul fara burete si vad ca inca are debit. Initial si eu m-am gandit ca am umplut canistra cu prea mult Ada Bio Rio (am inchis cosul ala alb destul de greu) si am mai scos din el, dar tot nu vrea cu burete. O sa pun un alt tip de burete ca sa vad daca functioneaza. Probabil cu burete debitul care ajunge la pompa este redus si din aceasta cauza huruie, dar nu imi explic de ce nu mai functioneaza deloc.
Sa cumpar un rotor nou ca sa vad daca functioneaza? (rotorul il am cam de 1 an)
P.S.: Filtrul a functionat un an si ceva cu burete pe in si nu am intampinat probleme pana la adaugarea Bio Rio-ului.
This message was edited 2 times. Last update was at 18/03/2015 22:21:57
|
|
 |
kirucd
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/03/2015 22:27:19
|
kirucd
DIY Master
IP:
|
Nu stiu sa iti dau explicatia de ce se opreste dupa cateva ore, cert e ca problema e din cauza
Ada Bio Rio. Ca sa vezi ca e asa scoate cosul cu Ada Bio Rio si da drumul la filtru cu burete pus.
Nu te ajuta sa cumperi un rotor nou, dar daca il fortezi va trebui sa cumperi unul nou.
Filtrul a functionat pentru ca foloseai Siporax in loc de Ada Bio Rio. Asa cum am spus Ada Bio Rio
are granulatie mica si permite un debit mai mic prin el. Pompa filtrului nu este una de presiune, este
una care doar impinge apa care vine gravitational din acvariu.
Daca te uiti la filtrele facute de Ada ai sa vezi ca folosesc pompe cu debite ma mari si ceva presiune.
|
Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page |
|
 |
claudiu.marin
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/03/2015 22:31:21
|
claudiu.marin
Membru de baza
IP:
|
Am pus acum un burete de la un filtru hang-on (vezi poza) si vad ca nu mai huruie.  O sa schimb maine rotorul care e lipit cu super glue cu cel pe care il am de un an. Sper sa fie ok.
|
|
 |
skija
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/03/2015 23:11:43
|
skija
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/69f8ea31de0c00502b2ae571fbab1f95.jpg)
IP:
|
Dupa cum ti-a spus si kitucd , pot sa-ti confirm si eu acelasi lucru , eu am experimentat insa acest lucru "manual" sa zic asa . Am infundat tot cate un pic furtunul de in sa vad ce se intampla si intradevar la un moment dat a inceput sa huruie rau filtrul , un Eheim experience 150 .
La fel si cu Ada Bio Rio , are granulatie foarte mica si asta ingreuneaza functionarea pompei filtrului .
Iar despre burete , iti trebuie neaparat un burete grosier (ca si cel din poza pusa de tine) , nicidecum unul de granulatie mica asa cum este cel ptr bucatarie .
Filtrul il ai amplasat sub acvariu sau la acelasi nivel cu acvariul ? Stiu ca e intrabare ciudata dar conteaza mult si asta .
This message was edited 1 time. Last update was at 18/03/2015 23:12:56
|
|
 |
claudiu.marin
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/03/2015 23:25:10
|
claudiu.marin
Membru de baza
IP:
|
skija wrote:Dupa cum ti-a spus si kitucd , pot sa-ti confirm si eu acelasi lucru , eu am experimentat insa acest lucru "manual" sa zic asa . Am infundat tot cate un pic furtunul de in sa vad ce se intampla si intradevar la un moment dat a inceput sa huruie rau filtrul , un Eheim experience 150 .
La fel si cu Ada Bio Rio , are granulatie foarte mica si asta ingreuneaza functionarea pompei filtrului .
Iar despre burete , iti trebuie neaparat un burete grosier (ca si cel din poza pusa de tine) , nicidecum unul de granulatie mica asa cum este cel ptr bucatarie .
Filtrul il ai amplasat sub acvariu sau la acelasi nivel cu acvariul ? Stiu ca e intrabare ciudata dar conteaza mult si asta .
Filtrul il am amplasat in stand, sub acvariu, iar buretele cu care nu a mers l-am luat mai demult din petshop si seamana cu cel din poza. Multumesc mult pentru raspunsuri.
|
|
 |
calin_gherman
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/03/2015 12:35:23
|
calin_gherman
Ultra High Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/182e6c2d3d78eef40e5dac7da77a748f.jpg)
IP:
|
Nu stiu cum e la acel model de Eheim rotorul, dar stiu ca la alte modele, axul rotorului are la cele doua capete doua garnituri/lagare negre dintr-un material ce aduce a cauciuc siliconat. Nu totdeauna ambele lagare ies deodata cu rotorul cand e scos de la locul lui ptr spalare...si ma refer aici mai ales la lagarul care ramane jos, in spatiul rotorului. Intreb doar....n-ai "ratacit" la spalarea locasului rotorului vreun lagar? Eu am patit-o si manifestarile filtrului au fost exact cele descrise de tine...
|
http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817 |
|
 |
claudiu.marin
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/03/2015 19:01:34
|
claudiu.marin
Membru de baza
IP:
|
calin_gherman wrote:Nu stiu cum e la acel model de Eheim rotorul, dar stiu ca la alte modele, axul rotorului are la cele doua capete doua garnituri/lagare negre dintr-un material ce aduce a cauciuc siliconat. Nu totdeauna ambele lagare ies deodata cu rotorul cand e scos de la locul lui ptr spalare...si ma refer aici mai ales la lagarul care ramane jos, in spatiul rotorului. Intreb doar....n-ai "ratacit" la spalarea locasului rotorului vreun lagar? Eu am patit-o si manifestarile filtrului au fost exact cele descrise de tine...
Nu, nu le-am ratacit. Ambele sunt la locul lor, iar de cand am schimbat buretele e totul ok. Am stat o saptamana si ceva fara filtru pentru ca am crezut ca a luat-o razna rotorul...  Am facut schimburi de apa, am bagat Prodibio Bio Digest si astept sa isi revina.
This message was edited 1 time. Last update was at 21/03/2015 19:01:56
|
|
 |
|