IP:
koala wrote:@CristiC: Faini pestii!... iar pustoaica e tare draguta, sa va traiasca!
Multam'. Copila e un mic acvarist in devenire,e fascinata de acvariu,pune 1000 de intrebari in legatura cu tot ce e in el.(iar eu sunt absolut incantat de treaba asta )
Ea le da pestilor una dintre mese.
IP:
@Levi: Crabul mananca bucatele de crevete.
@Catalin: Multam'.Niste ciuperci si gsp ar merge,intr-adevar.Numai ca nu stiu cat vor rezista daca voi baga si niste stelute carnivore.Nu cred ca o vor duce prea mult.
Fashionistu' asta de crab, a primit aseara mancare.Dupa ce a balotat puternic,restul de mancare si l-a "montat" pe picioarele din fata si se plimba relaxat prin acvariu,cu un alai de nassarius-i dupa el.
- Suri haleste orice fel de ciupercarie si de palythoa / zoanthus.
- De asemenea, haleste melci, scoici, arici, iepuri de mare, anemone.
- Mi-a mancat si steaua aia cu picioare lungi si paroase (Ophiocoma scolopendrina), pe care o luasem de la Mihai Alexiu.
- NU pune gura pe GSP... nici pe Xenia / Kenia tree.
- NU pune gura pe Asterine si nici pe stelele de nisip (Astropecten).
- NU poate sa prinda / manance crabi sau creveti.
PS: Am 2 exemplare de "Suri" (Protoreaster linckii si P. nodosus)... n-au treaba, una cu cealalta.
IP:
Bah, mi-a " fatat" crabu', acum de 15 minute. Aruncam un ochi prin acvariu, cand vad crabul umbland agitat pe nisip. Il urmaresc, si-l vad ca o ia cu viteza in sus pe pietre. S-a plimbat ce s-a plimbat,pana si-a gasit un loc care sa-i convina pe varful pietrei,fix in fata pompei de valuri. S-a ridicat pe picioarele din spate, si-a deschis "pouch"-ul si a inceput sa elibereze larve in curent.Sute.
Super interesant evenimentul.
Foarte misto, n-am vazut niciodata un asemenea eveniment... am prins creveti (Amboinensis) care-si eliberau larvele in masa apei, da' crabi n-am apucat sa vad.
IP:
Astia zic ca nu prea rezista larvele(lipsa hranei, pradatori, etc.)Deocamdata vad ca se fixeaza pe nisip si umbla nassarius-ii ca nebunii sa puna gura pe ele. Mai mult ca sigur ca maine dimineata, pestii vor face acelasi lucru.
Citeam acum ca e perioada in care depun crabii astia, din Mai pana in August, asta fiind perioada de boom a planctonului
Fashionista asta inca depune.
IP:
Nu am mai vazut nici o larva dimineata in masa apei sau pe nisip.Pe pesti nu i-am vazut sa le haleasca,nassarius-ii nu puteau sa la manance pe toate,asa ca ori s-au ascuns,ori au murit.Sa vad deseara daca mai apar.
Am apucat sa surprind aseara evenimentul,asa ca o sa postez mai incolo un filmulet.