[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Un nou setup... un nou incetup  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

@alber, curatenie la filtru (ce-am scos din el, mama-mama) si mutat la 90 de grade, pe latime, avem valurele pana in capatul celalalt. Varianta fara spray-bar la 45 de grade imi facea balamuc si la debit mic, deci am optat catre prima varianta. Multam de sfat.
@kmol, endlerita insarcinata pe care mi-ai dat-o si-a facut de cap azi-noapte si a facut pui. Cati... nu stiu. In seara asta am observat in coltul valisneriei gigantica, al pistiei si al celor doua Eichornia crassipes doi pui minusculi de endleri, probabil scapati de gurile tetrazonilor. Daca nu aveam nimic la suprafata, probabil ca si cei doi pitici luat calea mafoamei tetrazonilor. Nu sunt sigur ca vor scapa, dar ma bucur ca am produs niste viata noua in coltul de paradis verde.

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

La cat de prolifici sunt nu mi-as face griji ... O parte din ei s-ar putea sa ii vezi printre tufe gen Bacopa. La mine le zaream doar ochii uneori

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Ma tot uit de cand i-am zarit pe aia 2 mici, si nimic. Cred ca sunt singurii supravietuitori din cati or fi fost, cine stie. Culmea e ca sunt maricei, nu numai ochii sunt de ei. Si e misto cum ma-sa ca ma-sa, ii tot cauta printre pistia, dar sa il vezi pe ala micu, masculul, cum sta pe langa ei.

[Email] [Yahoo!]
marian4232
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Valurirea puternica la suprafata apei face sa se evapore mult CO2.
Tu spui ca plantele au destul de CO2.
Ai facut ceva teste?
Ce pH ai la robinet si ce pH ai in acvariu?
Substratul tau nu are nici o vina. Eu spre exemplu nu folosesc nici un substrat fertilizant.

Sunt curios daca ai idee ce valori de NO3 si PO4 ai.
Nefertilizand cu macro, s-ar putea ca asta sa fie problema pentru care Blyxa arata spalacita.

Si da, iti trebuiesc mai multe plante .
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

E, domnu Marian, daca tot m-ai pus sa fac teste, iata: ph la robinet nu pot sa iau momentan. In acvariu am cam asa:
NO3 - undeva intre 10 si 25
NO2 - 0
GH la maxim, adica 16
KH - 3-6
PH la acvariu cam 7-7,2
CLor - 0
Valori estimative facute cu Tetra 6 in 1, asta e, atat ne permitem, atat facem (momentan)
In alta ordine de idei, valurirea este mica, nu deranjeaza bulele de CO2 iesite prin filtrul de tigara.
PO4 nu am idee, intrucat nu am teste.
Blyxa a fost primita in totalitate si plantata acum o saptamana-10 zile, si are zone unde e verde, pacat ca pozele mele nu transpun exact ce se intampla in acvariu, nu am aparat profi, bre, doar un amarat de dijital fuji la care am innebunit setarile.

Acestea fiind spuse, ce imi place mult la tine este ca scrii putin de tot, in schimb pozele vorbesc pentru tine. La mine, de pilda, vorbesc mult si poze... mai canci, na, sa zic asa... Totusi atasez una "cropata" cu picasa, sa arate cat de cat ca lumea
[Thumb - DSC03203.JPG]

[Email] [Yahoo!]
marian4232
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Parca in poza asta, blyxa arata mai bine.
No3 sta bine.
Dar CO2 e putin.
pH-ul in Bucuresti e undeva la 7.2-7.3
Ca sa ajungi la o concentratie ok in acvariu va trebui sa il mai scazi pana pe la 6.5-6.6 ceea ce e problematic cu o bomba.
Iti vei putea da seama cand vei pune plante mai pretentioase.
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Ph nu stiu cum sa il scad, mie imi pare ok cat timp se invarte in jurul lui 7-7,2. CO2 nu am control asupra lui, fiind o bomba, da cat da... Blyxele sa stii ca intr-adevar arata mai bine, aparatul meu de redare e prost. Vorbim despre PPS cand vei avea timp. Multumesc. Noapte buna tuturor.

[Email] [Yahoo!]
marian4232
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Pai pH-ul il scazi prin adaos de CO2, mai mult CO2.
O valurire mai mica la suprafata apei iti permite sa mentii concentratia de CO2 mai mare.

Noapte buna.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

cirotariu wrote:In alta ordine de idei, valurirea este mica, nu deranjeaza bulele de CO2 iesite prin filtrul de tigara.

Nu este un lucru care conteaza. Bulele de CO2 pot fi angrenate de curentii de apa in acvariu. Nu va fi nici o problema, ba din contra. Dizolvarea CO2 in apa va fi mai eficienta.
Treaba cu valurirea e alta: in momentul in care apa se agita la suprafata apei, se face un schimb de gaze. Iese CO2 si intra oxigen. Deci vei pierde CO2-ul. Ca exemplificare, iti pot spune ca la mine apa are o miscare de parca as sufla usor deasupra ei. De multe ori, cand imi scade debitul filtrului apa nu mai are nici un fel de miscare la suprafata.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Asa si la mine, e o valurire fina. Ce-i drept, in coltul valisneriei gigantica, din cauza varfurilor care stau la suprafata, se opresc. Si exact acolo se fac bulele mici si fine de CO2 la suprafata, care fac un fel de spuma mica. Sa le tai din varfuri pana nu mai "lancezesc" la suprafata. Apropo de plante, si marian imi zicea ieri seara ca mi-ar mai trebui. SIncer, nu prea stiu pe unde sa le mai bag Ar insemna ce am sa le indesesc la greu... sau nu am eu experienta.
@alber, Zosterifoliei pare ca ii merge bine, a inceput sa se extinda si tinde sa imi acopere filtrul, iar Hydrocotila face pui mici, dar face.

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Iaca, dupa prostia de meci (off-topic, scuze) ma bag si eu in seama cu o poza si intrebari legate de plante. Ce ar merge in combinatie cu Valisneria Gigantica, in speta in fata ei? Ludwigia repens se poate dezvolta ok "la umbra" valisneriei sau trebuie ceva mai de mijloc? Cam atat, azi sunt scurt.
[Thumb - DSC032133.JPG]

This message was edited 3 times. Last update was at 30/09/2010 23:32:41

[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Merge Ludvigia repens fara probleme acolo. Este o planta easy, care te va invada usor. Poate putin mai tarziu, cand iti vei da seama cat de mult te incurca, vei renunta la Valisneria

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Azi o mut in fata Valisneriei, sper sa faca ce ai zis tu ca face Si in cateva ore vin anubiasii petite de la Rebella. Abia astept sa ii pun pe cioata.
L.E. Asta pentru ca sunt acasa sa fac curatenie dupa santierul provocat de dublarea peretilor pe dinauntru si pe dinafara (off-topic)

This message was edited 1 time. Last update was at 01/10/2010 13:20:03

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Am sa postez azi pentru ca vreau sa laud pe cineva... "Sa dam cezarului ce-i al cezarului". Si pentru ca vreau sa ii conving pe cei inca neconvinsi ca se pot lua plante pe net, prin posta, de la colegi acvaristi (celor care erau reticenti la aceasta varianta). Poza de mai jos infatiseaza 3 anubias petite superbi, cumparati si primiti prin posta de la Rebella (a nu se crede aici ca fac reclama sau alte bazaconii). Pur si simplu cand am de laudat, laud, cand am de criticat, critic. Iar acum laud, pentru ca mi-a placut si modalitatea si rapiditatea de trimitere, dar mai ales calitatea, iar "cei mici" arata foarte bine, dovada a unui om dedicat acestui hobby.
Repet, postez pentru cei care nu se incumeta sa comande/cumpere prin posta, sau care nu cred ca cei care vand/doneaza plante sau pesti nu se ocupa ca marfa sa ajunga bine si sa fie de calitate. Ma adresez in special celor noi veniti sau celor mai vechi care inca nu au recurs la astfel de modalitati. Si mai atasez o poza cu proprietarul, poza facuta de mine insami... cu mana lungita la maxim pana in capatul celalalt al acvariului. Gata, ca iar scriu o gramada si va plictisesc. Week-end superb tuturor.

L.E. Am sa folosesc si eu prescurtarea aceasta, pentru ca imi place (Cred si sper ca inseamna Later Edit sau mai degraba Last Edited) daca gresesc traducerea empirica va rog sa ma trageti de urechi.
Anubiasii din poza sunt deja legati si vor aparea in pozele viitoare (momentan pestiucii papa spirulina si apa e cam "agitata") si nu in ultimul rand, multumesc Rebella pentru plantute. Jos chapeau-ul !
[Thumb - DSC03222.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 01/10/2010 23:33:17

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Si poza cu propritaru'... (asa, de fun, sau de gest, vorba reclamei )
[Thumb - DSC03219.JPG]

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Am si eu o problema cu algele, probabil, mi-au aparut in pietris, chiar aproape de suprafata lui. Ideea daca vor disparea mecanic, prin curatare si aspirare, sau trebuie sa trec si eu la "medicamente"? Atasez o poza elocventa, sper...
[Thumb - DSC03229.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 03/10/2010 11:01:05

[Email] [Yahoo!]
bobiciupe
Senior member
[Avatar]

IP:

algele maro dispar de la sine cind o sa ai un acvariu stabil

Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii
[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Sa nu se fi stabilizat in 2 luni jumate si mama lui ?Credeam ca am trecut de stadiul asta. Daca apareau, nu era normal sa apara mai pe la inceputuri? Eu o sa le curat mecanic azi, o data cu schimbarea de apa. Multumesc

[Email] [Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Cirotariu omule ce topic in toata puterea cuvantului ai aici, mi-a luat 2 ore sa il citesc in amanunt. Frumos acvariu, frumoase intamplari si o sotie pe masura din moment ce te-a suportat in aceasta... sa ii spunem perioada delicata pentru tine. Eu poate sunt mai incepator ca si tine si nu vreau sa par a-ti da sfaturi, dar ai rabdare cu plantele si lasa-le omule sa se "prinda in hora". O sa le mearga mult mai bine!! Oricum, comparand primele poze cu cele mai recente, se observa clar progrese frumoase. Bucura-te si tu de ce ai, ca ai ceva foarte frumos. Eu, imediat dupa ce achizitionez ceva ma fac ca ploua si las acvariul in pace cel putin o saptamana. Oricum toate cele bune si sa auzim numai de bine de la tine.

Salutari din Bistrita!

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumesc, pushkatu. Contrar faptului ca pare ca nu sunt multumit, sunt foarte bucuros si ma "benoclez" la el zilnic cu cea mai mare placere. Dar, ca exista si un dar... vreau mereu mai mult. Dar am invatat sa devin mai rabdator. Si eu m-am uitat la tine pe post si imi place ceea ce vad Salutari si de la mine si ape limpezi si pesti cuminti.

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: