Author |
Message |
igrecut
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/02/2013 18:07:05
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
igrecut
Junior member
IP:
|
Asta-i primul mesaj si inca nu m-am prins cum functioneaza.
Daca am postat corect, incep prin a spune ca ma numesc Sergiu, locuiesc in Turnu Magurele, sunt incepator dornic de a invata.
Partea amuzanta este ca tocmai ce am dat jos un perete din apartament pentru a construi un acvariu (din pacate inainte de a citi ceva pe forum). Acum vad ca sunt foarte multe de invatat (nu ma sperie), iar golul din perete e cat China. Sper ca pana in toamna sa invat suficient cat sa construiesc un bazin de vreo 300L incastrat in perete si plin cu vietati marine.
Dumnezeu sa ma ajute, ca n-am stiut in ce ma bag, insa sper ca aici voi gasi persoane ce ma pot scoate la liman.
Va multumesc daca ma acceptati, va felicit (pe unii) pentru acvariile superbe!
O seara frumoasa!
|
|
 |
sv_costin
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/02/2013 19:13:47
|
sv_costin
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/90a82bf94b4c5981e7e68ff425e519f3.jpg)
IP:
|
Bine ai venit!
Daca tot ai facut o gaura in perete cat China poate faci si un acvariu mare cat China! ( Deabea astept pozele)
In ce priveste ajutorul sunt sigur ca iti vei gasi sfatuitori demni de luat in seama.
Dumnezeu sa ma ajute, ca n-am stiut in ce ma bag, insa sper ca aici voi gasi persoane ce ma pot scoate la liman.
Daca nu, te ajuta Porcu, kirucd, koala si alti zei de pe aici cu experienta si bazine cat sa te scalzi in ele( sa ma ierte ceilalti dar doar numele astea au venit in 5 secunde).
Bafta maxima!
|
|
 |
Alexandru Bazavan
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/02/2013 19:23:21
|
Alexandru Bazavan
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/481263854facf41a2f8a64a21956d87b.jpg)
IP:
|
Salut si bine ai venit.Iti recomand sa incepi cu un bazin mai mic,pentru a putea invata mai multe,inainte de a trece pe unul mare.
Nu stiu daca e recomandat sa incepi direct cu un marin.Oricum,te felicit!Eu nici acum,dupa 2 ani de acvaristica nu m-as baga la un marin.Rasfoieste forumul,o sa gasesti foarte multe lucruri interesante.Nu evita sa intrebi atunci cand ai nedumeriri.Sigur vei fi ajutat!
O seara placuta!
|
Comentariu in acvariu
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/18880.page
Betta:o noua pasiune
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23023.page
Un nou proiect: 30 de metri cubi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/24920.page
|
|
 |
kirucd
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/02/2013 19:35:33
|
kirucd
DIY Master
IP:
|
Bine ai venit!
Un bazin marin de 300 de litri nu este nici simplu nici ieftin de facut.
Citeste sectiunea de acvarii marine ca sa iti dai seama cat de cat despre ce vorbim.
Mai multe sfaturi poti primi dupa ce te hotarasti ce vrei sa faci.
Spor la documentat, o seara placuta,
Dragos
This message was edited 1 time. Last update was at 10/02/2013 19:36:14
|
Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page |
|
 |
igrecut
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/02/2013 22:20:05
|
igrecut
Junior member
IP:
|
Multumesc tuturor pentru incurajari. Citind... am inteles ca m-am purtat ca stiuca... am vazut naluca si am inghitit-o. Acum, n-am ce-i face... ma voi alege cu un acvariu. Bineinteles ca voi cere ajutorul, evident ca voi face greseli, insa... am spart deja peretele, nu-l mai pun la loc.
Va fi scump, sunt convins, va fi greu... ghinion, dar trebuie sa-l fac!
Am inceput sa citesc la marine.
O seara faina!
|
|
 |
eugen.popp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/02/2013 22:45:16
|
eugen.popp
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/146997515494cf9ab6ab3b.jpg)
IP:
|
Salut si bine ai venit!
Poate ca incerci totusi intai cu un acvariu de apa dulce. Nu ar fi la fel de greu ca unul marin.
PS: poate pui o poza cu gaura din perete, s-ar putea sa nu iti incapa un acvariu acolo cu toate accesoriile lui !
|
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration. |
|
 |
Lucian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/02/2013 23:40:11
|
Lucian
Administrator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/d5a4e20742511cfdef40f.jpg)
IP:
|
Bine ai venit si sa sti ca cineva te va ajuta, daca nu schiar cel de sus macar noi, astia de jos...
Din perspectiva experientei personale iti spun ca un acvariu cu cat este mai mare cu atat va fi mai stabil si din punctul asta de vedere mai usor de pus pe picioare si intretinut. Este ca la televizoare: nu avem bani pentru diagonala cea mai avantajoasa sa urmaresti filme/meciuri/concerte
Daca tot esti in santier si zona daramata este aproape de o surse de apa/ canalizare este momentul sa te gandesti la un sistem de schimb de apa la picatura. Corvoada cea mai detestata de majoritatea acvaristilor este schimbul de apa (canistre/furtune, etc.). Daca ai apa/scurgerea trasa sub bazin totul se face din fotoliu
Daca ai dat doar o gaura in perete ca sa asezi acvariul ca intr-o fereastra de servit mancarea de la bucatarie, nu este o solutie buna. Acvariului trebuie sa ii pregatesti un spatiu tehnic unde ai filtrul extern, instalatia de CO2, etc.
asa ca revenim la sloganul emisiunii: "pozele vorbeste si nu ne minteste!"
|
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
|
|
 |
igrecut
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/03/2013 17:57:10
|
igrecut
Junior member
IP:
|
Buna seara,
Pentru ca pozele vorbeste si nu ne minteste, le-am adus aici de fata, sa le ancheteze publicul larg. Imi cer scuze pentru intarziere, dar se pare ca-mi gestionez timpul tare prost.
Intre timp, mai trag cu ochiul la cei priceputi, pana la urma s-o lipi ceva si de mine.
|
|
 |
igrecut
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/03/2013 17:59:08
|
igrecut
Junior member
IP:
|
Iar mai nou, arata asa:
|
|
 |
igrecut
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/03/2013 18:04:30
|
igrecut
Junior member
IP:
|
Peretele spart se afla intre doua camere situate E-V, lumina directa a soarelui fiind posibila doar in orele nepericuloase. Pana cand ma voi intalni cu banii necesari unui acvariu, voi continua sa citesc. Dupa ce-mi voi atinge propriul nivel de incompetenta, voi incepe cu intrebarile. Pana atunci... ape cristaline tuturor! S.
This message was edited 1 time. Last update was at 04/03/2013 18:06:52
|
|
 |
Lucian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/03/2013 18:39:47
|
Lucian
Administrator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/d5a4e20742511cfdef40f.jpg)
IP:
|
este bine si cat ne-ai aratat. Am tras concluzia ca esti hotarat si asta este bine.
Noi suntem la fel de hotarati  : prin apropiere nu ai o sursa de apa curenta? Dar o canalizare nu exista
Ceva asemanator (dar sarat  ) gasesti aici . Asemanator in sensul in care are vedere din doua parti.
Cand proiectezi sistemul ai grija sa prevezi intr-o laterala sau in amandoua trecerea intre suportul acvariului, care va contine filtre, intrerupatoare, etc. si capacul acvariului - unde trebuie sa alimentezi lampila, sa intre in acvariu absorbtia si refularea pompelor, sonde, etc. Aceste treceri ar fi frumos sa fie mascate...
|
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
|
|
 |
|