Depinde de numarul de pesti si de cat de mult hranesti (incarcarea biologica). Un volum uzual de
material biologic este in jur de 5-10% din volumul in apa al bazinul plus sumpul. La 500 de litri eu as
merge pe un 40 de litri minim. Conteaza si debitul bineinteles. Schimbarea a 80% din apa nu inseamna
ca este destul material biologic.
Eu mai mult de 50% nu am schimbat niciodata. De obicei schimb cam 30% saptamanal.
As spune ca incarcarea biologica la americani e destul de mare si de aceea as suplimenta filtrarea.
As face o canistra doar cu siporax si roca volcanica su cu sorbul cat mai protejat si mai aproape de suprafata .
Cum se calculeaza litrul de siporax? Am vazut ca majoritatea il aproximeaza cu 290 de grame.
W8
Nu stiu exact cat, am o cutie pe acasa dar acum sint plecat. Dar siporaxul, ca si orice alt mediu
biologic se vinde la litru, nu la kg. Cand te duci sa cumperi ceri 1 litru de siporax, matrix, substrate
pro etc.
Domnul Stiuca (jaguarul) incepe sa isi arate personalitatea.
Dupa o saptamana de stat dupa décor a decis sa iasa pe interval. Baga niste "pupaturi" cu femela de JD de numa numa. Clar nu se plac. Oricum femela e pe lista de plecari cat de curand. Cu restul locatarilor e destul de prevazator. Cand ajung prin aria lui ma "casca" la masculii de EBJD, insa nu il baga nimeni in seama.
Depinde de granulatie. Daca are granulatie mica iti va reduce debitul in filtru destul de mult.
Daca e pietris cu granulatie 10-20mm atunci e ok. Vorbim despre nisip vulcanic poros.
O zi buna,
Dragos
This message was edited 1 time. Last update was at 06/02/2014 10:57:28
Dan P wrote:Mai am niste nisip vulcanic. Credeti ca se compara cat de cat cu Siporax-ul??
Nu baga nisip acolo ca infunzi mustaria! ... pune matrix, siporax, denitrate, spartura de roca vulcanica, etc... da' nu nisip!
PS: Daca nu gasesti material, cred ca am pe la Dan (pepika) vreo 4 litri Denitrate... cochetam cu ideea unui reactor, da' asta era inainte de Marea Suceala .
Ieri se tragea la sorti ierarhia masculilor de JD. Dupa o zi intreaga de "pupaturi" toti masculii erau cu buzele umflate. Ciudat insa noul mascul de JD era hartuit de masculul nr 2 de EBJD si el il domina pe cel dominant de EBJD . Asta din urma il domina fara drept de apel pe celalalt mascul de EBJD. Spre seara erau ca baietii la o bere destul de linistiti.
Scuzati calitatea filmarii insa doar dupa ce am dat de mancare au iesit la filmare. Cred ca au folbie de camera . DUpa ce am lasat-o erau toti la plimbare