[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu deciclat?  XML
Forum Index » Apa
Author Message
tudosie eugen
Member
[Avatar]

IP:

@Migu` - inteleg ca perlonul reprezenta singurul mediu filtrant din filtru ??? .... schimbarea lui=deciclare. Trebuia sa "storci" "mizeria" din perlonul vechi in vata noua (dupa o clatire usoara cu apa din acvariu) = bacteriile care tineau filtrul ciclat.
@miliadrian - Daca a fost curentul oprit e posibil sa se fi deciclat acvariul cum spune si colegul naitsirc - urmeaza-i sfaturile si schimba apa zilnic (daca poti face teste la apa pentru nitriti si nitrati te-ar putea ajuta sa iti dai seama cat e de deciclat).
Pentru ambii colegi forumisti - refaceti ciclarea dar schimbati apa des sau se vor aduna amoniac si nitriti in apa - pestii se vor freca de substrat, vor parea asfixiati (stau pe sus de parca nu au aer) ... si vor muri

This message was edited 3 times. Last update was at 14/02/2012 13:13:09

[Email] [Yahoo!]
miliadrian
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru sfaturi,teste nu am dar pot face schimburi de apa dese(in fiecare zi),dar recomanda-mi exact cat sa scot din acvariu in fiecare zi.Multumesc si ape limpezi....nu ca la mine acum((
[Email] [Yahoo!] [MSN]
tudosie eugen
Member
[Avatar]

IP:

Este foarte posibil sa nu se fi deciclat filtrele, bacteriile au stat in apa .... doar sa se fi micsorat numarul lor ... daca faci schimb de apa 20-30% cateva zile cred ca iti revii .... doar sa nu ai apa laptoasa - semn clar de deciclare grava.
(exista teste mai ieftine si care ajuta de genul 5 in 1 sunt multe teste ... cat sa-ti ajunga 1 an daca faci test saptamanal - si costa can 40-50 lei - pt un an merita, si acum poti face testul zilnic daca ai probleme)
[Email] [Yahoo!]
miliadrian
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc(tudosie eugen)voi achizitiona pana la urma urmei si un test(5in1),apa albicioasa multumesc lui D-zeu inca nu am (azi dimineatza)sper sa nici nu apara,recomandarea ta este sa fac zilnic schimb de 20-30% din acvariu? iar cele 2 filtre externe sa le curat si pe acelea sau daca le voi curata voi termina de tot procesul ciclari?"
[Email] [Yahoo!] [MSN]
tudosie eugen
Member
[Avatar]

IP:

Bacteriile "bune" sunt in filtre - in mediile filtrante - si in substrat; marea majoritate si cele mai importante sunt cele din filtre datorita faptului ca fluxul de apa le aduce "mancare". Parerea mea este sa nu cureti filtrele si nici sa aspiri prea vartos substratul .... dar sa aduni mizeria - fecalele.
Daca nu este deciclat, cum am vazut pe alt post al tau din poze (mhm ....) esti ok, daca faci un schimb mai mare de apa acum esti ok, testele sa fie pentru siguranta si mai ales pentru a te ajuta la CATA APA SA SCHIMBI in viitor (ca sa scazi numarul de nitrati).
Bafta
[Email] [Yahoo!]
miliadrian
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc frumos eugen.Ape limpezi tuturor.
[Email] [Yahoo!] [MSN]
dan_yes34
Junior member

IP:

am o problema cu apa este verde (tubure)si nu stiu ce sa fac am acvariu de 60 l cu pompa de 400l cu buret termostat cu incalzitor dupa ce schimb 80% din apa 2 zile este acceptabila dar dupa aceea nu se mai vad pesti de tulbure (verde ) ce este acvariu il am de 2-3 luni populat cu 2 carasi ,4 scalari si un sanitar
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

@dan_yes34 cred ca un filtru uv-c te-ar ajuta in aceasta problema. Apa verde se datoreaza unei alge microscopice. Daca poti imprumuta un filtru uv-c pentru macar o zi e posibil sa rezolvi problema. Daca ne spui de unde esti( nu ti-am vazut locatia) poate apelezi la colegi din zona. Cel mai bine este sa deschizi un topic separat despre problema ta, iar inainte de a deschide, da un search pe forum cu subiectul apa verde si te poti informa. Daca nu te lamuresti poti sa dezbati problema pe forum

This message was edited 1 time. Last update was at 13/03/2012 22:54:26

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
tudosie eugen
Member
[Avatar]

IP:

UV-ul ajuta si oprirea totala a luminii pentru o perioada.
DAR ..."2 carasi ,4 scalari" in 60L ??? .... trecand peste faptul ca este cea mai .... urata alegere a combinatiei pestilor , mai stau si inghesuiti ... ori 2 carasi (desi este inca destul de putin spatiu) ori 2 scalari in acel acvariu.
[Email] [Yahoo!]
dan_yes34
Junior member

IP:

sint din calarasi as cumpara unu
tudosie eugen
Member
[Avatar]

IP:

Cere imprumut .... oferi si banuti ... si poate faci rost.
[Email] [Yahoo!]
dan_yes34
Junior member

IP:

lampa uv i se mai spune si lampa cuart cea care la culoarea alba da lumina violet si unde se monteaza in locul celei existente de pe capac???
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Nu, lampa UV se monteaza pe turul filtrului extern (teava care duce apa in acvariu din filtru) sau se monteaza
independent cu o pompa. Debitul recomandat este in functie de puterea becului lampii. Radiatia UV produce
distrugeri permanente ale retinei ochiului si din acest motiv lampa este o lampa inchisa, nu poti vedea lumina UV.

O seara placuta,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Va salut. Ca sa nu mai deschid un nou topic, va voi cere parerea aici. Astazi pe la ora 15:00 am avut curentul oprit 37 min, cronometrat. Sa ma astept la o deciclare, am un filrtu intern si un extern, intern este biobox2, extern este jbl e900. Nu de alta, dar intru intr-un program infernal la munca si nu voi avea timp de acvariu, dar daca este necesar voi ruga pe cineva sa se ocupe.
[ICQ]
miliadrian
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut,eu dupa parerea mea tinand cont de ce echipament de filtrare ai,eu zic ca sa stai fara nici o grija nu se va decicla.
Ape limpezi si o zi placuta
[Email] [Yahoo!] [MSN]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Nici eu nu cred ca vei avea vreo problema.

O zi buna,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

O sa vad maine cand ajung acasa, sper si eu sa fie ok
[ICQ]
Mihai Boldor
Member
[Avatar]

IP:

nu e cazul de asa ceva, greu deciclezi un acvariu stabil, poate sta si o ora fara curent
[Email]

Forum Index » Apa
Go to: