[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Big "borcanul" de la Cluj  XML
Forum Index » Bazine mari
Author Message
CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Hai ca PO4 nu-i asa mare...
Eu de un an de zile ma chinui sa il scad si vorba cuiva pun phosguard cu polonicu' si nu reusesc....
Sper ca la tine sa fie mai bine!
[Email]
aurecj
Senior member

IP:

CatalinBarbu wrote:Hai ca PO4 nu-i asa mare...
Eu de un an de zile ma chinui sa il scad si vorba cuiva pun phosguard cu polonicu' si nu reusesc....
Sper ca la tine sa fie mai bine!

Eu m-am apucat numai de vreo 2 saptamani... si am scazut de pe la 2 (sau cel putin asa zicea testul de la Salifert care mi s-a temrinat intre timp) pana aici...

Sper sa nu ma apuce anul nou cu pumnul de bile de Phosguard amestecand apa prin sump sa scot fosfati ca disperatul...
[Email] [Yahoo!]
aurecj
Senior member

IP:

A mai trecut o saptamana, am mai tras niste teste.

In momentul asta stau cam asa:

NO3 - 2.5
PO4 - 0.184 (60 arata Hanna Phosphorus ULR, deci echivalentul PO4 cam ala se lauda ei ca ar fi)
Si - 0.25
PH - 7.7
Ca - 400
kH - 7

Am reusit sa scad bine de tot fosfatii adaugand si PhosEx de la JBL in paralel cu Phosguard-ul. Phosguard-ul se misca foarte incet din ce-am observat, asa ca am preferat un "tunning"...

Am introdus si Silicate clear de la Sera ca sa scot si silicatii mai repede din apa. Diatomele par incet, incet, a da inapoi.

In curand urmeaza si niste animale, ca deja m-am saturat de "peisajul martian"...

[Email] [Yahoo!]
Sebastian Costin
Alchimistu'

IP:

Si-ul nu-i deloc bun in apa ... cred ca e elementul care aduce majoritatea problemelor

Evolution reef - Aquaforest
Picolino – Optiwhite cube - retras
ocelaris47
Junior member
[Avatar]

IP:

Fosfatii tre sa fie ceva de genul 0,O6-0,03 pentru sps si alk la 7 e cam mica,8 e ideala.Pentru silicati Rowaphos-ul e bun (mediul rosu pe baza de oxid de fier), nu stiu daca phosguardul (mediu alb din oxid de aluminiu) scoate si el silicatii precum Rowaphos.

This message was edited 1 time. Last update was at 14/11/2015 13:38:58

CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

PhosEx ai bagat varianta sub forma de "praf" sau cea sub forma lichida?
[Email]
ocelaris47
Junior member
[Avatar]

IP:

O idee despre cum sa reduceti po4 mai bine decat cu phosguard ar fi sa ridicati calciul pe la 450 ,eventual folosind kalkwasser ca sa creasca si alk in acela-si timp.O parte din calciu se v-a lega de fosfati si v-a precipita .De altfel cea mai buna metoda de reducere a fosfatilor chimic e folosind calciul la un ph mai mare de 7 cum are apa marina.Oxidul de aluminiu si cel de fier sunt mai slabe decat calciul la ph mare si mediile astea au fost inventate pentru apa dulce de fapt unde merg mai bine decat varul ,la ph mai mic.
aurecj
Senior member

IP:

Sebastian Costin wrote:Si-ul nu-i deloc bun in apa ... cred ca e elementul care aduce majoritatea problemelor

PAi stiu, ca de-aia incerc sa scap de el. Era normal sa fie la inceput, dar o sa dau eu cu el de pamant, n-avea grija...
[Email] [Yahoo!]
aurecj
Senior member

IP:

CatalinBarbu wrote:PhosEx ai bagat varianta sub forma de "praf" sau cea sub forma lichida?

Nici, nici... Am bagat JBL PhosEx Ultra, care-i granule, ca si carbonul de la ATI.
[Email] [Yahoo!]
CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Aha. Poate incerc si eu ca m-am saturat de PO4 asta...

This message was edited 1 time. Last update was at 14/11/2015 18:54:55

[Email]
aurecj
Senior member

IP:

Dupa inca 2 zile, mediile antifosfati se pare ca-si fac treaba cu brio:

PO4 - 0.123 (40 ppb pe Hanna Phosphorus ULR)... and counting...
[Email] [Yahoo!]
CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

aurecj wrote:Dupa inca 2 zile, mediile antifosfati se pare ca-si fac treaba cu brio:

PO4 - 0.123 (40 ppb pe Hanna Phosphorus ULR)... and counting...

Mor de invidie
[Email]
aurecj
Senior member

IP:

CatalinBarbu wrote:Mor de invidie

Nu muri, c-ar fi pacat.. mai bine baga acolo medii filtrante si omoara fosfatii, ca e mai rentabil pentru toata lumea...

Incearca sa pui in paralel si Phosguard (sau ce folosesti), si altceva, gen Phosex-ul ala de la JBL ce l-am pus si eu... Intr-o saptamana am scazut de la 200 la 40 ppb, deci si-a facut treaba cu varf si indesat "tunningul"...
[Email] [Yahoo!]
CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Sa vad unde gasesc PhosEx-ul asta ultra ca vad ca tare-i bun.
Am ajuns si bag 450-500ml de phosguard si degeaba...
[Email]
CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Oare cati litri de apa ai tu si cat PhosEx ai bagat?
Am vazut ca o cutie de 340gr e recomandata pentru 200l apa.
Eu am 400l in sistem...
[Email]
aurecj
Senior member

IP:

CatalinBarbu wrote:Oare cati litri de apa ai tu si cat PhosEx ai bagat?
Am vazut ca o cutie de 340gr e recomandata pentru 200l apa.
Eu am 400l in sistem...

Eu am luat o cutie de phosex ultra (http://www.zoomania.ro/index.php/pesti-acvaristica/accesorii/jbl-material-filtrant-phosex-ultra.html) si in ea sunt 2 pungi cu material filtrant si un ciorap. Eu am bagat una dintre pungile cu material filtrant in ciorap si l-am aruncat in sump. Nu m-am luat dupa ce scrie pe prospect ca dozare, pentru ca era oricum pus impreuna cu Phosguardul (dintr-asta pun cam 140-150ml la fiecare 4 zile pana o sa scada sub 0.02, cum scrie in prospectul lor), deci voiam doar sa-i dea o mana de ajutor, nu sa fie "baza" sistemului. Si se pare ca a functionat...

In acvariul meu cu tot cu sump am putin peste 350 de litri de apa.

[Email] [Yahoo!]
Sebastian Costin
Alchimistu'

IP:

Pai eficienta GFO depinde de mai multi factori .... Daca e cu flow pasiv sau activ, cata cantitate de nutrienti este in apa ... bla-bla. E greu de spus

Evolution reef - Aquaforest
Picolino – Optiwhite cube - retras
aurecj
Senior member

IP:

Sebastian Costin wrote:Pai eficienta GFO depinde de mai multi factori .... Daca e cu flow pasiv sau activ, cata cantitate de nutrienti este in apa ... bla-bla. E greu de spus

Da, corect, asa e, dar cum la mine lucrurile sunt simple in sump, am preferat sa incerc sa folosesc 2 produse de la 2 producatori. Si pana in momentul asta cel putin, si-au facut treaba.

In acvariul mic n-am decat Phosguard si isi face treaba foarte bine. Acolo fosfatii sunt 0 de multa vreme si nici nu schimb phosguard-ul decat o data la 2-3 luni.

Poate ca aici, fiind la inceput, iar valorile fiind mari, de unul singur ii era relativ greu sa scada in timp scurt. Nu exclud ca daca il lasam in pace 2-3-4 luni poate ar fi scazut, insa eu aveam nevoie sa-l scad mult mai repede, pentru a puea baga animale.
[Email] [Yahoo!]
aurecj
Senior member

IP:

Aseara am schimbat Phosguard-ul, ca respectam ce zice producatorul: la 4 zile...

Azi testul de PO4 - 0.092 (30 pe Phosphorus ULR)...

Ieri am bagat si un pumn de melci sa apara si ceva miscare... si primii corali "de test" (ceva Sarcophyton, niste Kenya tree ce-i tin sa mai creasca dupa care i-i dau lui Levi , un frag de zooanthusi si ceva gracillis)...
[Email] [Yahoo!]
Cristi
POKEMBER
[Avatar]

IP:

aurecj wrote:

Nu muri, c-ar fi pacat.. mai bine baga [treptat] acolo medii filtrante si omoara [treptat] fosfatii, ca e mai rentabil pentru toata lumea...

Incearca sa pui in paralel si Phosguard (sau ce folosesti), si altceva, gen Phosex-ul ala de la JBL ce l-am pus si eu...[Inca neavand corali], intr-o saptamana am scazut de la 200 la 40 ppb , deci si-a facut treaba cu varf si indesat "tunningul"...

Proiect /-/ FOWLR
[Yahoo!]

Forum Index » Bazine mari
Go to: