[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
JBL Filter Start  XML
Forum Index » Apa
Author Message
Petronius
Member

Joined: 26/09/2003 19:20:00
Messages: 179
Location: Brasov
IP:
Offline

Salut la toata lumea. As dori sa stiu daca a folosit cineva acest produs si cat de eficient este.

"Ca nisipul femeile sint"
[Email]
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

Sigur ca e bun mai ales pentru filtre noi.
Ai citit ce scrie AICI ?

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
Petronius
Member

Joined: 26/09/2003 19:20:00
Messages: 179
Location: Brasov
IP:
Offline

Am citit dar am ramas putin reticent. Nu-mi imaginez cum supravietuiesc 15 milioane (?) de bacterii inchisi ermetic (presupun) intr-o cutiuta.
Intrebarea despre eficacitate se refera de fapt la timpul de ciclare, cu cat se reduce daca-mi schimb filtrul? Este vorba de reamenajarea unui acvariu de 48 l fara substrat, filtrul o sa fie nou, o sa ramana 30% din apa veche.

"Ca nisipul femeile sint"
[Email]
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

Petronius wrote:Nu-mi imaginez cum supravietuiesc 15 milioane (?) de bacterii inchisi ermetic (presupun) intr-o cutiuta.


Pai ce sa zic e ca`n bancul cu elefantul care a incaput in trabant


Petronius wrote:Intrebarea despre eficacitate se refera de fapt la timpul de ciclare, cu cat se reduce daca-mi schimb filtrul?

Sincer...nu detin raspunsul la aceasta intrebare...de vreme ce nici producatorul nu inainteaza o presupunere de genul folosind "picaturile bactericioase" va scurtati periaoada de ciclare cu 50%...bla bla bla.
Dar e clar ca sunt 8 culturi de bacterii care iti vor usura munca...in plus la 6,5 RON ...

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
Petronius
Member

Joined: 26/09/2003 19:20:00
Messages: 179
Location: Brasov
IP:
Offline

Nu e vorba de banii aia cat costa, numai sa nu ma trezesc cu probleme in acvariu. Se pare ca numai saptamana viitoare pot sa fac schimbul - o sa revin cu observatiile facute.

"Ca nisipul femeile sint"
[Email]
aT
Junior member

Joined: 24/12/2001 02:00:00
Messages: 23
Location: Craiova
IP:
Offline

Petronius wrote:Salut la toata lumea. As dori sa stiu daca a folosit cineva acest produs si cat de eficient este.

am folosit pentru acvariu neplantat, 300 litri cu ciclide africane. nu pot spune ca starteaza, dar cu siguranta a ajutat la maturarea filtrului dupa schimbarea mediilor de filtrare (intr-un acvariu am pus si intr-altul in aceeasi situatie nu am pus, ca sa se vada diferenta si s-a cunoscut). Dar nu cred ca tie iti este necesar pentru 48 de litri, poti sa schimbi 100% apa nu doar 70, daca pastrezi mediile de filtrare vechi ai deja un castig. Ca sa pornesti filtrul mai repede iti trebuie si cativa ocupanti care sa ofere reziduuri ca hrana acestor bacterii. Storci cutiuta direct in mediul de filtrare, cu filtrul oprit si il lasi cateva minute inainte de repornire

cum supravietuiesc bacteriile nici eu nu stiu, dar presupun ca 15 milioane e o cantitate infima de bacterii pentru volumul pe care il ocupa cutiuta, si ca in acest "Ser" in care vegeteaza este suficienta hrana cat sa le tina vii pana expira termenul de garantie.
[Email] [WWW] [Yahoo!] [MSN]
crimson
Member

Joined: 23/11/2011 16:37:49
Messages: 259
Location: bucuresti
IP:
Offline

pai... treaba cu bacteriile este mai complicata, este pe acelasi principiu cu un vaccin, bacteriile alea sunt in stare latenta in cutiuta, intr-un fel de stare vegetativa si se activeaza in functie de anumite conditii... ph gh kh, oxigen, no2, no3, etc. temperatura.. poate sa varieze si cum nu stiu ce bacterii sunt exact nu pot cerceta ce si cum....

ideea de baza e ca bacteriile au o rata fixa de multiplicare intr-un mediu favorabile.. le cultivi, le lasi perioada x in mediu... recoltezi y cantitate(care contine un numar aproximativ de bacterii), le aduci in stare latenta... in general prin metode termice(ca exemplu http://www.scritube.com/tehnica-mecanica/inactivarea-termica74114216.php), le pui in recipient cu mancare pentru z perioada(cand sunt inactivate au metabolism f f redus), ele stau asa pana ce gasesc conditii propice si se reactiveaza.

Ideea e ca cele care se vand nu cred ca au specificatii legate de temperatura de stocare... in general bacteriile latente trebuiesc stocate in anumite conditii... altefel se activeaza si se multiplica...



e ca si cum ai face kefir sau iaurt de casa... iei cultura o pui in lapte la conditii optime astepti 24h si voila
daca vreti sa experimentati... luati un iaurt, il l lapte proaspat, fierbeti laptele si cand e caldut puneti o lingurita de iaurt si il tineti la caldurca cam 25 grade si in scurt timp se face iaurt.. asta daca iaurtul e cu bacterii active cum ar trebui sa fie, ca daca e sterilizat canci

solutia de acvariu... cred ca poate probata pe medii de laborator sa vedem ce e in ea cam ce faceam prin facultate ;))

uite aici un mini curs de microbilogie

http://www.microumftgm.ro/cursuri/lp/s2/nutritie/LP3.pdf

This message was edited 1 time. Last update was at 28/11/2011 14:55:05

 
Forum Index » Apa
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com