[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sfaturi pentru un incepator.  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
mutecs
Junior member

IP:

Mi s-a parut ca nu mai misca... si am luat prelungitorul ala si am miscat plantele....si am vazut ca a cazut mai jos tot cu burta in sus... practic am zis ca a murit... dupa care am incercat sa il iau cu "clestele", si cand l-am atins si-a revenit si a fugit.... Acum e mai jos tot asa pe o parte cu burta in sus...

Moare sau ce se intampla ?
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Probabil ca moare. Nu e normal sa stea burta in sus.

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
mutecs
Junior member

IP:

Mare noroc a avut ca nu l-am prins ieri pana am plecat la munca, pentru ca ajunsese undeva in grota din stanga. Aseara cand am venit am zis ca trebuie sa il scot sa nu ii imbolnaveasca si pe ceilalti... insa se pare ca si-a revenit si era "activ"...

Sincer nu stiu ce sa zic... poate ca bause cam mult si de aia statea asa mai pe spate. Acum vad ca sta normal.

Cam asa statea. Nu prea se vede bine de la blitz, si din cauza ca nu e un aparat performant...
image

This message was edited 5 times. Last update was at 16/05/2015 09:38:42

paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

sa speram ca totul va fi ok acum,se poate sa se fi innecat cu ceva.poate cu apa frumoasa acea ventuza

This message was edited 1 time. Last update was at 16/05/2015 14:13:22

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
mutecs
Junior member

IP:

Cum pot raci apa ? Ca ajunge la 27-28 grade Celsius. Am niste ventiloatoare pe capac si reusesc cat de cat sa mentin apa la 25 grade Celsius. Mai sunt si alte metode... mai neortodoxe care sa nu afecteze "ecosistemul" ?

This message was edited 1 time. Last update was at 21/05/2015 19:14:38

stefanp
Moderator

IP:

Pai inafara de ventilatoare, mai este chiller-ul...dar care e o caruta de bani. (nu ca n-ar fi bun, da' nu multi isi permit)
Sau schimb cu apa mai rece...dar e obositor si s-ar putea sa faci socuri de temperatura pentru vietati.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
gabriel91
Member
[Avatar]

IP:

M-a preocupat si pe mine treaba asta cu racitul apei...eu avand sump m-am gandit ca pot folosii acele chestii pentru lazile frigorifice pentru camping, chestiile alea care le ti la congelator peste noapte si raman inghetate nu stiu cate ore...o chestie d-asta aruncata in sump, urmarita tempertura acvariului...cred ca si-ar face treaba ok, ambalata ok intr-o punga ermetica nu cumva sa aiba scurgeri ma gandesc ca e ok...voi ce ziceti?
[Thumb - FREEZPACKM20.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 22/05/2015 11:49:57

Spunem 1% din tot ce gandim, din 1% jumate mintim!
[WWW]
mutecs
Junior member

IP:

Si eu ma gandeam sa pun o chestie deasta la intrarea in filtre, dupa care sa intre apa un pic mai rece in acvariu... insa nu stiu cum poate afecta diferenta asta de temperatura bacteriile din filtre...

M-am uitat si eu la "chillere" dar is cam piperate... parca vreo 12-13 milioane minim...
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

pe mine ma omoara pasiunea asta...hai,cu incalzitoarele mai e cum mai e,dar cu racitoarele,omfg !!! niste preturi,nici nu visez pe-aproape,slujba nu-mi permite,si nici nu cred ca o sa imi permit curand...daca incearca cineva faza cu cuburi de gheata ermetizate,sau baterii din acelea pt lazi frigorifice de camping,sa ne anunte si pe noi de rezultate

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

chiller-shmiller..

aer conditionat in camera iti trebuie, sa te simti si tu bine, nu doar pestele

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Sau cum zice liliacul

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
mutecs
Junior member

IP:

Se pare ca am mai multi pestisori in acvariu...

Azi dimineata ma uitam sa vad cam ce am de facut marti - miercuri cand o sa fac un pic curatenie in acvariu, si cum ma uitam eu asa la decorul ala 3d, vad ceva miscandu-se la suprafata... si surpriza.... o silueta micuta de 5-6 mm cu un corp gri mic si alungit si cu 2 ochi bulbucati la capat
Am stat si m-am uitat un pic si am vazut ca sta numai pe la suprafata, din pacate in spate am plante si nu il pot urmari... sau eventual sa vad daca sunt mai multi. Am vazut totusi ca e agil, venise un dario rerio in viteza dupa el, iar asta micut avea o viteza de neimaginat si s-a ascuns intr-un colt . Din pacate nu am alt acvariu sa il transfer si nici nu cred ca il pot prinde... si nu cred ca ar fi nici recomandat . Sper sa reuseasca si sa se faca mare.

Acum niste intrebari.... Asta mic cu ce se hraneste ? Trebuie sa ii dau ceva special ?

Si alta problema , a cui e micutu asta ? Cred ca ar fi 3 posibilitati
- am guppy in acvariu si vad ca tot urmaresc aia o femela matura
- am platy 2 bucati dar nu stiu ce sex au.... insa i-am vazut de multe ori mergand prin spatele plantelor...
- am black molly 2 bucati, si din nou nu stiu ce sex au... insa de vreo 2-3 zile vad ca stau intr-un colt al acvariului si se misca de sus in jos cateodata...

Mai am si dario rerio si neoni dar astia parca is tetra... si nu nasc pui vii... parca asa stiu.

Acum nici nu stiu... as fi vrut la curatenie sa scot si niste plante ca nu imi plac ca aspect... sper totusi sa pot scoate apa, vad ca asta mic sta doar pe la suprafata... nu as vrea sa il trag din bazin din greseala... .

This message was edited 1 time. Last update was at 24/05/2015 09:45:18

stefanp
Moderator

IP:

Da e gri, cel mai probabil e un pui de guppy.
Niste mancarica sfarmata ca sa fie praf fin. Dar super putin, ca pe urma ramane nemancata.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
mutecs
Junior member

IP:

Mersi de info.

As vrea pe viitor sa pastrez in acvariu ca planta de fundal doar cabomba caroliniana si inca o planta care nu stiu cum se numeste. Ideea e ca am inteles ca ar trebui sa folosesc macro/micro nutrienti pentru plante ca sa fie mai robuste si sa aiba o culoare verde frumoasa. Acum cabomba caroliniana are o culoare un pic spre galbui, si am inteles ca ii lipseste NO3.

Puteti sa imi spuneti cam ce produse as putea folosi sa ajut plantele ? Deocamdata folosesc EasyCarbo cam 2ml / zi .
bebe12345
Junior member

IP:

Acvariile alea care le-ai vazut tu sunt nano cub si sunt mult mai mici , mai bine fa-ti un nano cub de 60 litri , si creste vreo 8 neoni , si 5 rasbora , sfatul meu , mentionez ca si eu am folosit toate prostiile pentru plante, si ce mi le-a facut sa creasca cel mai repede a fost ferrotab , succes
bebe12345
Junior member

IP:

Ferrotabs *

This message was edited 1 time. Last update was at 24/05/2015 16:00:36

mutecs
Junior member

IP:

Pai dupa ce m-am chinuit sa il fac pe asta de 140l sa trec la unu mai mic... niciodata... poate ca o sa imi fac altu mai mare eventual
stefanp
Moderator

IP:

Poti incepe cu o fertilizare micro, gen JBL Ferropol si JBL Ferropol24.

Un fertilizant universal, de care am auzit de bine, dar insa nu l-am folosit este Dennerle PflanzenElixier (dar dupa cum stiu celalalte produse de fertilizare Dennerle, sigur isi face treaba bine).

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
mutecs
Junior member

IP:

Am o planta, Cabomba Caroliniana, care a crescut destul de rapid... asa ca i-am mai retezat din "varfuri" si am incercat sa le replantez... sa fac un fundat cu aceasta planta... Nu pot explica de ce uneori... plantele pur si simplu ies din pietris.... cum pot face sa le "fixez" acolo ? Curentul nu e chiar asa mare...
mutecs
Junior member

IP:

Mai am doua nelamuriri daca nu e cu deranj.

Prima.... este vorba despre un "platy" care a slabit un pic si parca are coloana "stramba", iar gura o tine in permanenta deschis si nu il vad mancand deloc. Am reusit totusi sa il scot intr-un vas separat si sa ii dau mancare insa am vazut ca parca nu poate manca... pur si simplu trage apa si apoi o scuipa.... Ce as putea sa fac sa il fac iar bine ?

A doua problema este legata de partea de iluminare. Am doua tuburi T5 de 39 W 849mm. Ideea e ca unul din ele are o urma neagra la unu din capete si am "omorat" pana acum 3 drosere cu el, asa ca doresc sa il schimb cu alt tub.
Momentan merg cu un tub http://www.nevertebrate.ro/Neon-Sylvania-Grolux-T5 - care are o lumina movalie...

deocamdata ca variante am asa:
http://www.nevertebrate.ro/Giesemann-Super-Flora-T5 - 70
http://www.nevertebrate.ro/Giesemann-Tropic-T5 - 70
http://www.nevertebrate.ro/Neon-T5-AquaLight-6500K - 30
http://www.nevertebrate.ro/Neon-Sylvania-Grolux-T5 - 40
http://www.nevertebrate.ro/Tub-Neon-T5-Osram-Lumilux-865 - 35

Sincer nu as mai vrea tot sylvania movaliu deala, as vrea ceva cu lumina galbena, si ma gandeam daca alea la 30-35 de Ron is bune sau... sa iau dealea de 70, cu toate ca mi se pare cam mult....

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: