[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sfaturi pentru un incepator.  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
mutecs
Junior member

IP:

Cam asta am acum in acvariu.
http://aqadvisor.com/AqAdvisor.php?AquTankName=&AquListBoxTank=Choose&AquTankLength=90&AquTankDepth=40&AquTankHeight=40&AquListBoxFilter=User+Defined&AquTextFilterRate=0++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++&AquFilterString=chinese&AquListBoxChooser=Gyrinocheilus+aymonieri+%28Chinese+Algae+Eater%29.&AquTextBoxQuantity=1&FormSubmit=Add+%3E&AquTextBoxRemoveQuantity=&AlreadySelected=200909300144%3A10%3A0%3A%2C200909300164%3A2%3A0%3A%2C200909300131%3A2%3A0%3A%2C200909300093%3A3%3A0%3A%2C200909300005%3A4%3A0%3A&FilterMode=Display+all+species&AqTempUnit=C&AqVolUnit=gUS&AqLengthUnit=cm&AqSortType=sname&FilterQuantity=1&AqJuvMode=&AqSpeciesWindowSize=long&AqSearchMode=simple

Stiu ca Aymonieru ala o sa creasca un pic cam mare, insa cand o sa simt ca devine agresiv sau prea mare pentru acvariu o sa il donez cuiva.
mutecs
Junior member

IP:

In sfarsit mi-a venit si capacul nou. Deabia am terminat sa imi mut instalatia electrica pe asta nou. Apropo mi-am luat si Easy Carbo si pun cate 2ml/zi . Sper sa ma ajute cu plantele sa le ajute un pic .

image
image
image
image
image
stefanp
Moderator

IP:

Arata bine capacul

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
mutecs
Junior member

IP:

Mi-a disparut un "neon". Aveam 10 si acum i-am numarat de 100 de ori si sunt mereu 9. M-am tot uitat dupa el peste tot si nu il gasesc. M-am uitat si in filtru. Ce s-ar fi putut intampla ?
aurel
Junior member

IP:

ai melci? este posibil sa fi murit si sa fie mancat de melci.

This message was edited 1 time. Last update was at 06/04/2015 15:15:22

mutecs
Junior member

IP:

Nu am melci mari. Singurii melci sunt cativa melci mici care au venit cu plantele insa cum ii prind cum ii scot din acvariu. Insa sunt foarte mici, cred ca au maxim 4-5 mm, nu cred ca aveau cum sa il manance... .
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Doar sa fii atent la invazie, in schimb acesti melci comunitari sunt niste sanitari de exceptie, te scapa de alge, mizerie, hrana in exces si chiar de cadavre

mutecs wrote:Mi-a disparut un "neon". Aveam 10 si acum i-am numarat de 100 de ori si sunt mereu 9. M-am tot uitat dupa el peste tot si nu il gasesc. M-am uitat si in filtru. Ce s-ar fi putut intampla ?

E posibil sa il fi mancat chiar si colegii de breasla imi pare rau, e bine ca sunt foarte accesibili

This message was edited 1 time. Last update was at 06/04/2015 17:42:31

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
mutecs
Junior member

IP:

Sincer nu prea imi plac melcii si nu as vrea sa ajunga mari asa ca ii scot atunci cand ii vad.
Deocamdata doar eu am vazut ca sunt 9 neoni. Cred ca am sa merg sa mai cumpar 1 sa nu se observe .

Dupa cum am zis si mai sus au aparut niste alge si vad ca sunt unele plante care au frunze paroase... ca niste fire negre de cam 5mm.
Am redus lumina la 8 ore, am inceput sa pun EasyCarbo insa nu prea observ nici o diferenta. Oare sa dau cu apa oxigenata dintr-o seringa direct pe frunzele afectate, direct in bazin ? Sau eventual sa incerc sa rup frunzele care is compromise si care par sa nu aiba sanse ?
Daca pun prea mult apa oxigenata in acvariu este posibil sa afectez pestii/plantele ?

This message was edited 1 time. Last update was at 06/04/2015 18:08:25

mutecs
Junior member

IP:

Vad ca nu mi-a raspuns nimeni, asa ca am luat niste apa oxigenata azi si am bagat cam 50 ml in acvariu. Am oprit pompa pentru 15-20 de minute si am dat cu apa oxigenata pe langa plante. Pentru o perioada am vazut ca ies niste bule din plante, presupun ca e vorba de oxigen. Am inteles ca dupa o zi, adica maine ar trebuis sa schimb undeva la 40-50% din apa, din cauza ca o sa creasca concentratia de nitrati/nitriti . Eventual dupa cateva zile trebuie repetat procesul asta cu apa oxigenata urmata de schimb de apa ? Sau e posibil sa afecteze pestii si plantele ?
mutecs
Junior member

IP:

Va mai stresez cu o intrebare. Ar fi recomandat sa fac o "bomba cu CO2" ? sau sa astept sa scap de alge intai ?
stefanp
Moderator

IP:

Aditia de CO2 este oricand recomandata.
Dar sa incerci sa ai o emisie cat mai constanta.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
mutecs
Junior member

IP:

Nu vreau sa fac reclama sau ceva. Insa stie cineva despre ce este vorba ?
http://www.tocmai.ro/sistem-profesional-co2-compact-pentru-acvariu-22193715.html#current_image
Presupun ca tot cu 2 recipiente trebuie facuta treaba si presupun ca mai trebuie si reactor sau difuzor de co2 nu ?
mutecs
Junior member

IP:

Am mai luat niste pestisori si i-am pus la "acomodare". As vrea totusi sa fac azi si un pic de curatenie in acvariu si schimb de apa. Pot face azi sau astept pana maine sa nu ii stresez pe nou-veniti ?
stefanp
Moderator

IP:

Era bine daca faceai curatenie inainte sa ii pui.
Eu zic sa faci maine de acum.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
mutecs
Junior member

IP:

Mersi pentru info. Am facut curatenie si ieri am vazut ca se intelegeau destul de bine.
Am luat de la un prieten 2 zebre roz (cred ca e vorba de danio rerio). Una din pacate a murit... asa ca iei am mai luat 3 sa aiba cu cine innota prin partea superioara a acvariului. Am mai luat una roz si doua maronii cu niste dungi albastre.

Ieri era totul ok, se alergau usor... insa azi astea maro vad ca se bat (cel putin asta cred ca fac). Se invart la suprafata una in jurul celeilalte foarte energic.... Ce sa fac ?
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Stai lini?tit,o sa vezi des asta,a?a este comportamentul lor,se fugaresc,se incercuiesc,se alearg?,sunt pesti vioi...mai ia1-2zebre,sa aibe cine pe cine sa alerge :p

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
mutecs
Junior member

IP:

Mersi de info, nu stiam care e treba si am zis ca se bat. S-au agitat asa vreo 10-15 minute dupa care si-au vazut de treaba...
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

se intampla deseori ca atunci cand sunt 3 zebre,2 dintre ele sa faca un gang si sa atace doar pe una din ele,si pericolul de a o stresa maxim e destul de ridicat,in acest caz recomandandu-se adaugarea a inca cel putin 2 zebre.recomandabil ca si celorlalte rase asemenea,sa fie tinute cate 6.acum tu sti cum faci

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
mutecs
Junior member

IP:

Pai acum am 4 zebre. As mai lua 2 dar si asa cred ca e prea aglomerat acvariul.
mutecs
Junior member

IP:

Va mai deranjez cu o problema. Unul din cei 4 albino corydoras sta "rezemat" de plante cu burta in sus, un pic pe o parte. Vad ca sta asa dupa care se misca energic, si acum iar sta asa... e vreo problema ? Am mai citit undeva ca ar sta pe o parte... dar asta mic sta pe o parte cu burta in sus, totusi se vede ca misca...

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: