Cred ca sunteti mai putin batran decat mine si nu vreti pompa care am oferit-o. Este varianta 400 si o pot da in toate posibilitatile oferite de dvs.chiar si degeaba(suntem cred pe aceeasi pista amandoi si daca te pot ajuta o fac cu placere) astept un semn!!!numai sa-ti faci treaba.
Cred ca o sa o iau, multumesc mult. Am tot sperat la un APC 150, dar din pacate nici o oferta..
Mai asteptam cateva zile, ca vine ziua de salariu si voi fi bogat pentru cateva minute
Eu am invatat in toata viata asta ca nimic nu e degeaba,o vb buna ,un sfat si la final un simbolic 1leu ar fi fost de ajuns(poate o poza cu tine zambind-nu ca pe asta o am) .Doar am spus ca vrea sa ajut,dar alegerea este a ta.
Daca pana la salariu nu apare o pompa asa cum imi doresc, am sa o iau pe cea de la tine si vedem noi cum rezolvam cu rasplata
Intre timp, am fost vrednic:
- am riscat si am mai facut un schimb maricel de apa
- am curatat geamurile luna
- am schimbat carbunele
- am curatat cupa de la skimmer
- am curatat pompa de valuri, arata asa de bine acum, incat ma gandesc sa o vand de noua - am aditionat cu biodigest si bioptim + stability
- am masurat salinitatea (1026)
- am masurat nitratii, din pacate tot mari, intre 5 si 10, nu s-a schimbat nimic
dan.pavelescu wrote:Pai nu vedeti nea Dragos ca ma tot inteapa copchilu ala, ca el a aruncat testele, ca plm. Eu am dat bani pe ele si nu-mi permit sa le arunc, am sa le folosesc pana la ultima picatura.
Nu stiu care e cauza, momentan incerc sa o combat cu schimburi de apa, am rarit mancarea - acum le dau din 2 in 2 zile (desi mi se rupe inima), mai mult nu stiu ce sa fac.
Dozez zilnic 1ml de NOPOX si mai pun Stability la schimburile de apa, skimmer-ul de proteine merge, dar merge de pomana pentru ca am o pompa de aer foarte mica (o sa iau una mai puternica, la salariu), reactorul de fosfati e oprit pentru ca nu mai am granule. Nu stiu daca o sa iau Rowaphos, mi se pare exagerat de scump.
Mircea, marti ies la ora 4 de la serviciu, ajung pe la 5 acasa (lucrez la mama naibii). Daca esti prin zona, sarutmana
Si mie mi se pare scump dar neavand alta solutie eu tre sa imi iau....
Are gabriel un fel de rowaphos care e apreciat in Germania dar se foloseste doar in reactor si e foarte ieftin.....
Vezi sa nu ai tds crescut...
Succes!
This message was edited 1 time. Last update was at 31/05/2015 17:30:08
Da bossule, am si zis, dozez 1 ml de nopox zilnic. Am si un "reactor" pentru fosfati, dar am terminat pilulele. Alt reactor nu mai am unde sa bag, am folosit fiecare milimetru disponibil..
IP:
Eu as creste cu 0,25ml pe saptamana, si urmareste cum reactioneaza bazinul. Testeaza nitratul. In momentul cand vezi ca incepe sa scada, du-te cu doza din saptamana respectiva pana ajungi cu el la cat vrei sa-ti stea. Cand ai atins valoarea dorita, injumatateste doza, si vei avea o doza de intretinere. Eu am folosit asta, la orice dozare de sursa de carbon lichid.
Skimmer-ul pune-l sa scoat? mai umed. E foarte important skimmer-ul in dozarea de carbon.
Daca observi indicii de supradozare: apa albicioasa, film bacterian pe geam, echipamente, pietre, redu doza pana dispare.
Eu nu mai inteleg nimic, de ce te plangi de nitrati mari daca sunt 5-10 ppm pe Salifert?
Ce ai prin bazin care sufera la nitrati 10 ppm?
RowaPhos este o marca de GFO (Granular Ferric Oxide), in esenta rugina. GFO face treaba similar cu produsele pe baza de aluminiu, dar RowaPhos in special pare sa fie formulat intr-un mod care il face tata absorbantilor de fosfati. Dar vorba ceea, daca te duci la raportul eficienta/pret, cred ca multi reeferi pasionati folosesc GFO ordinar si il schimba mai des.
Legat de spatiul de reactoare, aud de aceste NP biopellets care ar roade si nitrati si fosfati, poate ca asta ar trebui sa pui in reactorul acela. Cred ca a avut si Koala, da nu i-au placut ca nu se puteau bea
Am folosit cu succes la skimmerul cu piatra de lemn o pompa Hagen Marina 100, piatra fiind un Sander No. 2. Apoi m-am jucat cu TMC H2Air 120 si skimmeaza si mai bine. Apoi am luat un Eheim de 100lph https://www.eheim.com/en_GB/products/technology/air-pumps/air-pump . E mama si tata pompelor de aer. Imensa, dar cu o carcasa foarte robusta, cu cauciuc pe colturi si practic complet silentioasa. In plus, are si filtru de aer, nu suge aerul pe la crapaturi si gauri de suruburi.
Am inteles ca ar mai exista niste pompe germane facute in Germania care sunt cele mai silentioase, performante si fiabile, dar pentru mine Eheim ofera putin peste ce imi doresc de la o pompa. Si a costat sub 25 de lire (24.99).
Legat de Moai, tre sa mai rabzi o saptamana, ca am asteptat sa-l trimit prin Koala, dar din pacate batranul marsupial e mai rapid la golit carciumile de pe malul Tamisei decat am fost eu la condus prin Londra ca sa-l ajung din urma.
This message was edited 1 time. Last update was at 31/05/2015 20:18:41
Legat de Moai, tre sa mai rabzi o saptamana
Rabd, nu-i problema, multumesc!
um02122 wrote:
ca am asteptat sa-l trimit prin Koala, dar din pacate batranul marsupial e mai rapid la golit carciumile de pe malul Tamisei decat am fost eu la condus prin Londra ca sa-l ajung din urma.
Parca-l si vad: Oy!
Intre timp, am birjarit skimmerul si i-am adaptat o pompa cu ace:
Din pacate, daca scufund skimmerul prea mult, pompa pur si simplu nu mai trage aer (am verificat, furtunasul nu se gatuie). Las skimmerul asa 2-3 zile si daca nu incepe sa spumeze cum trebuie, il scurtez pur si simplu.
Din pacate se stie ca skimmerele minuscule cu pompe de ace nu prea isi fac treaba.
De taiat nu l-as taia (m-a batut si pe mine gandul) pentru ca reduci volumul de reactie.
Daca vrei sa o mai dregi cumva, ataseaza pompa de aer la Venturi, o sa vezi ca va skimma o cupa pe minut Apoi ajustezi cat aer bagi pana esti multumit.