[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Marine aquarium 100x65x55  XML
Forum Index » Bazine mari
Author Message
CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Shubi wrote:
CatalinBarbu wrote: Dar cam care ar fii scula aia serioasa? Dar sa nu ma iei cu Eco Tech...

Tunze Silence Pro (1073.110)

Am studiat putin scula si ce sa zic la pret e aproape tripla fata de un dct, la consum e dublu....asa ca traiasca chinezariile bine facute
[Email]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Merge si cu chinezarii, atata timp cat ai backup si nu lipsesti mult din preajma acvariului (ca altii, care pleaca cu lunile..)

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Shubi
CNC-ist de frunte

IP:

Eu fac altfel calculele: bazin plin de corali (ai mei se ridica la o suma generoasa, zic...)+ pesti + concediu 10 zile + bompa busita = ramas mut, praf cu lacrimi in ochi si dorinta de suicid
Am trecut odata prin stari de gen fapt pentru care prefer calitatea, chiar daca costa mai mult desi garantez ca tunzele duge lejer 5 ani.
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Are dreptate Shubilianul, treaba cu chinezaria vs brandul se aplica dupa caz. Ai ce pierde? Mergi pe Tunze. N-ai prea multe? Mere si Jebao..

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
CreatoR
Senior member
[Avatar]

IP:

Shubi wrote:Eu fac altfel calculele: bazin plin de corali (ai mei se ridica la o suma generoasa, zic...)+ pesti + concediu 10 zile + bompa busita = ramas mut, praf cu lacrimi in ochi si dorinta de suicid
Am trecut odata prin stari de gen fapt pentru care prefer calitatea, chiar daca costa mai mult desi garantez ca tunzele duge lejer 5 ani.

+1 Mai ales daca vorbim de bazine mari, unde pierderea e mult mai mare (aici las alti colegi care ne pot spune din experienta/suferinta lor

----

My 130L marine aquarium: https://www.flickr.com/photos/47236990@N04/sets/72157652684731282
[Yahoo!]
CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Eu nu contest ca, calculul facut de Calin nu e bun sau nu e adevarat dar depinde din ce parte privesti. Daca pui la socoteala diferenta de consum in cei 5 ani de functionare plus pretul de achizitie, eu zic ca iesi mai bine cu chinezariile.
Cheia succesului este intr-adevar sa ai pompe de back-up, lucru care se va intampla si la mine cat de curand.
[Email]
Shubi
CNC-ist de frunte

IP:

Ai testat pe bune vreodata cat consuma o pompa ?
Eu am avut tupeul asta si am constat ca toti mint, unii mai putin (europenii de obicei) altii mai mult (muuuuuult mai mult - asiaticii)
CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Deci, in primul rand vreau sa va spun ca nu sunt un adept al polemicilor duse la infinit, dar nici nu pot sa fiu deacord cu orice afirmatie.
In al doilea rand nu detin actiuni nici la cei de la Tunze, nici la cei de la Jebao, si nici vreun interes comercial pe piata din Romania.
La sugestia lui Calin am studiat caracteristicile pompei de la Tunze (cea de 11000l/h) si ca sa fie comparatia cat mai reala am comparat cu Jebao DCT 12000.

Si avem asa:

Pret achizitie Tunze 386$ (ebay)
Jebao 116$ (ebay)
Consum maxim Tunze 152W
Jebao 85W

Si acum sa facem comparatia pe 5 ani de zile: sa zicem ca pompa celor de la Tunze tine 5 ani si ca in acesti 5 ani folosim 3 pompe Jebao ( cred ca o durata de viata medie de 1,7 ani e destul de realista)

Va expun mai jos doar diferentele ca sa fie mai simplu si consideram ca o sa cumparam cele 3 pompe Jebao in acelasi timp ca sa avem back-up la back-up

Diferenta pret de achizitie 38$
Diferenta consum current pe o perioada de 5 ani de zile 2934 KW (sper ca nu am gresit calculul) x un pret mediu al unui KWH de 0,4 ron avem 1.173 ron care inseamna aproximativ 293$

Deci in total avem un cost suplimentar la pompa Tunze de 331$ in cei 5 ani la care ne raportam. Cu banii astia aproape ca mai cumparam inca 3 pompe Jebao cu care teoretic mai functionam inca 5 ani de zile.
Deci cam asta e matematica mea si din asta deduc nu stiu daca e corect ca, costurile la o pompa de "fite" Tunze sunt duble fata de chinezariile de la Jebao.
Eu ma opresc aici si daca cineva considera discutiile noastre utile ma bucur, daca nu, sa fie toata lumea sanatoasa
[Email]
Shubi
CNC-ist de frunte

IP:

Nici eu nu sunt adeptul polemicilor dar as mai avea de completat la calculul tau o pierdere de cca. 1500 euro contravaloare animale (poate mai mult in unele cazuri la bazine mari) in caz de intrerupere pe termen lung al unei pompe care de obicei functioneaza drept recirculare. La tine e un caz fericit, o ai la skimmer, daca filtrarea functioneaza corespunzator poti rula fara spumator si 2 saptamani fara sa se intample nimic. Un esec de genul celui de mai sus pune un pasionat pe butuci atat moral cat si financiar, multi se chinuie ani buni ca sa ajunga la un bazin frumusel. din categoria "celor bune". La capacitatea ei, pompa de mai sus, este una dintre cele mai bune variante. Eu unul m-am gandit din start la economie, din cauza asta am un Deltec SC 1455 si un Eheim 3000+. Nu-ti mai povestesc ca dupa foarte multi ani de functionare n-am desfacut-o (pe Eheim) decat o singura data pentru curatare si am constatat ca nu trebuie sa ma obosesc cu nimicuri dinastea
Concluzia mea: se poate si performanta cu bani putini....ori mai putini ca sa nu-mi sara lumea-n cap
Eu unul iti tin pumnii si sper sa prinzi o chinezoaica care sa te tina mult, nu deaia.....deaialalta

This message was edited 2 times. Last update was at 18/04/2016 21:35:13

CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Eu unul iti tin pumnii si sper sa prinzi o chinezoaica care sa te tina mult, nu deaia.....deaialalta

Sper sa prind o chinezoiaica deaia care sa tina mult. Deaialalta nu imi trebuie...fetishul meu e cu o negresa
[Email]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Adica???

image

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Bineeeee...hai, ce sa zic....pot face si cateva exceptii
[Email]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Pompa prezentata de batman are membranele rezistente... de silicon. Pompeaza mult si e orientata catre anduranta. Recomandata doar profesionistilor.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

A venit chinezoaica mea
[Thumb - _IMG_000000_000000.jpg]

[Email]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Vin si eu cu doua remarci:

1. fain jurnalul la acest bazin (am ajuns la pagina 14). Imi place bazinul de mor. Abia astept sa vad ce urmeaza asa ca fara spoilere va rog
2. am vazut ca Tunze recomanda folosirea pompelor lor in tandem (una in fundul alteia, cu pompe identice) pentru dublarea debitului. Ma gandesc ca asta ofera si oarece redundanta, ca daca iti crapa una, ai debit la jumate, dar nu patesti ca Koala in concediu. Eventual le conectezi asa doar cand pleci in concediu.

[Avatar]

IP:

Pagina 45-46 - multe aberatii legate de aparitia cyano.
Incepe asa:

CristiC wrote:Eu as tine la 25 temperatura.
Cyano ar trebui sa dea inapoi odata cu scaderea fosfatului.Da semne de genul sau se mentine? (nu stiu cat ai avut inainte,de aia intreb)
Aspira zona aia de substrat.

Cyano e o forma primitiva de viata, cu metabolism simplu, care foloseste ca sursa de N inclusiv azot atmosferic (gazul majoritar din aer). Daca ai o zona de denitrificare in nisip (sa zicem ca ai grosimea mai mare, poate flow mai lent), la producerea de N gaz ai sanse sa apara cyanobacteria.

Apoi, cyano apare exclusiv la dezechilibre ale sistemului care dezavantajeaza micro si macro algele. Cum ar fi:
- schimbari in spectrul luminii
- variatii mari de temperatura (vezi bloomurile de vara din ocean cand sare brusc temperatura)
- variatii mari de salinitate (mai ales in acvariile de incepatori, cele fara ATO etc.)
- dezechilibre in raportul N: P care dezavantajeaza algele (n-o sa vezi ever cyano intr-un acvariu napadit de GHA sau care are o crestere sanatoasa de microalge pe geamuri).

Eu zic ca scaderea brusca a fosfatilor ti-a dat petecul de cyano intr-o zona unde daca agiti putin nisipul sigur vezi bule de azot.

Stiu ca e de mult, dar cyanobacteria e prost inteleasa ca organism si ca atare o problema greu de rezolvat. Cheia e sa ai parametri constanti in timp, adica opusul corectarii diversilor parametri pentru ca nu-s ca-n ocean.

Deci solutia miraculoasa pentru cyano e sa ai ATO, sa inlocuiesti skimmatul umed extras cu apa sarata, sa mentii temperatura in variatii mici si sa te tii de mentenanta de rutina.

Schimburile de apa mari, cresterea cantitatii de medii chimice, introducerea de noi filtre biologice, nu sunt solutii, ci sursa problemei.

This message was edited 2 times. Last update was at 20/04/2016 07:07:47

[Avatar]

IP:

Au sosit...
De maine schimbam sistemul
[Thumb - _IMG_000000_000000.jpg]

[Email]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Ce arsenal acolo

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Cristi
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Bah Cata,sa-ti notezi ce si cum la fiecare produs ... ca poate o sa-i intereseze si pe altii mai incolo cum se lucreaza cu ele.
Spor !!!

Proiect /-/ FOWLR
[Yahoo!]
CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

CristiC wrote:Bah Cata,sa-ti notezi ce si cum la fiecare produs ... ca poate o sa-i intereseze si pe altii mai incolo cum se lucreaza cu ele.
Spor !!!

Notez notez...fa-ti numa' bazinu' si io vin cu feedbacku'
[Email]

Forum Index » Bazine mari
Go to: