[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Marine aquarium 100x65x55  XML
Forum Index » Bazine mari
Author Message
darthradu
Senior member
[Avatar]

IP:

Acu pare ok, in poza de mai sus dormea ;)

Multe Urari si Incantatii
Cristi
POKEMBER
[Avatar]

IP:

E ok. Nu stiam de ce sta asa de inchisa in poza cu seriatopora.
Dormea, da.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/07/2015 20:19:24

Proiect /-/ FOWLR
[Yahoo!]
CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Uff...m-am speriat. Am facut si un filmulet. Acum il incarca youtub-ul, il pun mai tarziu

This message was edited 1 time. Last update was at 20/07/2015 20:45:46

[Email]
CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

georgemonda wrote:
o poza de ansamblu......

O sa vina o poza de ansamblu miercuri seara sau cel tarziu joi
[Email]
CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Mai am o problema cred, cu checkerul hanna de fosfor. Ieri am facut un test la apa lui Laurentiu A si rezultatul a fost 0.11 PO4, ceea ce cred eu e foarte departe de adevar deoarece el are foarte multi SPS-I si la valoarea asta nu ar fii rezistat.
Sa fie vreo problema cu checker-ul, cu reactantii...ce poate fi?
[Thumb - 2015-07-20 22.10.30.png]

This message was edited 1 time. Last update was at 20/07/2015 21:11:45

[Email]
Cristi
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Daca Laurentiu nu are alge in bazin, daca coralii nu sunt inchisi la culoare, daca cresterea e buna cu schelet sanatos,dens si nu poros, se prea poate sa fie o eroare de testare.
La 0.11 coralii nu mor, dar apar simptomele de mai sus.
Am avut la un moment dat 0.9 in bazin si coralii nu aveau nici pe dracu' dar erau inchisi la culoare.

Proiect /-/ FOWLR
[Yahoo!]
CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Hmmmm....cred ca o sa ii trimit domnului Levi o sticla cu apa de-a mea pentru testare
[Email]
Laurentiu A
Member
[Avatar]

IP:

CatalinBarbu wrote:Mai am o problema cred, cu checkerul hanna de fosfor. Ieri am facut un test la apa lui Laurentiu A si rezultatul a fost 0.11 PO4, ceea ce cred eu e foarte departe de adevar deoarece el are foarte multi SPS-I si la valoarea asta nu ar fii rezistat.
Sa fie vreo problema cu checker-ul, cu reactantii...ce poate fi?

Apa pe care a testat-o era cea cu care a venit coralul. Nu m-am gandit sa trimit o fiola cu apa doar pentru test. In bazin nu am alge deloc, coralii cresc frumos si au culori frumoase, chiar si acroporele. Daca testez cu Salifert PO4 nu imi apare nimic. Eram curios ce valori da Hanna dar nu stiu cat de relevant e testul cu apa in care a venit coralul. Cred ca ar trebuii testata si apa unde se cunoaste exact valoarea fosfatilor, ideal una tesata tot cu un Hanna.
Laurentiu A
Member
[Avatar]

IP:

Akaiu wrote:Eu le-am instalat exact pe partea opusa adica pe dinafara si din acelasi motiv, teama sa nu corodeze ceva prin interior. Sticele de plastic sub pompe, furtune care intra direct prin capace pana la baza sticlei. Data o gaura in PAL pric care trec cele 4 furtune lasate desasupra sumpului sa le pot vedea ca picura.

By the way, cei care dozati KH nu va treziti cu furtunul infundat? Nu resusesc sa rezolv problema asta. Am lasat si deasupra apei, si in apa dar afuristul tot cristalizeaza din cand in cand. Ultima data am pregatit o solutie mai diluata si parca este mai bine acum dar tot are tendinta de a se infunda. Concentratia initiala a fost facuta conform instructiunilor de pe borcanul balling. Scuze de offtopic.

Si inca ceva: eu nici controllere alea nu le vad prea bine puse in locatia aia. La mine in exact aceeasi pozitie un controller jebao RW a rezistat doar 6 luni, M-am trezit cu el pur si simplu ca nu mai comuta modurile. Pe asta nou il tin afara.

Incearca daca poti KH de la RedSea. Am avut si eu problema asta chiar cu RedSea dar se pare ca a fost o problema de dizolvare. La sfatul unui prieten, nu am mai clocotit apa de amestec ci am pus apa mai fierbinte si am lasat peste noapte la amestecat. Dimineata solutia a fost cristal si chiar si dupa o luna nu am gram de depunere in recipientul unde tin solutia concentrata. Pompa dozeaza de zbarnaie!
CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Ce parere aveti de bufferul de Kh facut cu bicarbonat de sodiu? Am inteles ca nu e asa stabil si ca nu tine pentru mult timp kh-ul la valoarea dorita?
[Email]
Cristi
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Laurentiu A wrote:Apa pe care a testat-o era cea cu care a venit coralul. Nu m-am gandit sa trimit o fiola cu apa doar pentru test. In bazin nu am alge deloc, coralii cresc frumos si au culori frumoase, chiar si acroporele. Daca testez cu Salifert PO4 nu imi apare nimic. Eram curios ce valori da Hanna dar nu stiu cat de relevant e testul cu apa in care a venit coralul. Cred ca ar trebuii testata si apa unde se cunoaste exact valoarea fosfatilor, ideal una tesata tot cu un Hanna.

Atunci e clara treaba.

Proiect /-/ FOWLR
[Yahoo!]
CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Am apa un pic albicioasa...de 4 zile folosesc cyano clean de la KZ. Oare asta sa fie cauza? In rest nu am facut nimic special dau altfel ca pana acum...
[Email]
Cristi
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Cat CyanoClean bagi?
Poate sa-ti apara o mica explozie bacteriana la inceput,dar nu e ceva de speriat.Trece fara probleme.Da skimmer-ul sa scoata un pic mai umed daca vrei.
Sa cureti si mecanic pe cat posibil din cyanobacterie,ca sa ajuti tulpina asta noua.
Vezi ca au mai scos astia un produs foarte laudat: A-Balance,tot pentru cyanobacterie.

Proiect /-/ FOWLR
[Yahoo!]
CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

CristiC wrote:Cat CyanoClean bagi?
Poate sa-ti apara o mica explozie bacteriana la inceput,dar nu e ceva de speriat.Trece fara probleme.Da skimmer-ul sa scoata un pic mai umed daca vrei.
Sa cureti si mecanic pe cat posibil din cyanobacterie,ca sa ajuti tulpina asta noua.
Vezi ca au mai scos astia un produs foarte laudat: A-Balance,tot pentru cyanobacterie.

Bag cum scrie pe sticluta: 2 picaturi la 100l zilnic
. Deci 8 picaturi pe zi.

Asta l-a avut Peti si l-am luat. Ma gandeam sa iau si Coral Snow...
[Email]
CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Cam asta e nivelul de cyano dupa 7 zile de cand am aspirat substratul si un pic pietrele. Acolo e mai greu...
[Thumb - 2015-07-26 20.14.10.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 26/07/2015 19:17:27

[Email]
Cristi
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Nu e chiar asa nasoala treaba.
Du-te asa cu regimul asta o perioada,si vezi cum evolueaza.
Poti incerca si CoralSnow.Daca bagi din asta,doza initiala sa fie dubla fata de cat e recomandat.
Eu pentru prima dozare,as merge pana la 12ml.

Proiect /-/ FOWLR
[Yahoo!]
elven
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

daca vrei sa ai nisipul tot timpul alb ca zapada iti recomand un goby.
eu i-am incercat pe absolut toti acesti goby de nisip si acesta este detasat cel mai eficient:
Sleeper Striped Goby (Valenciennea longipinnis)
http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+31+2156&pcatid=2156

daca ti-l iei, o sa ma pomenesti face super treaba...
la mine cum a terminat cu nisipul s-a apucat sa stranga alga si detritusul de pe piatra.... e absolut superb ca peste, cel mai harnic !

My "Black Water" reef 300L
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/28045.page
image
CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

E interesanta si variant cu goby insa mi-e frica ca o sa imi tulbure apa...
[Email]
CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Imi spune si mie cineva cum pot scapa de detritiusul de pe pietre? Alta metoda decat frecatul cu periuta pe care l-am prestat azi...
Mentionez ca in bazin curentii sunt puternici, martor fiind nisipul care in doua colturi ale acvariului se muta constant.
[Email]
ddsek
Member
[Avatar]

IP:

pestele pe care l-a recomandat Andi iti curata si pietrele.

Forum Index » Bazine mari
Go to: