Mai am o problema cred, cu checkerul hanna de fosfor. Ieri am facut un test la apa lui Laurentiu A si rezultatul a fost 0.11 PO4, ceea ce cred eu e foarte departe de adevar deoarece el are foarte multi SPS-I si la valoarea asta nu ar fii rezistat.
Sa fie vreo problema cu checker-ul, cu reactantii...ce poate fi?
This message was edited 1 time. Last update was at 20/07/2015 21:11:45
IP:
Daca Laurentiu nu are alge in bazin, daca coralii nu sunt inchisi la culoare, daca cresterea e buna cu schelet sanatos,dens si nu poros, se prea poate sa fie o eroare de testare.
La 0.11 coralii nu mor, dar apar simptomele de mai sus.
Am avut la un moment dat 0.9 in bazin si coralii nu aveau nici pe dracu' dar erau inchisi la culoare.
CatalinBarbu wrote:Mai am o problema cred, cu checkerul hanna de fosfor. Ieri am facut un test la apa lui Laurentiu A si rezultatul a fost 0.11 PO4, ceea ce cred eu e foarte departe de adevar deoarece el are foarte multi SPS-I si la valoarea asta nu ar fii rezistat.
Sa fie vreo problema cu checker-ul, cu reactantii...ce poate fi?
Apa pe care a testat-o era cea cu care a venit coralul. Nu m-am gandit sa trimit o fiola cu apa doar pentru test. In bazin nu am alge deloc, coralii cresc frumos si au culori frumoase, chiar si acroporele. Daca testez cu Salifert PO4 nu imi apare nimic. Eram curios ce valori da Hanna dar nu stiu cat de relevant e testul cu apa in care a venit coralul. Cred ca ar trebuii testata si apa unde se cunoaste exact valoarea fosfatilor, ideal una tesata tot cu un Hanna.
Akaiu wrote:Eu le-am instalat exact pe partea opusa adica pe dinafara si din acelasi motiv, teama sa nu corodeze ceva prin interior. Sticele de plastic sub pompe, furtune care intra direct prin capace pana la baza sticlei. Data o gaura in PAL pric care trec cele 4 furtune lasate desasupra sumpului sa le pot vedea ca picura.
By the way, cei care dozati KH nu va treziti cu furtunul infundat? Nu resusesc sa rezolv problema asta. Am lasat si deasupra apei, si in apa dar afuristul tot cristalizeaza din cand in cand. Ultima data am pregatit o solutie mai diluata si parca este mai bine acum dar tot are tendinta de a se infunda. Concentratia initiala a fost facuta conform instructiunilor de pe borcanul balling. Scuze de offtopic.
Si inca ceva: eu nici controllere alea nu le vad prea bine puse in locatia aia. La mine in exact aceeasi pozitie un controller jebao RW a rezistat doar 6 luni, M-am trezit cu el pur si simplu ca nu mai comuta modurile. Pe asta nou il tin afara.
Incearca daca poti KH de la RedSea. Am avut si eu problema asta chiar cu RedSea dar se pare ca a fost o problema de dizolvare. La sfatul unui prieten, nu am mai clocotit apa de amestec ci am pus apa mai fierbinte si am lasat peste noapte la amestecat. Dimineata solutia a fost cristal si chiar si dupa o luna nu am gram de depunere in recipientul unde tin solutia concentrata. Pompa dozeaza de zbarnaie!
IP:
Laurentiu A wrote:Apa pe care a testat-o era cea cu care a venit coralul. Nu m-am gandit sa trimit o fiola cu apa doar pentru test. In bazin nu am alge deloc, coralii cresc frumos si au culori frumoase, chiar si acroporele. Daca testez cu Salifert PO4 nu imi apare nimic. Eram curios ce valori da Hanna dar nu stiu cat de relevant e testul cu apa in care a venit coralul. Cred ca ar trebuii testata si apa unde se cunoaste exact valoarea fosfatilor, ideal una tesata tot cu un Hanna.
Am apa un pic albicioasa...de 4 zile folosesc cyano clean de la KZ. Oare asta sa fie cauza? In rest nu am facut nimic special dau altfel ca pana acum...
IP:
Cat CyanoClean bagi?
Poate sa-ti apara o mica explozie bacteriana la inceput,dar nu e ceva de speriat.Trece fara probleme.Da skimmer-ul sa scoata un pic mai umed daca vrei.
Sa cureti si mecanic pe cat posibil din cyanobacterie,ca sa ajuti tulpina asta noua.
Vezi ca au mai scos astia un produs foarte laudat: A-Balance,tot pentru cyanobacterie.
CristiC wrote:Cat CyanoClean bagi?
Poate sa-ti apara o mica explozie bacteriana la inceput,dar nu e ceva de speriat.Trece fara probleme.Da skimmer-ul sa scoata un pic mai umed daca vrei.
Sa cureti si mecanic pe cat posibil din cyanobacterie,ca sa ajuti tulpina asta noua.
Vezi ca au mai scos astia un produs foarte laudat: A-Balance,tot pentru cyanobacterie.
Bag cum scrie pe sticluta: 2 picaturi la 100l zilnic
. Deci 8 picaturi pe zi.
Asta l-a avut Peti si l-am luat. Ma gandeam sa iau si Coral Snow...
IP:
Nu e chiar asa nasoala treaba.
Du-te asa cu regimul asta o perioada,si vezi cum evolueaza.
Poti incerca si CoralSnow.Daca bagi din asta,doza initiala sa fie dubla fata de cat e recomandat.
Eu pentru prima dozare,as merge pana la 12ml.
daca ti-l iei, o sa ma pomenesti face super treaba...
la mine cum a terminat cu nisipul s-a apucat sa stranga alga si detritusul de pe piatra.... e absolut superb ca peste, cel mai harnic !
Imi spune si mie cineva cum pot scapa de detritiusul de pe pietre? Alta metoda decat frecatul cu periuta pe care l-am prestat azi... Mentionez ca in bazin curentii sunt puternici, martor fiind nisipul care in doua colturi ale acvariului se muta constant.