[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu nou - Bijuterie de acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Razvan M
Member
[Avatar]

IP:

In sfarsit mi-a venit minunatia de acvariu 65 x 37 x 50 cu sticla de 8 mm, silicon negru ... o bijuterie ce sa mai ...
Pe el am lumina deocamdata 2 x 15w (osram fluora 77 + Philips TLD)
Vreau sa bag in substrat 1 x Sera Floredepot 4.4 kg + 1 x Pietrish maruntit 2 - 3 mm 5 kg
Plante.. nepretentioase, poate niste anubias, java moss, rotala, cryptocoryne si cam atat (poate si niste echinodorus dar nu sunt sigur)
Pesti .. Asta chiar nu stiu, vreau niste pesti dragutzi decorativi .. care sa traiasca mai mult de 2 ani (nu ca neonii care am auzit ca in jur de 2 ani traiesc) ... poate-mi ziceti si mie , pe moment am sa tin acolo o pereche de scalari care mi-au depus de mai multe ori .. si poate am sanse sa mai depuna o data si sa scot niste puiuti ..
Fundal de la juwel negru tridimensional .. sper sa gasesc, daca nu, imi voi face propriul background din polistiren (am gasit o bucata la pet-shopul din oras de background de la juwel 45 x 45 .. dar nu-mi ajunge, sper sa mai aduca inca 2 bucati ... ;) )
Pompa pe moment AquaEL fan mini (220L\h) ... Incalzitor 100w ....

Intrebari:
1. Ziceti-mi un filtru care sa si aereze apa dar nu cu bule ci sa faca valuri la suprafata apei .. care sa fie pe masura acvariului meu (Am auzit ca aerare apei este mult mai eficienta cu valuri , si nu cu bule.. este adevarat 2. (sa nu radeti) Cum se foloseste Reactor 500 , ce mai imi trebuie la el ?
3. Niste discusi pot tine in acvariul ala ? (E destul de inalt parerea mea, si pot avea o dezvoltare completa )
4. Ce pesti pot tine ca mancatori de alge ? .. Un labeo e de ajuns ?
[WWW] [Yahoo!]
StarXi
Member

IP:

1. Eu as pune TetraTec EX600. Acesta "scuipa" apa dintr-o teava cu multe orificii pe care o pozitionezi putin deasupra nivelelui apei.
4. Am un ancistrus in 30L apa si face luna geamurile si celelalte suprafete.

Off topic: Spune-mi te rog, ce silicon negru ai folosit (marca, model)?

PS: Nu uita sa-l ciclezi !

Galeria foto completa.
Galeria locala.
[WWW] [Yahoo!]
Razvan M
Member
[Avatar]

IP:

Mersi de raspunsuri, uite din pacate nu stiu ce silicon s-a folosit ptr. ca nu am facut eu acvariul .. mi l-a facut cineva (un prieten ca sa zic asa) .. uite am sa intreb si am sa-ti spun
[WWW] [Yahoo!]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Razvan M wrote:2. (sa nu radeti) Cum se foloseste Reactor 500 , ce mai imi trebuie la el ?
4. Ce pesti pot tine ca mancatori de alge ? .. Un labeo e de ajuns ?

2. pai ca sa functioneze un reactor ca la carte ii mai trebuie:
-o butelie
-un reductor de presiune
-un numarator de bule
-o supapa cu membrana care sa permita trecerea gazului dar nu si a apei din sens opus
....si nu arunca AquaEL fan mini (220L\h) pentru ca il poti lega pe post de powerhead la reactor. Reactorul are o gaura mai mare prin care powerheadul o sa pompeze apa si o gaura mai mica prin care bagi gaz.
Daca vrei sa faci pe "brutaru`"...fa-ti in loc de butelie o sticla cu drojdie...dar de la mine nu capeti sfaturi pentru asa ceva. Precis ca o sa apara oameni care se pricep la asta.
Si intr-un caz si intraltul te sfatuiesc sa iti cumperi un test colorimetric de la sera care iti indica cant de CO2 din apa.

4.labeo-ul si algele ....baba si mitraliera .
Cand o venii cineva pe forum care zice ca a scapat de alge cu labeo sa ma anuntati si pe mine....
Pana atunci vezi ca sunt alte specii mai indicate.
Citeste "Studiul comparativ al unor consumatori de alge"

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
Razvan M
Member
[Avatar]

IP:

Aha, si butelia cu CO2 .. cum o pot obtine ? (sau de unde se cumpara? cum arata?)
Reductorul si numaratorul probabil voi gasi la vreun pet-shop ...
Din pacate ancistrus nu voi lua ca nu-mi place, iar pleco arata cat de cat acceptabil dar se face foarte mare....
Poate gasesc un Siamense algae eater ;) (e bun ?)
[WWW] [Yahoo!]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Razvan M wrote:Aha, si butelia cu CO2 .. cum o pot obtine ? (sau de unde se cumpara? cum arata?)
Reductorul si numaratorul probabil voi gasi la vreun pet-shop ...

...pai vezi ca avea la voi in Iasi lazarginel ...sigur el stie mai multe decat mine inceea ce priveste furnizorii locali asa ca i-a legatura cu el pe pm . Poti sa te mai sfatuiesti cu el si de restu`

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
Razvan M
Member
[Avatar]

IP:

Aha, mersi
Si de pesti nu zice nimeni nimic ?
Ce as putea sa tin in acvariul ala ? (Sa nu-i chinui , sa se simta bine la dimensiunile acvariului ... )
[WWW] [Yahoo!]
fr0ggy
Senior member
[Avatar]

IP:

ca tot m-am pus pe postat
pastreaza scalarii, mai adauga 2 cory, si niste neoni. scuzati daca zic prostii

image
[Yahoo!]
Razvan M
Member
[Avatar]

IP:

:-o Mi-e cam frica sa pun neoni, e un pic cam agresiva perechea, si sa nu-i manance..am sa iau vreo 3 neoni sa vad daca o sa-i omoare sau nu, asta dupa ce imi voi stoarce de icre
[WWW] [Yahoo!]
florin0_2001
Member
[Avatar]

IP:

Daca sunt agresivi mai bine nu pune neonii. Nici macar de proba. Tu ai intra de proba in cusca unui tigru agresiv? Stiu ca s-a mai discutat despre compatibilitatea dintre neoni si scalari. Si desi multi au spus ca nu se recomanda, foarte multi fac totusi combinatia asta. Cineva a povestit la un moment dat cum a ramas fara neoni datorita scalarilor. De ce sa risti? Daca vrei neaparat si neoni fa-ti alt acvariu pentru ei. Sper sa faci alegerea corecta. Bafta!
Razvan M
Member
[Avatar]

IP:

Deci in concluzie, nu voi pune neoni ... defapt eu mai mult am facut acvariul ala pentru plante deci .. cei 2 scalari .. si cu 2 cory ar fi perfect
[WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: