[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Incepator verde, intrebari multe:  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
acata
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Absolut toata sarea din comert are iod. Inclusiv cea grunjoasa.
Numai la plafar gasesti din cea fara iod. Si asta este pentru bolnavi.
Si daca exista butonul edit, atunci iti explicam si ce era o PLAFARA. Dar era evident!!! Femela de la un PLAFAR...

Acvariul meu
[Email]
razvan
Membru banat

IP:

cita rautate pe unii
zicea amicul undeva mai sus..

... In viatza mea nu am auzit de cuvantul asta si am totusi 24 ani Smile . O fi ceva regionalism din sudul tarii, ...

incep sa-mi dau seama cit de invechit sunt.. la diferenta de aproape 20 de ani, s-au uitat denumirile magazinelor din "epoca pe care cu indreptatita mandrie patriotica o numeam .. EPOCA DE AUR"
as putea sa divaghez putin si sa intreb "lumea" daca-si mai aduce aminte de termenii:
alimentara, librarie, cofetarie, mercerie, circiuma, birt, bodega, mastica, fernet, vermut mamaia..
florin0_2001
Member
[Avatar]

IP:

Sa nu uitam cooperativa si magazinul mixt.
Magda
Senior member

IP:

razvan wrote:fernet,..

Uite...recunosc ca asta nu stiu ce reprezinta
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Magda wrote:
razvan wrote:fernet,..

Uite...recunosc ca asta nu stiu ce reprezinta

... o oareshcare bautura spirtoasa ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Leo2003 wrote:Din asta beam eu la barul de la etaj, de la "Dunarea", inainte de cutremur...
...Ma duc sa vad daca gasesc.

Eu zic sa te astamperi! Daca o mai punem de un cutremur zilele astea, o sa stim cine a fost de vina!!! :nutz:

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
vyrussu
Junior member
[Avatar]

IP:

Razvan

incep sa-mi dau seama cit de invechit sunt.. la diferenta de aproape 20 de ani, s-au uitat denumirile magazinelor din "epoca pe care cu indreptatita mandrie patriotica o numeam .. EPOCA DE AUR"

Nu era nevoie de a dezbate pe aceasta tema, de PLAFAR eu nu am auzit pt ca sincer niciodata nu am avut nevoie de nimik de acolo, iar acuma am intrebat deoarece am tot vazut ca vorbiti de magazinele astea si vroiam si eu sa stiu ce sunt de fapt.
Pe vremea epocii de aur eu nu aveam mai mult de 8 ani, deci prea putine stiu de pe atunci.
Denumirile: alimentara, librarie, cofetarie, mercerie, circiuma, birt, bodega, mastica, le cunosc si eu, iar ultimele doua am inteles ca is bauturi, astea nu le prea stiu, pe vremea aia nu prea beam , iar acuma beau doar bere, spirtoasele nu ma prea intereseaza.
Daca totusi cu discutia asta v-am trezit amintiri placute, atunci sper ca nu v-ati suparat pt ca am pus o intrebare atat de "penala" .

"Compasiunea faţă de animale e intim legată cu bunătatea caracterului şi se poate afirma cu siguranţă că cel crud faţă de animale nu poate fi un om bun."
Arthur Schopenhauer
[Email] [Yahoo!]
razvan
Membru banat

IP:

;) ;) BAI NENEEEEE, CHIAR ASA DE AI Dr.AQU PAREM??? ;) ;)
a se citi cu intonatia inconfundabila "buzduganiana"
vyrussu
Junior member
[Avatar]

IP:

NU , chiar m-am amuzat vazand unde a ajuns discutia pana la urma .

"Compasiunea faţă de animale e intim legată cu bunătatea caracterului şi se poate afirma cu siguranţă că cel crud faţă de animale nu poate fi un om bun."
Arthur Schopenhauer
[Email] [Yahoo!]
StarXi
Member

IP:

Am vazut cine imi mananca frunzele de la plante: ventuza. De ce ? sa-i dau altceva de mancare ?
[WWW] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

StarXi wrote:Am vazut cine imi mananca frunzele de la plante: ventuza. De ce ? sa-i dau altceva de mancare ?

Frunze de salata, bucati de morcovi, spirulina + hrana speciala de la Firma TETRA
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

StarXi wrote:Am vazut cine imi mananca frunzele de la plante: ventuza. De ce ? sa-i dau altceva de mancare ?

... este de notorietate faptu' ca ventuza de la termometru e o ticaloasa afurisita ... io zic sa stai cu ochii pppaaa ea, ca asta roade si nisipu' si te trezesti cu bazinu' gol ...

... felii de morcov, castravete, cotoare de rosii, etc ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
marin
Unripe member

IP:

Ca tot vorbeati despre vremuri apuse...Inainte de moda carasilor voalati (lansata dupa aparitia in nu'sh ce film a unui pestisor tinut intr-un vas rotund ,care insa nu suferea caci mai iesea din cand in cand prin casa cu diverse treburi), se gaseau carasi fara voal, galbeni sau rosii. Daca stie cineva unde s-ar putea gasi, rog postati ( nu din cei japonezi, pentru bazinele mari).Multumesc.
[Email]
razvan
Membru banat

IP:

@star... sau ia masuri sa-ti mearga plantele bine.. in general "ventuzeii" nu rontzaie decit plantele "bolnave" si doar daca le e foame de le tremura solzii de pe tirtitza, ataca plantele sanatoase..

poate ti se pare ciudat sa bagi "zarzavat" in acvariu, dar te asigur ca o felie de castravete sau de morcov, va face furori ( nu furouri ;) ) printre vegetarieni si mai ales melci.
cristal
Junior member
[Avatar]

IP:

razvan wrote:poate ti se pare ciudat sa bagi "zarzavat" in acvariu, dar te asigur ca o felie de castravete sau de morcov, va face furori ( nu furouri ;) ) printre vegetarieni si mai ales melci.

Mie mi s-a parut cam ciudat, dar am descoperit ca o felie de castravete transforma acvariul meu intr-o chestie tare palpitanta. Am 3 ancistrusi, unul mai mare si 2 mai mititei. La prima felie de castravete ancistrusul mare statea cu burta pe felie si si-o pazea strasnic, in timp ce gasca de molly aliata cu bettanele incercau sa smulga cate o bucatica. Ceilalti 2 ancistrusi nu au apucat nici macar sa se apropie, erau haituiti imediat ce erau reperati prin zona. Dupa vreo ora ramasese doar coaja verde pe care am reperat-o cu mare greutate sub buturuga.

A doua oara m-am gandit sa le pun 2 felii ... sa apuce si ancistrusii mici. A fost insa si mai palpitant. Ancistrusul mare a fost teribil de ocupat sa pazeasca ambele felii. Fugea de la una la alta, fugarea toti pestii ... zburau frunze prin acvariu, totul intr-un nor de nisip :-)

In urma experientei de mai sus, am ajuns la concluzia ca nu am suficiente alge in acvariu ... mai trebuie lucrat aici
[Yahoo!]
eek!
Junior member
[Avatar]

IP:

Morcovi si castraveti felii subtiri de tot sau mai bine tocate marunt?
Merge sa le includ in dieta zilnica asa ceva pe langa hrana Tetra Min ?
attilio
Member
[Avatar]

IP:

Nu trebuie sa le toci sau sa le tai subtiri. Pur si simplu il tai pe din doua si il bagi in acvariu. In 2 - 3 zile nu mai ramane urma de morcov.

ala mic ...
[Yahoo!]
cristal
Junior member
[Avatar]

IP:

eek! wrote:Morcovi si castraveti felii subtiri de tot sau mai bine tocate marunt?

Eu le-am dat felii ... cam de 3-4 mm grosime. Cu morcovii nu am avut asa de mare succes. Ancistrusii mananca de pe fund, nu stiu cum o sa le dai feliile tocate marunt. Doar daca reusesti sa le prinzi cu un elastic de un bolovan. :-)
[Yahoo!]
attilio
Member
[Avatar]

IP:

Morcovul se duce la fund fara sa-l prinzi de ceva. Uitativa la pozele mele, in una se vede un morcov in coltul dreapta si uncastravete in mijloc(ma rog, ce a mai ramas din el).Castravetele e mult mai gustos, dispare imediat .

ala mic ...
[Yahoo!]
Kreator
Member
[Avatar]

IP:

razvan wrote: ... as putea sa divaghez putin si sa intreb "lumea" daca-si mai aduce aminte de termenii:
alimentara, librarie, cofetarie, mercerie, circiuma, birt, bodega, mastica, fernet, vermut mamaia..

MAT, tutungerie, halva, rahat, cafea la nisip, alvitza, braga ... doamne ce vremuri frumoase si linistite erau ...

<<-->>

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: