[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cateva intrebari despre tratamentul cu jbl punktol.  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
big M
Junior member
[Avatar]

IP:

In primul rand doresc sa m cer scuze pentru noul topic facut dar problema cu gris persista iar pe celalalt topic parca s a invechit si nu l mai vizioneaza nimeni.Dupa aproape 2 saptamani de "tratament" cu temperatura ridicata la 30 de grade si nici un rezultat am cumparat jbl punktol.As dori sa stiu daca decicleaza in vreun fel acvariul sau daca plantele vor fii afectate de tratament.Am si vreo 5 otto si 4 panda cory care din cate stiu eu sunt mai sensibili la anumite tratamente.Vor fi afectati?Acestia si SAE nu par afectati de boala.Doar cardinalii si rummy nose tetra au puncte pe ei.Am si rcs si as dori sa stiu daca vor muri daca aplic tratamentul cu punktol.Ce ar trebui sa fac si cum sa realizez tratamentul.Sfatuitima va rog findca nu vreau sa ma pripesc si sa fac vreo prostie care s o regret .

This message was edited 3 times. Last update was at 05/04/2011 21:53:31

big M
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu stie nimeni?
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

am citit cele 2 postari ale tale referitor la gris,
ai urmat intocmai tratamentulclasica care de obicei da randamente din prima postare, sa inteleg ca nu e OK?!
da JBL Punktol este indicat si nu are repercusiuni asupra crevetilor dinc cite stiu,am folosit, dar daca mergi pe punktol si chiar este vb de gris, cresti aerarea la maxim, opresti fertilizare plantelor,
dar totusi as vrea sa vad poze cu pestii, sa vedem daca intra-adevar este gris!

fostul user ozy
[WWW]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

De care JBL punktol este vorba? Am vazut ca sunt 3 feluri: JBL Punktol FORTE - detalii aici, JBL Punktol ULTRA FORTE - detalii aici si JBL Punktol ULTRA - detalii aici.

Citeste prospectele cu atentie!
big M
Junior member
[Avatar]

IP:

Am zis fie ce o fi si am pus jbl punktol in acvariu de miercuri .Apropo este jbl punktol ultra la 100 ml.Temperatura am lasato la 30 grade si am aplicat tratamentul.La 90 litri ai acvariului am pus aproape 10 ml de solutie.Ma cam speriat putin findca vreo 15 minute era toata apa intunecata si nu se mai vedea nimic dar in scurt timp a trecut. Pestii dau semne de insanatosire.Nu mai stau ascunsi si doar 2 sau 3 rummy nose tetra mai au cateva puncte pe codita.Crevetii par si ei inregula si nu am vazut niciunul mort.Ma ingrijoreaza plantele care dau semne de oboseala de la caldura, lipsa de co2 si fertilizanti.Acum intrebarea este cat i mai tin in tratament?

trandafir
Junior member

IP:

Si eu am folosit tot Jbl Punktol Ultra si dupa doar doua dozari(a doua dozare la 5 zile dupa prima) am scapat de gris fara nici un mort.
big M
Junior member
[Avatar]

IP:

Si cat timp ai tinut tratamenul?
trandafir
Junior member

IP:

Nu stiu daca mai e nevoie sa-ti raspund, ar trebui ca pana acum sa fi trecut deja boala. Pai dupa cum ti-am spus eu nu am pus decat de doua ori punktol in apa la interval de 5 zile intre doze, am dat pompa de aer la maxim si am scapat rapid de gris. De cand am depistat boala si pana a disparut a durat cam o saptamana, poate o saptamana si 2-3 zile.
Bafta in tratarea pestilor si ape limpezi.
big M
Junior member
[Avatar]

IP:

Se pare ca am rezolvat problema.Nici un peste nu mai are puncte .O sa scad treptat temperatura si o sa bag carbune activ .Sper ca totul sa revina la normal de acum incolo.
lisandram
Member
[Avatar]

IP:

trandafir wrote:Nu stiu daca mai e nevoie sa-ti raspund, ar trebui ca pana acum sa fi trecut deja boala. Pai dupa cum ti-am spus eu nu am pus decat de doua ori punktol in apa la interval de 5 zile intre doze, am dat pompa de aer la maxim si am scapat rapid de gris. De cand am depistat boala si pana a disparut a durat cam o saptamana, poate o saptamana si 2-3 zile.
Bafta in tratarea pestilor si ape limpezi.

salut! ai mai facut vreun schimb de apa intre dozari?
[Yahoo!]
trandafir
Junior member

IP:

Sincer, nu am ami facut schimb de apa, si pentru ca incalzitorul se stricase cu putin timp in urma nici nu le-am crescut temperatura, la mine a functionat doar cu aerare maxima si Punktol.

This message was edited 1 time. Last update was at 26/05/2011 09:21:02

lisandram
Member
[Avatar]

IP:

am inteles! eu am folosit prima oara verde de malachit+albastru de metil, am ridicat temp la 29 si aerare puternica, dupa 2 zile nu mai avea nici un peste gris, am facut schimbul de apa, am redus aerarea si temp si au facut iar (de aceasta data doar neonii) am crescut iar temp si aerarea si am bagat punktol. dupa 1-2 zile au scapat de gris si nu am mai schimbat apa, doar am redus aerarea si temp la 26-27. acum, dupa 1 sapt am gasit cativa neoni cu 2-3 bobite de gris, de data aceasta cred ca am sa respect schema de tratament din prospect adica bag punktol in 1 zi, a 3 zi schmb 30% din apa, si bag punktol si in a 5-a zi acelasi lucru si am sa cresc temp si aerarea. sper sa dea roade
[Yahoo!]
silb_ro
Junior member

IP:

Salut, acum doua zile mi-au atras atentia doi sau trei pesti din acvariu care se "scarpinau" de substrat si plante. I-am luat la studiat cu atentie si am obs ca majoritatea pestilor din acvariu au pe ei gris - puncte mici de culoare alba. Sunt cam doua - trei (maxim cinci) puncte pe fiecare peste. Nu sunt apatici, mananca si sunt foarte activi - mai putin betta care sta ascuns dar vine la mancare.
Am un acvariu de 300l in care am xipho, neoni, ceva sanitari, un betta, doi melci si multe plante. Nu am incalzitor, dar temperatura este la 27C - conform termometrului JBL cu mercur din interiorul acvariului.
Astazi am pus prima doza de punktol, dar am o mare nelamurire: conform prospectului nu ar trebui sa mai hranesc pestii primele 3 zile. Mi se pare o perioada prea mare si ma gandesc ca nu as face decat sa ii "slabesc"...
Are cineva idee care este logica ?
Multumesc anticipat!

This message was edited 1 time. Last update was at 17/10/2016 21:29:23

Iliescu Mihai Ulmis
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut. Nu ii vei slabi deloc. Pestii pot sta nemancati perioade lungi de timp. Crezi ca in salbaticie ii hraneste cineva zi de zi regulat ? Eu i-am lasat pe ai mei 6 zile fara mancare si cand m-am intors din concediu nu mi s-a parut sa fi slabit vreunul. Fa tratamentul dupa prospect si respecta ce scriu "prostii" aia care au creat medicamentul!

http://img.plici.ro/album/B3 http://img.plici.ro/album/Fc https://youtu.be/2Rl_AQf9eh8 https://youtu.be/N_-ONSnrZ-M
Radu_B
Membru de baza
[Avatar]

IP:

@silb_ro: Doua lucruri:

1. Verifica termometrul ala. 27 grade e cam greu pe frigul asta. O schimbare rapida a temperaturii este unul din cauzele aparitiei grisului.
2. Respecta perioada tratamentului cu Punktol. Grisul are niste cicluri de viata si chiar daca pestii nu mai au puncte pe ei asta nu inseamna ca sunt tratati.
silb_ro
Junior member

IP:

Salut,

@Iliescu Mihai Ulmis - stiu ca medicamentul nu este facut de niste "prosti", dar eram curios care este explicatia

@Radu_B - si in momentul de fata arata 27C, in camera sunt 25C conform termostatului de ambient. Acvariul este un Eheim cu capac de fabrica si are doua neoane de 38W fiecare care emana ceva caldura.
Termometrul il am de o saptamana cumparat de nou - nu exclud sa aiba totusi o problema. O sa caut altul ca sa pot compara.
Este a doua zi de tratament, nu au primit nimic de mancare conform instructiunilor Toti pestii par ok (inclusiv melcii) si au mai disparut din puncte. Maine schimb 50% din apa prin sifonarea substratului si pun a doua doza.
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Chestia aia cu lipsa hranei apare pe toate prospectele de medicamente. Nu in toate cazurile are si logica, ci doar in cazul tratamentelor care decicleaza. Eu i-am hranit normal pe ai mei cand au avut gris.
Termometrele sunt cu cantec. Eu am 3 si fiecare indica altceva.

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
silb_ro
Junior member

IP:

Faye wrote:Chestia aia cu lipsa hranei apare pe toate prospectele de medicamente. Nu in toate cazurile are si logica, ci doar in cazul tratamentelor care decicleaza. Eu i-am hranit normal pe ai mei cand au avut gris.
Termometrele sunt cu cantec. Eu am 3 si fiecare indica altceva.

Tot punktol ai folosit pt tratament ? Pt termometre - varianta digitala o fi mai ok ?
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Punktol, costapur, verde de malachit, sunt toate aceeasi substanta activa, sub denumiri diferite. Ideea e ca nu decicleaza, deci nu prea are logica recomandarea sa tii pestii nemancati.

Despre termometre ce sa zic? Am si unul electronic, dar pentru ca indica valori diferite fiecare, nu stiu care sau daca e vreunul corect.

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
silb_ro
Junior member

IP:

Dupa cate am inteles produsele pt conditionarea apei pot diminua efectul tratamentului. Conform instructiunilor, maine ar trebuie sa schimb 50% din apa. In mod normal folosesc AquaSafe pt apa "proaspata" inainte de a o pune in acvariu.

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: