[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cateva intrebari despre tratamentul cu jbl punktol.  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Aici nu ma bag, nu folosesc conditioneri, nu stiu ce efect au asupra tratamentului. Carbunele activ, daca ai, trebuie scos.

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
silb_ro
Junior member

IP:

Am pus si a doua doza dupa ce am schimbat 50% din cantitatea de apa. Am folosit Aquasafe pt conditionarea apei - nu am unde sa insir prin casa 10 galeti cu apa ca sa rezolv treaba natural si nici nu ma risc sa pun direct de la robinet.
Pana acum totul ok.

Nu am filtrare chimica. Momentan doar filtru intern si urmeaza sa investesc in cel extern.

Pana acum pestii si melcii sunt ok. Inca mai prezinta puncte albe. Nu i-am hranit deloc.
Radu_B
Membru de baza
[Avatar]

IP:

@silb_ro: Cum ai facut schimbul de apa? De la robinet direct in acvariu?
silb_ro
Junior member

IP:

Radu_B wrote:@silb_ro: Cum ai facut schimbul de apa? De la robinet direct in acvariu?

Salut,

Nu. Am o galeata de 10 litri "dedicata" pt acvariu. Intai scot apa in ea - ca sa pot masura cantitatea, dupa care pt fiecare galeata de apa "curata": pun in ea 10l apa de la robinet in care adaug Aquasafe si astept cam 10 min pana sa o pun in acvariu. Am grija ca apa din galeata sa fie cat mai apropiata ca temperatura de apa din acvariu - la inceput puneam apa rece si foloseam un incalzitor de acvariu de 150W ca sa o aduc cat mai apropape de temperatura din acvariu. Acum am ceva experienta si reglez temperatura din robinet eventual mai verific cu un termometru.
silb_ro
Junior member

IP:

Astazi am schimbat din nou 50% din apa si am pus ce-a dea treia doza.
Toti pestii si melcii sunt ok, la prima vedere niciunul nu mai prezinta pete.

This message was edited 1 time. Last update was at 21/10/2016 20:54:07

silb_ro
Junior member

IP:

Ieri am mai pus o doza. Din pacate astazi mi-au murit 4 neoni. Pe rand, primul l-am gasit de dimineata si trei in cursul zilei de astazi. Restul pestilor sunt ok.
Neonii sunt cei mai recenti pesti din acvariu, au cam doua saptamani. Banuiesc ca ei sunt cei care au adus boala.
I-am cumparat de la Hornbach (ca si restul pestilor). A doua zi dupa ce am sesizat punctele m-am dus la Hornbach si m-am uitat cu atentil in acvariul cu neoni si cativa aveau puncte pe ei...
Ieri am pus doza de Punktol fara sa mai schimb jumatate din apa.

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: