[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Start-up AndreiPro  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

AndreiPro wrote:
Deci: am bomba si am si pompa de aer. Ce sa fac, sa reduc volumul de aer pe timpul zilei si sa las bomba, iar noaptea sa cresc volumul de aer si sa scot furtunul de la bomba?

Am inteles corect?

Ai primit un raspuns mai mult decat suficient din partea colegului Alber tine cont de ce zice, ca are mare dreptate
AndreiPro
Member

IP:

Deci am dat banii degeaba si pe pompa de aer ... cea mai silentioasa zice-se ... cumparati?

In alta ordine de idei: pana acum cateva zile, fara bomba, lumina ardea intre 09:00-14:00 .... 16:00-21:00.
Acum am setat-o 12:00 - 22:00. e OK

This message was edited 1 time. Last update was at 16/11/2010 18:05:21

[Yahoo!]
AndreiPro
Member

IP:

Inca o intrebare: furtunul de CO2 rebuie lasat la fundul acvariului? Aseara l-am legat de o piatra sa stea.
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Pompa de aer este buna, stai linistit. O poti folosi la vreun black uot sau intr-un acvariu de carantina sau tratament. Si nu-ti face griji, nu esti nici primul nici ultimul care cumpara lucruri cu care nu are ce face
In privinta CO2-ului, da, difuzorul trebuie sa fie cat mai jos, pentru a se dizolva gazul mai bine.

This message was edited 1 time. Last update was at 16/11/2010 20:11:49

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
AndreiPro
Member

IP:

Aseara si chiar si azi dimineata, emisia de CO2 era la fel: multe bule de-odata ca la un filtru de aer.....
[Yahoo!]
AndreiPro
Member

IP:

Este absolut necesar robinet, sau il las sa se domoleasca singur?
[Yahoo!]
AndreiPro
Member

IP:

Observ ca emisia de CO2 s-a mai domolit. Daca pana acum era una continua, acum este la intervale de 1-2 secunde, dar tot in abundentza(ca un jet de sifon). O sa continui asa.
[Yahoo!]
klauss74
Member
[Avatar]

IP:

AndreiPro wrote:Observ ca emisia de CO2 s-a mai domolit. Daca pana acum era una continua, acum este la intervale de 1-2 secunde, dar tot in abundentza(ca un jet de sifon). O sa continui asa.

te sfatuiesc totusi sa pui un robinet , pentru a nu avea surprize neplacute, mai ales noaptea cand nu poti sa-l monitorizezi

faNfaN
[WWW] [Yahoo!]
AndreiPro
Member

IP:

Pai nici ziua nu il pot monitoriza, pentru ca sunt la birou OK. Am inteles ideea.
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Am o nelamurire. Un numarator de bule ai pus? Ca sa stim despre ce bule vorbim?

[Email] [Yahoo!]
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

Mare atentie la robinet sa nu creasca presiunea in bomba ca ai probleme,eu aveam montat pe furtunul de co2 un teu si pe un brat al teului am pus un robinet simplu de ala din plastic.La inceput cand bomba genera prea mult co2 lasam putin deschis robinetul si o parte din co2 se evacua in aer,cand bomba se mai domolea inchideam de tot robinetul...faci cum vrei asta e doar un sfat.
Daca nu vrei co2 noaptea poti sa reschizi putin robinetul si astfel reduci co2.

This message was edited 1 time. Last update was at 18/11/2010 13:38:36

[Yahoo!]
AndreiPro
Member

IP:

Avand in vedere ca sunt incepator, si genul de om care pana nu se frige nu crede, voi experimenta ce se intampla daca il las asa. Oricum, multumesc pentru sfaturi. Pentru mine este important ca am facut pasul cu bomba. Urmatorul va fi o instalatie.
Ma bucura faptul ca de 2 zile de cand am pus bomba, apa este CRISTAL cum n-am mai avut-o pana acum. Ma duce cu gandul ca motivul principal ar fi CO2-ul si reducerea oxigenului.

Mentin pentru moment in permanenta CO2 si in permanenta oxigen la volum mic. Ma gandesc, ca daca merg constant in paralel, nu mai apar variatiile de PH de care se vorbea mai sus. Intr-un cuvant .... INCERC
[Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

incearca sa faci si un test de co2 acum, si unul dupa o saptamana. 20 % vei observa ca va ramane la fel 30 % vei avea fluxatii de ph (datorita faptului ca noaptea functioneaza in acelasi mod, doar ca lumina e stinsa si plantele produc co2 si nu o2) % 50 % probabil va fi risipa si ph va creste in loc sa scada.

Oricum icnearca, de asta zic sa faci si cateva teste de co2 inainte
AndreiPro
Member

IP:

Intr-adevar nu luasem in calcul faptul ca noaptea lumina e stinsa... ma gandesc atunci sa compensez noaptea prin cresterea usoara a debitului de O2 hmmmm
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Nu o lua in nume de rau, dar iti dau un sfat universal valabil. Nu mai face incercari atunci cand ti se ofera solutii viabile, testate si pe baza carora se lucreaza. Te asigur ca nu esti primul care incearca. Inainte de a se ajunge la astfel de solutii, au fost facute cu siguranta mii de incercari. Personal ma bucur atunci cand mi se ofera o solutie, iar eu nu mai sunt nevoit nici macar sa recunosc faptul ca am dat-o in bara. Si mai ales nu face incercari atunci cand e vorba de vietuitoare. Bine, acum nu le ai, dar mai tarziu...
Hai sa-ti mai argumentez un pic. Cum crezi tu ca vei putea regla atat emisia de CO2 cat si oe cea de O2, atata vreme cat in acvariu vei avea o variabila...constanta. Stii care este aia? Cantitatea de plante din acvariu. Care nu va fi constanta niciodata. Vor creste, vei tunde, vei replanta. Cum vei stii tu cand si cat sa dai gaz si de care? Vei sta sa faci teste si tabele peste tabele? Te asigur ca nu.

[Email] [Yahoo!]
AndreiPro
Member

IP:

OK.

Atunci concluzia ar fi urmatoarea:
- scot de tot filtrul de aer si bomba o las in functiune doar ziua?
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Daca nu ai inca pesti, poti lasa CO2-ul si noaptea, ca sa nu te chinui. Intre timp, faci teste de Ph seara si dimineata ca sa vezi ce variatii ai. Apoi mai vorbim.

[Email] [Yahoo!]
AndreiPro
Member

IP:

Dar am pesti: pesti: 5 zebre, 5 neoni, o gupy, 2 scalari, 2 moly, 2 sanitari si 3 platy ......... de o luna si jumatate.
[Yahoo!]
AndreiPro
Member

IP:

up-date
[Thumb - IMG00196-20101117-1915.jpg]

[Thumb - IMG00195-20101117-1914 00000.jpg]

[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

AndreiPro wrote:Dar am pesti: pesti: 5 zebre, 5 neoni, o gupy, 2 scalari, 2 moly, 2 sanitari si 3 platy ......... de o luna si jumatate.

Ups. Am uitat. De fapt cred ca ti-am confundat acvariul cu al altui coleg.
Lasa deocamdata CO2-ul doar ziua, pe perioada iluminarii. Apoi, cand se vor inmulti plantele mai vedem daca il poti lasa si noaptea.
Sau aplici varianta mai obositoare. Stii care este aia? Stai o noapte si pazesti pestii. Daca vezi ca dau semne de soc de Ph, opresti imediat admisia de CO2 si cresti putin aerarea, printr-o valurire mai puternica a suprafetei apei.
Si desigur, teste de Ph.

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: