[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Filtre Externe Eheim  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Merci de info
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Pai daca acea teava are capac inseamna ca prin ea nu circula apa, ceea ce inseamna ca nu afecteaza debitul filtrului, deci nu ma intereseaza sa o curat vreodata.

Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Ba circula apa. Mai jos ai o sectiune prin capac ca sa intelegi cum sta treaba pe cele doua cai - aspiratie si refulare. Mai mult pe cea de care vorbim are o supapa si nu se poate interveni de sus...
[Thumb - Drawing1.jpg]

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Aha. am inteles, merci

skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut , ptr cei carora li se fisureaza rotorul de la filtrele externe Eheim , incerc sa ajut cu o informatie . Al meu facea galagie de cateva zile , dupa ce am curatat rotorul facea si mai urat , il auzeam din camera de langa , nu puteai sa dormi noaptea de zgomot ) . fara glume . Am descoperit ca rotorul era fisurat , vezi poza atasata , pe langa aceasta treaba am obs ca si debitul era foarte redus la output. Axul rotorului era ok , si "garniturile" sa le zic asa care tin axul erau ok . Am schimbat rotorul si acum functioneaza ok .

Sincer nu stiu din ce cauza s-a fisurat , nu am nisip in acvariu . Am JBL Manado .

Numai bine
[Thumb - 111111111.jpg]

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Nu stiu ce sa zic, pare mai curand "zgariat", decat "fisurat". Oricum, bine ca ai rezolvat problema!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Este o fisura tipica de imbatranire la caldura. Curatarea mai deasa a filtrului (macar a rotorului si a ultimului compartiment) va duce la o incarcare mai mica a motorului si deci o temperatura mai mica a rotorului in functionare.
Zgomotul provine din descentrarea rotorului (in zona fisurata materialul a "inflorit" si daca masori diametrul vei constata ca este un pic mai mare).

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut , am un acvariu de 120 L brut si un filtru Eheim 2222 . Acesta o sa-l fac cadou unui prieten .
Ma gandeam sa-mi achizitionez unul din gama Ecco pro , EHEIM ecco pro 130 sau 200 . Intrebarea mea este daca stiti careva care este diferenta intre gama Ecco pro si Professional I (sau Experience , asa se numeste mai nou gama Profesional I ) . Ma refer la diferente de calitate materiale , functionalitate , disponibilitate piese de schimb de exemplu rotor , ax ....etc . Bugetul in care vreau sa ma incadrez este aprox 550 RON .
Diferenta intre EHEIM ecco pro 130 si 200 este debitul si dimensiunea canistrei . Credeti ca 130 este prea mic ptr acvariul meu sau ca 200 este prea mare ?

Astept pareri , critici .

Multumesc
silviu.rdk
Member
[Avatar]

IP:

Eu am la un bazin 126l brut, un EccoPro 300 si un 2126.
Ca si piese de schimb, la Eheim sunt oricum disponibile. Observatia este ca la modelele mele, de ex, rotoarele sunt la fel.
Ca si calitate, din orice punct de vedere, mi se pare net superior 2126. Asta ma face sa cred ca o alegere mai buna ar fi pt tine, Experience.

[Email]
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut , m-am hotarat , o sa incerc Experience 150 , l-am comandat deja .

Am o rugaminte , are cineva o poza cu un burete pe post de prefiltru pus pe intake-ul de la filtru ? Ma refer la pozitionare buretelui si/sau textura buretelui .

Merci
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Iei o bucata de burete si scobesti in ea... teava de la filtru trebuie sa intre asa cum intra degetul in degetar. Burete cu pori deschisi, mari.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut , aveti idee din ce cauza ar putea scadea debitul la un filtru extern cu aprox 10-15 % (cam atat cred eu ca e diferenta , vizual vorbind , asa vad pe output daca il scot pe suprafata apei) chiar daca e curatat complet inauntru si are aproape o luna , este vorba despre eheim experience 150 , cam aceleasi simptome le are si eheim 2222 . Rotorul nu pare sa aibe nimic .

Merci
Koh-i-Noor
Membru de baza
[Avatar]

IP:

2 posturi mai sus ai spus ceva de un prefiltru pe care l-ai pus. Banuiesc ca l-ai luat in calcul cand ai pus intrebarea cu motivul scaderii debitului?

si 10-15% e foarte putin pentru a putea fi observat "ochiometric" as zice.. dar poate gresesc

de regula colmatarea furtunelor scade putin debitul
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut , cu sau fara "prefiltru" sau buretele acela nu se vede nici o diferenta de debit . Buretele are porii foarte mari , nu are cum sa influeneteze intake-ul , dar cand se infunda/murdareste buretele este normal sa scada debitul .Nu intreb lucruri absurde )) .

De aceea intrebam daca din experienta cineva s-a mai confruntat cu aceasta problema la filtrele Eheim

This message was edited 1 time. Last update was at 25/02/2014 21:06:10

Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

la toate filtrele externe, curatarea furtunurilor imbunatateste debitul, uneori semnificativ (sigur, daca sunt murdare)
stiu ca nu pare intuitiv, nici eu nu am crezut pana nu le-am curatat si mi-a crescut debitul cu 50%, pe masurate
deci poate sunt furtunurile, zic si eu.

skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Am pus perlon nou , am curatat rotorul , care nu era murdar ) , am curatat canistra , buretii , tot , mai putin tevile , care se vede clar ca au depuneri . I-am dat drumul chiar si fara perlon , la fel , tot debit scazut . Ideea e ca se vede diferenta de debit intre cum mergea in primele zile si cum merge dupa 4-5 saptamani . Nu face zgomot , nu baraie , nu trage aer . Cum zicea si Koala mai sus cateva posturi , se vede clar diferenta intre starea initiala si cea de acuma , mult mai scazuta .
Poate sa confirme cineva ca scaderea debitului este posibila si din cauza depunerilor pe furtune ?

Merci
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Da. Pe furtune se depune destul de multa mizerie. Poate la o privire sumara nu ti se pare cine stie ce, dar conteaza foarte mult in momentul in care ne gandim la debit. Desfa furtunurile, curata-le si vei vedea diferenta.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Mihai Boldor
Member
[Avatar]

IP:

La furtunele 12/16 se simte foarte tare daca se colmateaza chiar si cu un film care noua ne pare foarte subsire. Asa cum a zis si Alber daca cureti furtunele chiar si fara sa desfaci filtru o sa vezi diferenta.
[Email]
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Salutare , o intrebare scurta daca nu deranjeaza , cam la cat timp va curatati furtunele la filtrele externe , stiu ca depinde de marimea lor , debit , volumul acvariului ....etc , doresc sa stiu asa in medie .

Am eu o problema cred , observ ca la 2 saptamani trebuie sa le curat , am depuneri mari pe ele dupa 2 saptamani .
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

eu le curat cam la 4-5 lluni, si asta de vreo 2 ani. inainte le curatam 1 data pe an cel mult,
2 saptamani e foarte des, dupa mine.

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: