Author |
Message |
dalilla
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/10/2010 09:57:57
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
dalilla
Junior member
IP:
|
As avea si eu nevoie de un pic de ajutor, daca imi poate da cineva niste sfaturi.
Am un acvariu de 50 l. Nu prea ma pricep la echopamente dar o sa incerc sa descriu un pic. Am un Filtru Halea BT 400 cu ajutorul caruia fac si aerisirea (cu furtunas si robinet din acela), apa e intre 26-27 de grade (asa mi s-a recomandat), substrat din comert (pietris colorat, 2-3 mm). Apa este incalzita, filtrata si aerata in permanenta. Nu am plante naturale. Dupa ce am lasat acvariul la ciclat o saptamana, acum 2 zile mi-am cumparat 12 pestisori (4 zebre, dintre care 2 rosii si 2 albastre), 4 gupi, 2 xipho, 2 mulinezi, 2 sanitari. Problema este ca dimineata mi-am gasit una dintre zebre si mulinezii morti. Remarc acum ca si 2 guppy stau cam stingheri pe la filtru, pe el chiar. Nu inteleg ce se intampla. Ii hranesc cu granule de la Tetra, luate la fel la recomandarea celor din magazin. Cred ca am luat pesti bolnavi..cel mai probabil. Problema este ca nu stiu ce sa fac sa nu mai moara si restul..Va rog ajutati-ma..sa pun verde de malachit sau sare? Nu au gris sau vreo boala vizibila. Stiu ca trebuia sa-i introduc treptat in acvariu dar nu am facut asa din pacate. Daca aveti vreo sugestie, astept... Multumesc frumos!
|
|
 |
kmol
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/10/2010 10:11:44
|
kmol
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/b9cfe8b6042cf759dc4c0cccb27a6737.jpg)
IP:
|
Imi este greu sa cred ca acvariul este ciclat intr-o saptamana. Lipsa plantelor naturale este o greseala mare. Acestea puteau consuma o parte din substantele care altfel se acumuleaza in apa. Schimburi de apa ? Ai facut cumva teste apei din bazin ?
|
Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini. |
|
 |
dalilla
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/10/2010 10:18:37
|
dalilla
Junior member
IP:
|
Nu am facut nici un schimb de apa pentru ca am pestii de 2 zile. Nici teste de apa...Nu am pus plante naturale pentru ca stiu ca e dificil sa le prinzi, trebuie sa ai in substrat nisip iar eu nu am...am incercat si alta data sa prind plante si nu am reusit..Nu exista substante in comert care sa realizeze un echilibru in apa? Mi s-a spus ca ciclarea se cam face in 7-10 zile..e posibil sa nu fie ok apa..da nush ce sa fac acum..
|
|
 |
ThePhotographer.ro
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/10/2010 10:41:27
|
ThePhotographer.ro
Junior member
IP:
|
Probabil apa e de vina, probabil pestii erau deja atinsi de ceva...
Nu stiu daca ai timp de asa ceva dar uite, vezi si experienta mea foarte recenta:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/12703.page
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/12771.page
Ti-am dat si PM
|
|
 |
dalilla
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/10/2010 10:52:13
|
dalilla
Junior member
IP:
|
Mersi frumos, chiar frumos acvariul tau. Probabil k o sa ma duc la magazinul de unde i-am luat sa vad ce pot face, ce pot pune in apa sa mai realizez cat de cat un echilibru in apa..Mersi inca o data.
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/10/2010 11:01:02
|
Dolly
Dust in the wind
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a34bacf839b923770b2c360eefa26748.jpg)
IP:
|
De Ciclul azotului ai auzit? Ghidul acvaristilor incepatori l-ai citit? Presupun ca NU. Si acum mirarea pe tine cit casa ca iti mor pestii. Citeste cele doua articole si vei intelege de ce. Ca acum degeaba plingi si te inscrii rerede pe un forum in speranta ca asta iti va vindeca pestii. Ei bine, lucrurile nu stau chiar asa. Daca nu citesti si nu te informezi, nu vei avea niciodata un acvariu cit de cit decent.
Sfat prietenesc - nu mai pleca urechea la ce iti spun vinzatorii din pet-shop-uri. Interesul lor e sa vinda marfa.
Si te rog sa treci de urgenta pe la rubrica Despre noi, sa te prezinti si sa iti treci locatia in My Profile.
|
|
 |
booghibooghi
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/10/2010 11:20:37
|
booghibooghi
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/fdbe012e2e11314b96402b32c0df26b7.jpg)
IP:
|
Pacat de pestisori,dar ciclarea acvariului se face in vreo 3-4 saptamani,din propria mea experienta si orice peste pe care il aduci acasa din alta parte trebuie sa i se faca climatizarea,daca de unde ai cumparat pestii apa avea doar 22 de grade iar la tine sunt 26-27 nu crezi ca e cam brusca trecerea ?
|
|
 |
dalilla
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/10/2010 11:32:28
|
dalilla
Junior member
IP:
|
Dolly, ma gasesti acumn sper..m-am simtit mai rau ca la scoala..stai linistit, vin de pe lumea asta, Bucuresti.
Le-am facut acomodarea pestilor si chiar ma uitasem in acvariile lor, temperaturile lor sunt tot asa de ridicate, mai ales ca e si in interesul lor sa nu li se imbolnaveasca pestii.
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/10/2010 11:39:59
|
Dolly
Dust in the wind
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a34bacf839b923770b2c360eefa26748.jpg)
IP:
|
dalilla wrote:..stai linistit, vin de pe lumea asta, Bucuresti.
Nici prin cap nu-mi trecea ca vii dupa lumea cealalta.  Dar e firesc sa te prezinti cind esti pentru prima oara intr-o comunitate, nu?  Nu se stie de ce mai ai nevoie si te putem indruma mai usor - este tot pentru binele tau, la urma, urmei.
Cite despre "smotoceala" pe care ti-am dat-o mai devreme...o sa-ti prinda bine, ai sa vezi. Nu era cu rautate.  Citeste cu mare atentie articolele si unde ai nelamuriri, intreaba fara frica.
|
|
 |
|