mi-ai luato inainte hehe...ieri am vazut articolul si am postat acolo singurul coment ),numai ca astazi nu am avut cand sa postez :p
felicitari la patrat si iti multumesc ca prin intermediu tau tara noastra mai ``are cu ce`` se lauda
IP:
Felicitari! Le meriti din plin!
Ca paranteza, nu m am gandit niciodata ca un acvariu ar putea exista fara plante, doar cu pietre insa de ceva vreme incoace am in cap bolovani plini de alge verzi, nisip alb si 2 grupuri galben albastre
Banuiesc ca vrei acei Tanganiykani, dar nu in acelasi bazin...Enantiopus(Kilesa e doar denumirea locatiei de unde a fost prins exemplarul respectiv,adica o alta varietate ...inca nedescrisa de oamenii de stiinta...) in acelasi bazin cu Cyathopharynx necesita un bazin cu o suprafata nisipoasa de la mare la foarte mare...in nici un caz nu au ce sa caute acolo Brevis(shell dwellers care ocupa aceeiasi nisa,dar la o alta adancime a lacului, si au dimensiuni foarte mici) iar Calvus e un peste frumos dar care iar spun ...nu are ce sa caute in poza...lui ii place mai mult printre pietre.Sa nu ma intelegi gresit dar biotopul de Tanganyika necesita foarte multa atentie si documentare...din aceasta cauza nici lumea nu se prea inghesuie in a-l avea..incercari sunt multe..abandonuri destule...pestii in schimb sunt minunati...multa bafta...
IP:
pomi wrote:
Scufundari in acvariu la mine se fac doar gol-pusca, filmat si postat pe youtube, deci nu cred ca te risti
Daca te risti sa te bagi in acvariu gol-pusca....cred ca o sa risti sa ramai fara pusca La cat de curiosi sunt aceii si la cat de teritoriali sunt kingsizeii Deci...cand faci filmarea?
De curand, acvariul a implinit 1 an de la prima umplere, prima piatra pusa, prima mana de nisip aruncata, primul peste inotand vesel....
Mi-aduc si acum aminte cum am ajuns eu de la munte intr-o seara de Duminica pe la ora 19, carand pietroaie cu liftul si cum am stat eu pana la 3-4 dimineata sa amenajez acvariul. Evident la 6:30 suna ceasul, ma chinuiam sa ma trezesc, ca sa ma barbieresc si sa plec spre servici, dar nu am reusit si mi-am luat liber in ziua respectiva Am dormit bustean pana pe la pranz, iar cand m-am trezit aveam un singur gand: sa pozez si sa filmez acvariul. Ca sa pot sa fac asta, am rascolit prin sifoniere dupa niste paturi groase, ca sa acopar ferestrele, caci altfel nu se vedea nimic, doar reflexia mea in geamul acvariului. Pentru nostalgici, filmarea respectiva este cea de mai jos:
Dupa niste discutii cu alti colegi acvaristi, am ajuns la concluzia ca bagasem prea putine pietre in "ditamai" acvariul, asa ca am coborat in gradina blocului, ca sa mai aduc niste bolovani in casa, bolovani pe care ii carasem de la munte, dar renuntasem in prima faza la ei. Cu timpul au aparut si algele, pestii au mai crescut, s-au impuiat, am mai dat din ei si am mai si adaugat altii, ajungand in prezent sa am 4 specii in acvariu, totalizand vreo 50 de pesti, de diferite marimi. Undeva in vara trecuta am facut si o boacana, adica am spart axul rotorului de la filtrul FX5, acvariul mergand doar cu un Hydor Prime30 timp de 2 saptamani, pana mi-a venit piesa de schimb.
Nu pot sa inchei scurtul rezumat, fara sa pun un filmulet cu acvariul, asa cum arata azi, la 1 an si o luna de la setup.
IP:
Boss...vezi ca transformatorul care l-ai luat tu nu e bun. Ce ai luat tu acolo e un trafo pt voltaj
Trebuie sa ai un trafo care sa aiba amperajul constant.
O sa le cam arzi
P.S: am incercat si eu un moonlight la ai mei acum 2 ani si am realizat ca fac nopti albe si erau cam chiauni in timpul zile. Dupa o saptamana a zburat moonlightul
This message was edited 1 time. Last update was at 20/05/2011 08:23:02