[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu Malawi - 700 litri  XML
Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Author Message
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Sa fie primit!

Oricum, alt farmec are cand citesc in revista, decat versiunea asta electronica.

Ca sa atat lumea putin zic doar atat:

Mai am un singur dor - un Tanganyika de 4 metri, populat cu Foai, Calvus, Brevis, Kilesa......

Biotop Malawi || Biotop Amazon
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

mi-ai luato inainte hehe...ieri am vazut articolul si am postat acolo singurul coment ),numai ca astazi nu am avut cand sa postez :p
felicitari la patrat si iti multumesc ca prin intermediu tau tara noastra mai ``are cu ce`` se lauda
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Felicitari! Le meriti din plin!

Ca paranteza, nu m am gandit niciodata ca un acvariu ar putea exista fara plante, doar cu pietre insa de ceva vreme incoace am in cap bolovani plini de alge verzi, nisip alb si 2 grupuri galben albastre

fost cesrobis
ender67
Member

IP:

Cred ca deja s-a format o scoala romaneasca de acvaristica specializata in Malawi si pe linia cromatica "alb-verde-galben-albastru".
pesticu
Member
[Avatar]

IP:

pomi wrote:Mai am un singur dor - un Tanganyika de 4 metri, populat cu Foai, Calvus, Brevis, Kilesa......

....hai si niste blue zaire p-acolo
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

In nici un caz, pentru ca nu imi place comportamentul Frontoselor, gen Discus. Si nici nu imi plac pestii care fac cocoasa aia pe frunte.

scubu
Member
[Avatar]

IP:

felicitari...azi am deschis revista...frumos articol.Tanganiykani?....uimestene...daca te pot ajuta cu vre-un sfat...

.....
[Email] aim icon
scubu
Member
[Avatar]

IP:

Banuiesc ca vrei acei Tanganiykani, dar nu in acelasi bazin...Enantiopus(Kilesa e doar denumirea locatiei de unde a fost prins exemplarul respectiv,adica o alta varietate ...inca nedescrisa de oamenii de stiinta...) in acelasi bazin cu Cyathopharynx necesita un bazin cu o suprafata nisipoasa de la mare la foarte mare...in nici un caz nu au ce sa caute acolo Brevis(shell dwellers care ocupa aceeiasi nisa,dar la o alta adancime a lacului, si au dimensiuni foarte mici) iar Calvus e un peste frumos dar care iar spun ...nu are ce sa caute in poza...lui ii place mai mult printre pietre.Sa nu ma intelegi gresit dar biotopul de Tanganyika necesita foarte multa atentie si documentare...din aceasta cauza nici lumea nu se prea inghesuie in a-l avea..incercari sunt multe..abandonuri destule...pestii in schimb sunt minunati...multa bafta...

.....
[Email] aim icon
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Domnu Pomi, daca imi aduc costum de baie propriu, cat ma costa sedinta de scufundat? Am si tub de oxigen, masca etc

Serios acuma, e superb. La cat mai multe!

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
orio
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Stiti voi vorba aia: "Acvaristica, intre pasiune si manie "
Cred ca sunt multi pe forumul asta care tind catre grupul maniacilor

Ia ziceti baieti....cand a fostul ultima data cand ati dat 700 lei pe niste blugi? Dar pe un filtru?

Africanii mei la 3 luni , la 8 luni si la 10 luni . Si ceva poze.

Noul proiect de saratel....
[WWW] [Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Ce sunt aia blugi? Serios ca nu am auzit de specia asta....

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

MariusBistriteanul wrote:Ce sunt aia blugi? Serios ca nu am auzit de specia asta....

Si ce volum are pentru mediile de filtrare de costa atat?

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

@scubu

In postul meu am enumerat cateva din speciile care mi-ar placea din Tanganyika, asa la o scurta rasfoire prin poze.

Daca o sa am norocul sa mi se materializeze ideea de un acvariu de 4 metri, ma apuc de documentat inainte sa bag pestii. Mersi de sfaturi.

@MariusBistriteanul

Scufundari in acvariu la mine se fac doar gol-pusca, filmat si postat pe youtube, deci nu cred ca te risti

@orio

Blugi de 700 ron? Mai bine imi iau un filtru, vorba ta

orio
Membru de baza
[Avatar]

IP:

pomi wrote:
Scufundari in acvariu la mine se fac doar gol-pusca, filmat si postat pe youtube, deci nu cred ca te risti

Daca te risti sa te bagi in acvariu gol-pusca....cred ca o sa risti sa ramai fara pusca La cat de curiosi sunt aceii si la cat de teritoriali sunt kingsizeii
Deci...cand faci filmarea?

[WWW] [Yahoo!]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

De curand, acvariul a implinit 1 an de la prima umplere, prima piatra pusa, prima mana de nisip aruncata, primul peste inotand vesel....
Mi-aduc si acum aminte cum am ajuns eu de la munte intr-o seara de Duminica pe la ora 19, carand pietroaie cu liftul si cum am stat eu pana la 3-4 dimineata sa amenajez acvariul. Evident la 6:30 suna ceasul, ma chinuiam sa ma trezesc, ca sa ma barbieresc si sa plec spre servici, dar nu am reusit si mi-am luat liber in ziua respectiva Am dormit bustean pana pe la pranz, iar cand m-am trezit aveam un singur gand: sa pozez si sa filmez acvariul. Ca sa pot sa fac asta, am rascolit prin sifoniere dupa niste paturi groase, ca sa acopar ferestrele, caci altfel nu se vedea nimic, doar reflexia mea in geamul acvariului. Pentru nostalgici, filmarea respectiva este cea de mai jos:

Dupa niste discutii cu alti colegi acvaristi, am ajuns la concluzia ca bagasem prea putine pietre in "ditamai" acvariul, asa ca am coborat in gradina blocului, ca sa mai aduc niste bolovani in casa, bolovani pe care ii carasem de la munte, dar renuntasem in prima faza la ei. Cu timpul au aparut si algele, pestii au mai crescut, s-au impuiat, am mai dat din ei si am mai si adaugat altii, ajungand in prezent sa am 4 specii in acvariu, totalizand vreo 50 de pesti, de diferite marimi. Undeva in vara trecuta am facut si o boacana, adica am spart axul rotorului de la filtrul FX5, acvariul mergand doar cu un Hydor Prime30 timp de 2 saptamani, pana mi-a venit piesa de schimb.

Nu pot sa inchei scurtul rezumat, fara sa pun un filmulet cu acvariul, asa cum arata azi, la 1 an si o luna de la setup.

bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Frumoase amintiri si frumos bazin. Sa-ti traiasca pestanii si sa te bucuri de ei.

PS Asa da, imi place agitatia din bazin, se simte pulsul african

LE Si dupa cum spune mai jos Pesticu, LA MULTI ANI!!!

This message was edited 2 times. Last update was at 13/05/2011 11:01:31

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
pesticu
Member
[Avatar]

IP:

La mai muuuulti ani ! La mai multi, din ce in ce mai muuuulti litrii de apa in mai multe bazine ! La multi pesti !
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Trebuie sa dau de baut la aniversare

Poate chiar duminica asta....

pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Am dat in mintea copiilor si mi-am tras moonlight

Am luat o rigla cu leduri albe, cablu si transformator si am inceput sa bricolez.

image

Dupa vreo ora de chinuiala, a iesit cam asa.

http://www.youtube.com/watch?v=nf9v_3qvbjY

Am evitat sa fac un moonlight cu leduri albastre, cum am mai vazut, ci am preferat sa iasa cat mai apropiat de realitate.

orio
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Boss...vezi ca transformatorul care l-ai luat tu nu e bun. Ce ai luat tu acolo e un trafo pt voltaj
Trebuie sa ai un trafo care sa aiba amperajul constant.
O sa le cam arzi

P.S: am incercat si eu un moonlight la ai mei acum 2 ani si am realizat ca fac nopti albe si erau cam chiauni in timpul zile. Dupa o saptamana a zburat moonlightul smilie

This message was edited 1 time. Last update was at 20/05/2011 08:23:02

[WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Go to: