[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu Malawi - 700 litri  XML
Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Author Message
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai daca pui moonlight nu e musai sa arda toata noaptea.

Eu am moonlight facut din una bucata metru de tub de exterior decorativ (ledurile alea incastrate in tubul transparent, de le folosesc la exterior unii de Craciun). Lumina este alba cu o tenta extrem de fina de verzuliu-albastrui. Nici nu iti dai seama de tenta decat daca te uiti in capac. In apa este destul de alba. Si revenind. La mine moonlightul merge de mai bine de 8 luni, insa doar o ora dupa stingerea luminilor, adica de la 23 la 00. Totul cu prize programabile si este ok.

Pomi, abia astept sa-ti vad pe viu moonlightul si alte alea. Sa ne auzim cu bine.

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Iti dai seama Orio, ca nu tin aprins toata noaptea

Daca o fi sa se arda, cum zici tu, o sa iau un traf ca lumea.

Boby, momentan moonlightul e versiunea alfa. Nu am avut pistol de lipit, asa ca firele sunt prinse de leduri cu banda scotch, iar cand misc mufa se sting. Mai trebuie sa acopar cateva leduri cu vopsea, ca mi se pare prea luminat acvariul, dar pana la vizita sigur il rezolv.
Bafta maine cu umplerea, o sa te sustin moral de pe balta, cu undita intr-o mana si cu berea in cealalta

Biotop Malawi || Biotop Amazon
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

In urma minunatei vizite a domnilor pesticu si bobesku, pe parcursul careia s-au discutat teme acvaristice de mare magnitudine , asezonate cu o berica, doua, trei, printre care s-a infiltrat si ceva fum de tigara, a avut loc si o sedinta de pozat.

Momentan, imi permit sa urc doar una dintre ele, cea favorita, restul maine-poimaine.

image

MAYA
Senior member
[Avatar]

IP:

Foarte frumos
Asteptam si restul pozelor

http://africancichlidsofmalawi.webs.com/apps/photos/album?albumid=13940198

[WWW] [Yahoo!]
malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

wow! foarte tare poza...
imi pare rau ca nu am putut ajunge si eu la intalnire ..asta e ..socoteala nu iese intotdeuna cum vrem noi.
dar sper sa recuperam cumva..timp mai e ceva

"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."

http://www.youtube.com/watch?v=D7MSHYMdHZs&list=UUxfp5BJGnBbRR1ZvAA-_S6Q&index=9&feature=plcp

http://s147.photobucket.com/albums/r283/crys1976_photos/
[Email] [Yahoo!]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Las' ca te tin minte

Lasand gluma l o parte, imi pare rau ca nu ai putut ajunge, dar vorba ta, timp mai e ;)

Si acum, restul pozelor:

Vedeta serii a fost clar masculul de Caeruleus, care acum are putin peste 2 ani, avand in jur de 12 cm. Inca e tanar

image

image

image

image

Acesta este unul din masculii de Hongi SRT, dar o selectie de SRT care nu face corpul albastru, ci rosiatic. Este foarte mic, in jur de 3-4 cm, dar promite mult si tare sunt curios cum o sa arate pe la 10-12 cm.

image

Mai jos am o poza cu partea din dreapta a acvariului, preferata mea si a pestilor si ultima, o poza de ansamblu.

image

image

MAYA
Senior member
[Avatar]

IP:

Frumos contrast...albastrul Aceilor cu galbenul Caeruleusilor si verdeata de pe pietre
Arata superb !!!

http://africancichlidsofmalawi.webs.com/apps/photos/album?albumid=13940198

[WWW] [Yahoo!]
mihai86
Member
[Avatar]

IP:

Superb acvariul, exemplare deosebite, talentul fotografului ... jos palaria. Ce Dslr si sticla ai folosit ptr. aceste poze minunate?

Don't force it ... Get a larger hammer.
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Multam!

Am folosit DSLR-ul lui pesticu, un Nikon D300S, cu obiectivul standard.

Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Pestele galben are dinti, pestele galben are dinti!! Scuze nu m-am putut abtine. Foarte faine pozele. Acvariul e mai mult decat superb, e natura la ea acasa acolo la tine. Ce sa mai zic, jos palaria ca sa il citez pe mihai.

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
orio
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Daca foloseai un obiectiv fix si luminos sa vezi ce cadre ieseau

Africanii mei la 3 luni , la 8 luni si la 10 luni . Si ceva poze.

Noul proiect de saratel....
[WWW] [Yahoo!]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Din pacate acel obiectiv nu este.

Domnu Pomi, da cu moonlightu ala? Vreo sansa ceva dintre pozele alea? Ca asa ti-am zis parerea mea, arata beton.

PS Masculu tau de Caeruleus e superb. Sper ca si asta micu` de l-am luat de la tine sa se faca la fel. Momentan nu mai are nici o dunga si nici o barba. Este gallllllben. Dar poate mai mult
Astept cu nerabdare sa-l vad la treaba, ca deh, 5 femele roiesc prin jurul lui non-stop

This message was edited 1 time. Last update was at 31/05/2011 23:39:13

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Mai baieti, nu inteleg un lucru ! De mult timp imi pun o intrebare . In primul rand eu sunt cu plantatele, poate deaia sunt mai greu de cap ! Boby stie . ( ca sunt cu plantatele ) De ce algele acelea care apar pe pietre nu apar si pe nisip ?

nimeni nu s-a nascut invatat, dar multi au murit prosti
[Email] [Yahoo!]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Se mai uita si la om, algele astea

LE Nu prea apar decat daca propietarul nu-si face datoria sau arunca jdemii de wati de lumina.

Serios vorbind, iata cateva motive: pestii sapa, propitarii aspira substratul, lumina e putina si ar mai fi si altele care nu-mi vin acum. Poftim, inca una - sub nisip nu avem substrat fertil.

PS Succes in combaterea algelor. Noi, astia cu africanii le indragim tare mult

This message was edited 2 times. Last update was at 01/06/2011 00:07:53

vidockq
Junior member

IP:

Buna Pomi, foarte frumoase pozele si acvariul. Asta toata lumea poate sa ateste iar cu riscul ca toti fanii tai sa imi sara in cap eu nu sunt de parere ca masculul e unul foarte reusit. (pozele da sunt foarte frumoase, fiind unii dintre singuri oameni de pe forumurile acvaristice care face poze de exceptie)

Am avut ocazia sa vad pestisorii si de aproape IRL si nu pot sa zic ca boby "Masculu tau de Caeruleus e superb."

Nu o lua in semn de rau, dar un Caeruleus Electric Yellow trebuie sa fie PUR galben. Nimic negru pe acolo, chiar si daca e subdominat nu trebuie sa aibe pe el pete negre.

Exemplu:
image

image

Pe viu evidenta era si mai mare.
Am avut ~ 10 bucati de Caeruleus si tin sa zic ca toate femelele erau "diluate" galben spre alb, dar dintre cei 4 masculi 2 erau galbeni impecabili. Sunt acuma la 12-13 cm, din pacate i-am dat dar cand o sa fac rost de un DSLR sau daca ai drum prin Alba o sa le facem niste poze.

Asta e problema la noi, foarte greu se gasesc pesti buni.
Bine zicea MalawiCrys si Calin, daca tot iei ceva ia wild sau de import, pesti acestia ii luam sa ne bucuram 5-6-7-...9 ani de ei deci merita sa ai ceva exemplar.

Malawi Biotop: http://www.youtube.com/watch?v=2c9d-QbjvF8
[Email] [WWW] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Aici e de fapt o alta problema: fenomenul de imbatranire. Life-spanul acestor pesti, in conditii de acvaristica este de 7-9 ani. Cu certitudine pot spune ca, incepand de pe la 5 ani deja sunt foarte uzati, fenomen explicabil si datorat accelerarii artificiale a metabolismului acestor pesti. In salbaticie ei isi cauta permanent hrana, adesea nu o gasesc...sunt pesti sprinteni, iar "tineretea" lor este de durata. In acvarii, avand NLS, Dainichi, superworms, Tropical si toate alea, alea la dispozitie, ei mananca mult, metabolismul le este accentuat chiar de catre noi (vezi situatia similara de la pasari, unde un pui ajunge la 28 de zile la 2,5 kg) iar fenomenele de imbatranire sunt accentuate. Iar la L. caeruleus, aparitia petelor negre pe corp si mai ales catre cap este semn de imbatranire. Am avut si eu L. caeruleus, pesti maricei, de 12-14 cm, dar carora, incepand de pe la 2 ani le-au aparut acele pete negricioase pe cap.
Uzarea acestor pesti de pe la 5 ani se manifesta prin incetarea reproductiei, slabirea treptata, fara o cauza anume....pot exemplifica cu niste exemplare de L. perlmutt, pesti pe care acum 3-4 ani ii luasem de undeva, adulti fiind....estimez ca au catre 5-6 ani acum. Nu s-au mai reprodus de mai bine de 1 an, au inceput sa slabeasca desi mancare au, fecale normale au, conditii de viata foarte bune.
Ca sa ma circumscriu masculului din poze....probabil ca in realitate e un exemplar frumos, maricel, activ...dar deja ii apar petele de imbatranire, care pana pe la 5 ani se vor tot accentua. Insa, daca privim culoarea abdomenului, care e un portocaliu intens, se poate spune clar ca e un mascul reusit ptr ca nu are acel abdomen albicios semn de degenerescenta prin incrucisari repetate intre neamuri.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Paul, sunt de acord cu tine in prinvinta ca la noi nu prea gasesti aafricani de calitate dar, petele mai inchise la culoare, apar si dispar aleatoriu, depinde de starea pestelui si se accentueaza o data cu varsta, asa cum bine a confirmat si Calin. In cazul mascului meu, petele sunt prezente cam de cand avea 10 cm. Am un filmulet cu el de cand era mai tanar, o sa il caut diseara sa il postez. Pana si in cataloage, masculii maturi au urme de pete si au galbenul mai inchis decat cei tineri.

Sunt mai multe criterii dupa care se vede calitatea unui mascul Caeruleus Lion's Cove si anume:

colorit galben si pe abdomen
negrul prezent pe toate inotatorele
forma si proportiile echilibrate ale corpului

In paralel, unii crescatori americani, afirma ca masculii comlet galbeni, fara gusa albastra cica ar fi corcituri, la cei salbatici, cica toti au gusa albastra la maturitate.
orio
Membru de baza
[Avatar]

IP:

La Caeruleus apar pete negre in momentul in care e stresat. Iar caeruleusii sunt de obicei agasati de alti pesti mai rai. Petele negre apar si dispar in funtie de stresul pestelui.
Uite vezi mai Silviu, io cand iti spuneam sa-ti iei pesti de la nemti, nu mai crezut. Uite acum nu se mai lega lumea de tine :lol:

Wild rulzzzz :P
[WWW] [Yahoo!]
mihai86
Member
[Avatar]

IP:

m-ati resetat cu chestia imbatranirii - aparitia petelor negre pe L. Caeruleus, culoarea abdomenului si gusa albastra (chiar nu stiam) ... ma duc sa ma uit si eu mai atent la ai mei. Am 4 masculi de vreo 12-13 cm varsta de 4 ani, doar cand se caftesc se inchid la culoare in rest sunt galbeni fara pete, pacat ca nu am un aparat mai performant sa-i prind.

Don't force it ... Get a larger hammer.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

- Cu cat temperatura apei este mai ridicata, cu atat pestii "traiesc mai intens"... ca atare, imbatranesc mai repede .
- Ai mei (tinuti la peste 30 grade Celsius) au inceput sa-si arate semnele senectutii de pe la varsta de 2 ani.
- Se "cocoseaza" si se mai linistesc, desi mananca cu aceeasi pofta ca in tinerete.
- Este o deosebire evidenta intre "petele de culoare" datorate starii pestelui (stres, bataie, etc.) si "petele de culoare" datorate liniei genetice dubioase din care provin exemplarele.
- Pererea mea, subiectiva desigur, este ca atata vreme cat pestii sunt sanatosi iar acvariul arata bine, nu e cazul sa ne facem probleme din cauza unor solzi negri sau a unor culori "mai dubioase"... desigur, daca se doreste inmultirea si apoi comercializarea progeniturilor, atunci e bine sa avem la dispozitie pesti din surse "verificate".

Pestele de mai sus arata excelent, intr-o conditie fizica perfecta!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)

Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Go to: